Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Hudpleje

Hvilken hudtype har du? Og hvilken hudpleje passer til dig?

Af Wilma Olsson | Skønhedsekspert
Har du styr over din hud? Her finder du alt ud af, hvad der kendetegner de forskellige hudtyper, og hvilke produkter der passer til hvilken hudtype.

Vi drømmer alle om en sund og smuk hud uden bumser, tørre linjer og fedtet T-zone.

For at opnå dette skal du bruge de rigtige hudplejeprodukter, der er tilpasset din hudtype. Derfor er det utrolig vigtigt først at finde ud af, hvilken hudtype du har, inden du begynder at vælge dine hudplejeprodukter til din hudplejerutine.

Hvilken hudpleje til hvilken hudtype?

Ikke to skind er ens og hudens behov ændrer sig også alt efter årstid, humør, kost og livsstil. Fælles for alle hudtyper er, at det rigtige valg af hudplejeprodukter virkelig kan gøre en forskel for dit hjems velvære. Men hvordan ved du, hvilken hudtype du har, og hvilke produkter der passer til den? Det skal jeg fortælle dig her.

Har du normal hud?

Normal hud er jævn og afbalanceret og har hverken forstørrede eller reducerede porer. Din hud har en perfekt balance mellem fugt og olie og overproducerer heller ikke. Den er blød og fleksibel. Hvis dette kendetegner din teint, så tillykke! Du har den hudtype, alle ønsker, de havde.

Hudpleje til normal hud

Det betyder selvfølgelig ikke, at du skal forsømme din hudplejerutine. Du skal tænke på at bevare og vedligeholde det høje fugtindhold, som din hud allerede har. Invester i at bruge en let og behagelig dagcreme, gerne med solbeskyttelsesfaktor, og så en tykkere og mere opbyggende natcreme for at holde din hud så frisk og sund så længe som muligt. Gå all-in og prøv utrolig hudplejeprodukter fra Peter Thomas Roth eller Filorga. For billigere alternativer vil jeg foreslå mærker som Bioderma eller Garnier.

Har du tør hud?

En tør hud har små porer, nogle gange så små, at de næsten ikke er synlige. Et andet tegn på en tør hudtype er stramhed, især efter rensning. I nogle tilfælde kan det også føles ru og kløende. Det skyldes, at huden mangler både fugt og olie.

Hudpleje til tør hud

Din hud råber efter fugt! Så invester i dybt fugtgivende og nærende produkter. Da vand tørrer, er det vigtigt for dig med tør hud at vælge en mælkebaseret rens, som ikke skal vaskes af. Brug også en ansigtsscrub til at fjerne alle døde hudceller, så dine produkter virkelig kan trænge ind i huden og booste din teint i dybden. Har du tør hud, kan du tjekke mærker som Embryolisse, Vaseline og Bio-Oil ud.

Har du fedtet hud?

En fedtet hud er kendetegnet ved, at den hurtigt bliver skinnende og fedtet, dette på grund af overproduktion af fedt. På grund af at porerne ofte blokeres af den overskydende olie, er porerne som regel store og forstørrede og det er også almindeligt at der opstår bumser, urenheder og hudorme. Men du kan selvfølgelig også have fedtet hud uden bumser og problemhud.

Hudpleje til fedtet hud

For dig med fedtet hud er det vigtigt at bruge lidt tyndere, letoptagelige og fugtgivende ansigtspleje, der har balancerede egenskaber. Undgå at bruge for stærke produkter, der udtørrer huden, da huden vil kompensere ved at producere endnu mere olie. Fordi olie opløser olie, er en oliebaseret rensecreme en god mulighed for dig med fedtet hud. Tag din oliebaserede rens fra Decleor eller hvorfor ikke Bielenda og læg mærke til, hvor vidunderligt ren og frisk din hud bliver.

Har du kombineret hud?

En kombineret hudtype er den mest almindelige hudtype og er kendetegnet ved at have både fedtede og tørre områder i ansigtet. Oftest er det T-zonen (pande, hage, næse), der har tendens til at blive fedtet, mens kinder og kæber som regel er mere tørre. En kombineret hudtype er, som det lyder, en blanding af alle forskellige hudtyper.

Hudpleje til kombineret hud

Det vigtigste for en kombineret hudtype er balance. Du skal finde produkter, der balancerer din teint. Invester i en grundlæggende hudplejerutine, der fugter og beskytter huden og suppler derefter med specifikke produkter, som du påfører på passende områder i ansigtet. Tjek mærker som Dermalogica og Weleda.

Har du sensitiv hud?

En følsom hud er normalt ikke klassificeret som en hudtype, men en tilstand, der kan forekomme i alle forskellige hudtyper og vare i forskellig tid. Det der kendetegner en sensitiv hudtype er, at den nemt reagerer på parfume, stærke produkter, vejr og stress. Følsom hud kommer ofte til udtryk ved rødme, klumper, vabler og hævelse. Det kan også vise sig ved, at blodkarrene i huden er mere overfladiske.

Hudpleje til sensitiv hud

Milde, beroligende og kølende produkter er noget, som sensitiv hud elsker. Det er godt at undgå stærke produkter med alkohol og meget parfume i som kan få den i forvejen sarte hud til at blusse endnu mere op. Et tip er omhyggeligt at læse ingredienslisten, så du ved, hvilke produkter du kan og ikke kan bruge. NUXE har et stort udvalg af produkter til sensitiv hud.

Husk! Vi har alle perioder, hvor vi føler os usikre på vores udseende, men det er vigtigt at vide, at din hud ikke definerer, hvem du er som person. Skønhed kommer indefra og ud, så glem ikke at passe på dit helbred og dit velvære, og du vil se, at det også gør en kæmpe forskel!


Hvis du ønsker en hurtig og nem 7-trins hudplejerutine, har vi en til dig lige - her.


Vi hos Luxplus sørger altid for at trække en stor del af normalprisen, så du som medlem kan købe det, du vil, uden at bekymre dig om økonomien. Dyk ned i vores store udvalg af hudpleje og tag din hudplejerutine til næste niveau. Vi lover, du vil ikke fortryde det!

Den er god nok