BLACK FRIDAYSe tilbud
10. Januar 2017

Selvbruner guide

Af Camilla Klarskov
Fortvivl ej, Camilla har lavet den ultimative guide til, hvordan du får et flot og naturligt resultat med masser af glød, når du bruger selvbruner!
Selvbruner guide

Januar er over os, og her midt i vinterkulden er alle tegn på, at det engang var sommer forsvundet med solen og de høje temperaturer; det er med andre ord denne tid på året, hvor vi er allerblegest. Nu er det ikke fordi, der er noget i vejen med en smuk kridhvid hud, men for mange af os kan det godt dræne den i forvejen begrænsede energi, når spejlbilledet giver associationer til en snemand. 

Er du en af dem, der ser friskere ud med lidt kulør på huden, men (heldigvis) heller ikke kunne drømme om at besøge et solarium, så er det på tide, at du giver selvbruneren i chance! Skrækhistorier om appelsinfarvet hud, grum lugt og farvede plamager har gennem årene afholdt kvinder fra at give sig i kast med selvbruneren, men det er en skam, for der findes i dag rigtig mange gode produkter, som giver en smuk og naturlig glød, og som – i modsætning til hos professionelle tanning-saloner – ikke koster en formue. 

Derfor har jeg i dag lavet en selvbruner-guide, der nok skal få dig sikkert igennem dit tanning-projekt. Og så har jeg selvfølgelig også samlet nogle af de bedste selvbrunere fra luxplus.dk, så du kan få en smuk glød i denne kolde tid. 


Vælg den rigtige selvbruner

Første step på vej mod lækker, gylden hud er selvfølgelig at vælge det rigtige produkt til netop dig! Først og fremmest skal du vælge, hvilken type selvbruner, der passer bedst til dine behov. Overordnet set kan du vælge mellem tre typer, nemlig den almindelige selvbruner, der udvikler farve i timerne efter påføring og holder på huden over en længere periode, den opbyggende selvbruner (også kendt som gradual tan), som ved brug hver dag gradvist opbygger kulør på huden og den afvaskelige selvbruner (også kendt som instant tan), der lidt ligesom makeup afgiver farve umiddelbart efter påføring, og som vaskes væk ved næste bad.

Hvilken selvbruner skal man vælge?

  • Den almindelige selvbruner er oplagt til dig, der er tryg ved at anvende self tan, og som vil bruge så lidt tid på projektet som muligt – med denne type selvbruner behøver du nemlig kun at påføre et par gange om ugen eller måneden afhængigt af produktets holdbarhed.
  • Den opbyggende selvbruner er god til dig, der gerne vil have bedre kontrol over, hvor mørk din hud bliver, og som har tid til at integrere et ekstra step i din daglige skønhedsrutine.
  • Den afvaskelig selvbruner er perfekt til særlige lejligheder, hvor du har brug for at opnå kulør hurtigt. Derudover er produktet også velegnet til dig, der er nervøs for et resultat, der ikke var, som de ønskede – du kan jo blot vaske farven væk igen.    

Hvilken farve selvbruner skal man vælge?

Når du har valgt den type selvbruner, der passer bedst til dig, skal du vælge, hvor mørk en farve du ønsker. Mange producenter inddeler deres farver i ’Light’, ’Medium’ og ’Dark’, og det kan være en god ide at holde sig til sin egen naturlige hudfarve eller max en farve mørkere (det er de færreste med lys, skandinavisk hud, der kan få den mørkeste selvbruner til at se klædelig og naturlig ud). 

Og så til den sidste faktor, du skal overveje, når du vælger en selvbruner: Vælg den konsistens du bedst kan lide. De fleste selvbrunere kommer som en almindelig creme, men der findes også både mousse-selvbrunere og sprays. 


Forbered huden til selvbruner (do’s and don’ts)

Så er det tid til at forberede huden til bedst muligt at tage imod farven. Påfør altid selvbruneren på eksfolieret, ren og tør hud, da det minimerer risikoen for, at produktet samler sig i plamager med tør, død hud. Undgå samtidig at bruge bodylotion inden påføring, da creme fungerer som en barriere mellem hud og selvbruner – det øger nemlig sandsynligheden for, at selvbruneren ikke trænger igennem huden og i stedet samler sig i grimme striber (brug kun en smule creme på ekstra tørre områder, såsom hænder, albuer og fødder). Sørg i stedet for at give din hud masser af fugt de dage, hvor du ikke påfører selvbruner.


Påfør selvbruneren korrekt

Det vigtigste værktøj, når du skal opnå en flot og naturlig glød, er – udover en god selvbruner, naturligvis – en selvbrunerhandske. Luffen sikrer, at produktet fordeles så ligeligt og ensartet som muligt, og sørger samtidig for, at dine håndflader ikke bliver orange.

Ansigtet

Når du har taget et bad, skrubbet din hud fri for døde hudceller og er tørret, er det en god ide at starte med at påføre produktet i ansigtet. Med netop ansigtet er det nemlig svært at anvende selvbrunerluffen, så her må du bruge dine fingre. Sørg for at fordele selvbruneren grundigt i hele ansigtet, og brug endelig ikke for meget. Vask dernæst hænderne omhyggeligt. Afslut med forsigtigt at gnubbe et stykke toiletpapir de steder i ansigtet, hvor produktet kan have tendens til at samle sig, fx øjenbryn, overlæbe og hårgrænse.

Kroppen

Nu kan du gå videre til resten af kroppen. Påfør en smule creme på hænder, fødder og albuer, og brug så handsken til at fordele selvbruneren. Det kan være en fordel at koncentrere sig om én kropsdel ad gangen, fx bryst og hals, så den ene arm, dernæst den anden arm og så fremdeles. Sørg for at selvbruneren fordeles ligeligt over hele huden, og kør hellere handsken over huden i lange strøg fremfor i cirkler. 

Hænder og fødder

Hænder og fødder har større tendens til at opsamle for meget produkt, så der kan forekomme plamager – og det er jo ikke optimalt, når man gerne vil se naturligt solbrændt ud. For at undgå grimme plamager, er det, som nævnt, derfor en god ide at bruge en smule creme på områderne inden selvbruneren. Stryg forsigtigt handsken over hænder og fødder, når resten af kroppen er blevet smurt ind i selvbruner; på den måde bruger du resterne af selvbruneren, der har samlet sig i handsken, til at skabe et naturligt look.Anbefalelsesværdige selvbrunere

Som med alle andre produkter er nogle selvbrunere bedre end andre – heldigvis ligger Luxplus inde med nogle af de allerbedste brands indenfor selvbrunere til sindssygt fordelagtige priser. Jeg har testet et udvalg, og deler mine erfaringer lige her. 


  • Normalt er jeg meget tilbageholdende med instant tans, da det hurtigt kan blive et rod med afsmitning på tøj og andre katastrofer. Men Sally Hansens Airbrush Legs giver en virkelig pæn glød, som lever op til navnet (min hud ser med det samme airbrushed ud efter påføring), holder vanvittigt godt uden at smitte af på tøjet (jeg testede på hvide bukser, og den bestod med bravour) og selvom den er beregnet til ben, kan den sagtens bruges på resten af kroppen også! Pssst… Det er denne farve, du kan se på før/efter-billedet!
  • Fake Bake er et af de bedst anmeldte selvbruner-brands på internettet. Fake Bake Flawless Self Tan dufter kraftigt af tropeparadis og pina colada, hvilket camouflerer den typiske selvbrunerduft, men er du overfølsom for parfume, bør du være varsom med denne. Looket er dog rigtig pænt, og jeg forstår fuldt ud, hvorfor den modtager så pæne anmeldelser! Med denne selvbruner medfølger desuden handske, hvilket gør applikationen let som en leg. Pssst… Det er denne farve, du kan se på step-by-step-billedet!
  • L’Oreal er et af de billigere valg, når det kommer til selvbrunere. Det største plus ved L'Oreals Sublime Bronze Self Tanning er, at den fordeler sig utroligt pænt og jævnt på huden, hvilket blandt andet gør den oplagt til hænder og fødder. Farven ligger lidt på den orange side af skalaen, men med mindre du er meget lys af natur, ser det hverken kunstigt eller grimt ud – tværtimod! Vær opmærksom på, at også denne er tilsat en del parfume.
  • St. Moriz  Professional Fast Self Tanning Mousse var et af de produkter, der imponerede mig allermest. Farven er simpelthen en af de pæneste, jeg nogensinde har opnået med en selvbruner, og den har en flot olivenfarvet undertone, der giver en mørk, naturlig glød. Jeg bemærkede, at produktet har en tendens til at samle sig på tørre områder, så hvis du lider af meget tør hud, kan det godt være, at dette ikke er det bedste produkt til dig, men selv er jeg helt oppe at køre over, hvor pæn en farve denne self tan giver!
  • Et af de mest populære selvbruner-brands på markedet er St. Tropez, der har specialiseret sig i at udvikle et hav af forskellige selvbrunere. Alle kan altså finde netop den type, der passer dem bedst, og resultatet er altid en naturlig glød, uden kraftig duft.
  • Vita Liberata har i mange år været mit personlige go-to, og jeg har aldrig oplevet misfarvninger eller grimme plamager med disse produkter. Derudover kan jeg godt lide, at produkterne ikke er fyldt med parfume for at skjule den naturlige lugt, der altid medfølger selvbrunerprodukter (lugten forsvinder alligevel efter et par timer). Super produkter til dig, der ikke vil have parfume, parabener og alkohol i din selvbruner!


Relaterede produkter

Velkommen til Luxplus