Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Sådan skal du pleje din hud i kulden

Sådan skal du pleje din hud i kulden

Af Camilla Svensson
I takt med sæsonerne skifter gør hudens behov også. Derfor bør du skifte hudpleje efter sæson. Vi guider dig til en god hudpleje i den kolde tid.

Når sommer skifter til efterår og vinter, så skifter badeværelseshylden også til mildere ansigtsrens, federe cremer og nærende ansigtsolier. Har du ikke helt styr på, hvad din hud har brug for at kunne forblive sund og fugtmættet, så læs med i artiklen, hvor vi giver dig en overlevelsesguide til den perfekte hudplejerutine i den kolde tid.


Vind og vejr påvirker din hud

Efteråret er nok én af de smukkeste sæsoner vi har, samtidig er efteråret også en hård årstid for din hud. Vejret bliver både koldere, det bliver mørkere, vådere og mere blæsende, hvilket tager hårdt på huden eftersom vores skandinaviske hud generelt er mere sensitiv. 

Særligt temperaturskiftet er hårdt for huden. Den store kontrast med kulde og varme er med til at nedbryde hudens barriere. Det giver ubalance, urenheder, tørhed og alt andet på listen som vi ikke ønsker for vores hud. Og hvis efteråret påvirker din hud, så vil vinteren helt klart også gøre det, medmindre du er god til at beskytte og forebygge huden.

Det er altså ikke nok bare at indtage en ekstra vitaminpille. Opgradér din hudplejerutine med hudplejeprodukter, der fugter, beskytter og reparerer din hud, så den bliver mere modstandsdygtig til at klare sig igennem efteråret. Jo mere du plejer huden til efteråret, jo bedre har din hud det, når vinteren kommer. Og det er lige præcis dét jeg vil hjælpe dig med i denne artikel!


Sådan skal du pleje din hud, når sæsonen skifter

Forsøm ikke din renserutine

Uanset hvilken årstid du befinder dig i, bør du aldrig forsømme din renserutine. Din daglige renserutine er det første step mod en sund og ren hud. En sund hud danner grundlaget for din huds balance. Derfor kommer der her en servicemeddelse: Rens altid din hud morgen og aften!

En god renserutine for din efterårshud kræver at du bruger den korrekte ansigtsrens. Bruger du den helt rigtige ansigtsrens til din hud, bliver den ikke yderligere udtørret som den gør, når den kolde efterårsluft melder sig på banen. Da klimaet fra efterår og vinter sætter din hud på prøve. Bør du vælge renseprodukter, som er ekstra milde mod din hud. Det kan derfor være en god idé at vælge renseprodukter uden sæbe. For meget varmt vand og sæbe er nemlig med til at forstyrre din huds barriere og balance.

For eksempel er en rensemælk som ansigtsrens et godt bud på en god renserutine. Du kan med fordel anvende en fra BABOR, Murad, L'Oreal eller REN. Her får du et produkt med milde ingredienser, der passer godt på din hudtype samtidig med, at de renser effektivt i dybden. På Luxplus finder du et kæmpe udvalg af renseprodukter til alle hudtyper og behov fra forskellige brands. Find dem her.

Tip! 

Du kan med fordel tage din renserutine til et højere niveau og få din helt egen spa-oplevelse derhjemme , når du kombinerer Foreo ansigtsbørste med din valgte ansigtsrens. Læs mere om Foreo - her.

• Micellar vand

En micellar vand, hvor du ikke skal bruge vand er også et godt bud på et renseprodukt til efterår og vinter. Micellar vand fungerer ved, at bittesmå kugleformede molekyler (micellar) virker som små magneter, der trækker urenhederne ud, når de kommer i kontakt med din hud. Der findes efterhånden rigtig mange micellar vand på hylderne, særligt Garnier og Bioderma har skabt effektive micellar vand som, ud over at rense din hud, også virker beroligende og gennemfugtende på huden takket være deres plejende ingredienser. Kæmpe anbefaling herfra!

• Vink farvel til døde hudceller

Du bør altid eksfoliere din hud ca. 1-2 gange om ugen for at fjerne døde hudceller i dybden. Vælg en mild eksfoliering, scrub eller peeling, når sæsonen skifter til efterår og vinter. På den måde fremprovokerer du ikke en sensitiv hud. For eksempel har Dermalogica flere ansigtsscrub, som er milde og samtidig effektive mod huden. Se hele deres aktuelle sortiment - her.

Giv huden et ekstra fugtboost med fugtmasker

Hvis du vil være ekstra god ved din hud, så gør brug af fugtmasker, sheet masker og øjenmasker to gange om ugen. De kan give din hud al den kærlighed, den har brug for! En fugtmaske tanker huden op udefra og hjælper med at styrke barrieren mod kulden. Jo mere fugtet, jo smukkere glød.

Prøv for eksempel en sheet mask fra K-Beauty. Det er den perfekte her-og-nu-løsning, når efterårshuden skal have et hurtigt skud fugt, inden du skal ud af døren. Har du ikke helt styr på koreansk hudpleje, så læs mere om det i artiklen her:

Alt du behøver at vide om koreansk hudpleje


Hold huden frisk og hydreret

Når efteråret kommer og vinteren er på vej, så er der ingen grund til at være fedtforskrækket. Fedtbalancen er især vigtig, når efteråret begynder, da huden skal kunne tåle noget mere modstand fra vind og vejr. Det store vejr- og temperaturskift kan hurtigt udtørre din hud ekstra meget. Derfor har din efterårshud brug for masser af fugt i form af en serum, ansigtsolie og ansigtscreme - og gerne begge dele.

• Giv huden en ekstra trøje på med serum

Et serum i din hudplejerutine er altid en god idé - også i de mere kølige sæsoner. Et serum kan bidrage med et ordentlig boost fugt samt arbejde på et eller flere specifikke hudproblemer, fordi det trænger længere ned i huden end en ansigtscreme eksempelvis gør. Et ansigtsserum bidrager også til, at dine efterfølgende hudplejeprodukter bedre optages i huden. Valget af serum afhænger af, hvad du gerne vil arbejde på. Hop ind og find det serum, der passer bedst til dig og din huds behov - her.

• Ansigtsolie for ekstra fugt

Jo mere fugtig din hud er, før du kommer ansigtscreme på, desto bedre kan den optage dine hudplejeprodukter, og jo flottere ser din makeup ud. Med en ansigtsolie kan du få hjælp til at holde hudens fedtbalance intakt. Forestil dig at ansigtsolien fungerer lidt som en “undertrøje” for din ansigtscreme. Olien plejer og beskytter din efterårshud, samtidigt med at den går ind og genopretter hudens fugtbalance. En ansigtsolie giver tilmed også din hud en sund og smuk glød, som vi alle drømmer om. På Luxplus finder du nogle af de bedste ansigtsolier fra mærker som Jorgobé, Murad, NUXE og REN. Du kan se det aktuelle udvalg af ansigtsolier her.

• Brug fede ansigtscremer

Er din hud særligt plaget af vinterkulden, må du hive det tunge skyts frem fra dit arsenal af hudpleje i form af fede ansigtscremer. Det er ofte cremer med et højere fedtindhold, eller som indeholder nærende og beskyttende ingredienser som fx. allantoin, glycerin og naturlige planteolier, der også gør din hud mere modstandsdygtig. Er din hud sensitiv, så vær ekstra opmærksom på at styre uden om parfume.

Du kan med fordel ty til kultklassikeren, Nivea - og gerne dén Nivea creme i den blå dåse. Andre gode bud kan være Wella Skin Food, Embryolisse Lait Creme Concentre eller ansigtscreme fra mærker som Bioderma, Avéne m.fl. Cremer findes i mange forskellige konsistenser, og arbejder på vidt forskellige ting. Find din ansigtscreme, der passer til dig og dit behov!

Husk hænder og læber

Ligesom resten af ansigtet har læberne også en tendens til at tørre ud, når det bliver koldere i vejret, og luftfugtigheden falder. Derfor er det også en god idé at bruge en god læbepomade eller salve, som kan fugte og pleje dine læber. Måske endda en, som virker lindrende, helende og beroligende på læberne?

Endelig må hænderne heller ikke glemmes. Vind, kulde og masser af håndvask kan give tørre hænder, der sprækker - av! Sørg derfor for at investere i en god, fed håndcreme, som kan pleje og fugte hænderne. Det er en god idé at gå i gang med en god håndplejerutine og smøre hænderne ind i creme jævnligt, inden de når at tørre helt ud. På den måde er det nemmere at forebygge tørre og sprækkede hænder.


Tip! Forkæl dine hænder med en “natkur” i form af en fed
og plejende håndcreme inden sengetid.
På den måde kan dine hænder restituere, mens du sover.


Voilà, nu er din hud kampklar til efteråret og vinterens strabadser!

Den er god nok

Den er god nok. Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab. Første måned er gratis, herefter koster det 89,-/md. . og kan opsiges til udgangen af en medlemsperiode. Læs mere

Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Vi køber nemlig et stort udvalg af produkter med ægthedsgaranti direkte fra de største leverandører - så vores medlemmer kan få dem billigt.

Vil du også sige farvel til overpriser? Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab med din første ordre.

Prisen for medlemsskabet er kun 89,-/md og fortsætter automatisk til det opsiges - til udgangen af en medlemsperiode. Første måned er gratis. Læs mere

Bliv medlem