MINERALER

Besparelsen på medlemspriser er udregnet i forhold til normalprisen. Medlemspriserne på luxplus gælder kun for medlemmer. Du kan blive medlem med din første ordre. Medlemskabet koster 89,-/md. og den første måneds medlemskab er altid helt gratis - og du kan opsige lige når det passer dig. Se alle dine fordele ved at være medlem hos luxplus.

MINERALER

At få de rigtige vitaminer og mineraler er altafgørende for at opretholde en velfungerende og sund krop. Du kan gøre rigtig meget for din krop ved at spise en varieret kost, men sommetider kan vores krop have brug for ekstra mineraler for at holde sig sund og stærk.

Hvad er mineraler og hvad gør de for kroppen?

Vitaminer og mineraler er ikke det samme. Mineraler er stoffer som hjælper vitaminerne med at fungere, og kan beskrives som de byggesten kroppen er sat sammen af i f.eks. knogler, tænder og blod. Mineraler som eksempelvis jern, magnesium og kalium er således også livsvigtige for at hele kroppens system kan fungere og trives. Mineraler har rigtig mange funtioner for kroppen, som er vigtige, derfor er det en god ide at få tjekket op på om du mangler nogle af disse nødvendige mineraler: zink, selen, natrium, krom, kalium, kobber, fosfor, magnesium, jern, jod eller kalk.

Stærke knogler og tænder med kalk

Når du skal vælge de mineraltilskud, som passer til netop dig og din krop, er det vigtigt at tænke over, om der mon er mineraler, som du kunne mangle fra kosten. Det kan også være, at du oplever gener i kroppen, som mineraler eventuelt kan afhjælpe. Er du over 30 år, mangler du måske kalktilskud. Kalk bidrager til at vedligeholde normalt fungerende knogler og tænder og vedligeholder derudover muskler og fordøjelsessystemet.

Mineralet Jod

Udover kalk er jod også et livsvigtigt mineral, da det er med til at opretholde et normalt energistofskifte og en normal produktion af skjoldbruskkirtelhormon. Derudover hjælper jod også kroppen med at opretholde nervesystemets normale funktion. Særligt fisk og skaldyr er kendt for deres høje koncentrationer af jod, men spiser man ikke fisk og får man for lidt jod fra øvrige fødevare, så kan det være en god ide at få et tilskud til kosten.

Zink

Zink er som de to ovenstående mineraler også et vigtigt mineral for vores krop. Zink er nødvendigt i omsætningen af proteiner, kulhydrater og fedtsyrer, da zink indgår i over 200 enzymer i vores kroppe. Zink hjælper blandt andet, med at regulere den normale vækst og udvikling af kroppens celler og er essentiel for en normal immunfunktion.

Kobber

Kobber medvirker til at vedligeholde en normal pigmentering af af hud og hår. Derudover hjælper spormineralet også kroppen med at opretholde en normal funktion af nervesystemet og immunsystem. Ydermere kan kobber hjælpe til normal dannelse af bindevæv og transport af jern i kroppen samt beskytte cellerne mod oxidativ stress.

Her på Luxplus har vi mange forskellige mineraler til forskellige behov. Du finder blandt andet et udvalg, hvor de populære brands som Livol, Berthelsen og Futura står bag.

Velkommen til Luxplus