Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Rene vinduer kan alle få! Det kræver blot den rette teknik og hurtig bevægelse

Vinduespudsning uden striber - sådan gør du

Af Luxplus
Har du styr på vinduespudsningen? Og ved du hvilket vinduespudser-udstyr du skal bruge? Læs med her og få 7 tips til vinduespudsning derhjemme.

Der er intet som krystalklare vinduer i solskin, når foråret kalder og efterårssolen banker ind i stuen. Men let's face it... Vinduespudsning uden striber er lidt af en kunstart, som ikke alle mestrer. Derfor får du her et par hurtige tips og tricks, så du kan få skinnende, rene vinduer dine naboer vil misunde.


Drop vinduespudseren og gør det selv

Prisen på en vinduespudser afhænger meget af din placering af bopæl, antal vinduer og størrelse. Vinduespudsning kan ofte være en dyr fornøjelse, når du skal hyre en professionel vinduespudser. Samtidig skal det både times og organiseres, hvilket kan være en smule besværligt og irriterende, hvis du ikke ejer tålmodighed. De fleste vælger “gør-det-selv”-løsningen, eller kombinerer den med en professionel vinduespudser. Således at den professionelle vinduespudser tager vinduerne udendørs, mens du tager vinduespudsningen indendørs.

Det skal du bruge

  1. En spand med koldt vand
  2. Opvaskemiddel og eventuelt eddike
  3. En fugtig rengøringsklud og eventuelt en svamp
  4. En skraber af god kvalitet
  5. Et viskestykke eller en fnugfri klud

Læs også: KLAR opvaskemiddel: Et bæredygtigt valg til opvasken


7 nemme tips til vinduespudsningen derhjemme

Det at pudse vinduer, så de bliver helt rene er lidt af en kunstart. Og dine vinduer bliver altså ikke ordentlig rene af glasrens og køkkenrulle. Du skal bruge en god blanding til vinduespudsning og det rigtige vinduespudsning-udstyr. Derfor har vi samlet 7 gode tips og tricks fra vinduespudseren, så du kan gøre vinduespudsningen meget nemmere derhjemme.

1. Få styr på dit vinduespudser grej

Det allerførste step ved vinduespudsning er værktøjet. Har du det rigtige grej? Det kan nemlig være svært at få ruderne helt rene og stribefri, hvis du ikke bruger en god skraber, indvasker - eller bløde viskestykker.

2. Den rigtige sæbeblanding

Når det kommer til vinduespudsning, deler den “rigtige sæbeblanding” vandene. Almindeligt koldt vand fra vandhanen indeholder nemlig ret meget kalk, hvilket kan sætte sig som striber. Her kan du med fordel komme en smule husholdningseddike i din vandblanding, så du undgår kalkaflejringer på vinduerne. Er du løbet tør for eddike kan en smule opvaskemiddel sagtens få dine beskidte ruder rene igen.

Bonustip: Du kan med fordel bruge vand fra regnvandstønden eller fra en kondenstørretumbler.

3. Vask de beskidte ruder to gange

Hvis du oplever at dine vinduer er meget beskidte, så vask dem to gange med lunkent vand, så du er sikker på at alt skidt og snavs kommer af. Og husk nu at skifte vaskevandet, når det begynder at blive det mindste beskidt.

4. Glem ikke vindueskarmene

Inden du går i gang med at svinge kluden og skraberen, er det en god idé at du tørre vindueskarmen af først. Du kan nemlig risikere at vandet løber ned på vinduet, som du lige har rengjort, hvis du gør det til sidst.

5. Find teknikken

Selvom det er første gang, at du prøver at vaske vinduer selv, så kan du altså sagtens mestre vinduespudsningen alligevel. Det smarte er, at du starter fra det øverste hjørne og bevæger skraben rundt i en glidende slalom bevægelse, så der ikke sætter sig striber på vinduet. Overlap lidt af det, du allerede har skrabet, når du fører vinduesskraberen rundt. Kort sagt, bevæg din vinduesskraber som et S og derefter i et omvendt S.

6. Det handler om hurtig bevægelse

Hemmeligheden bag en god vinduespudsning uden striber er, at bevæge skraberen hurtigt. Når først din rude er vasket og sæbet grundigt ind, så bevæg skraberen i et jævnt og hurtigt tempo.

7. Tjek vejrudsigten

Det giver bare ikke særlig god mening at vaske vinduer i regnvejr. Dog skal du være hurtig med skraberen, hvis solen brager ned på vinduet, hvor vandet hurtigt fordamper og dermed vil efterlade striber.

Læs også: Miljøvenlige tips til din rengøring

Hvor tit skal man pudse vinduer?

Det er meget forskelligt, hvor ofte du bør pudse dine ruder. Som udgangspunkt kan det være en god idé at få pudset vinduerne en gang hver anden måned - afhængig af vind og vejr. Bor du et sted, hvor der er en del snavs og forurening i luften som fx. storbyen eller lige op af stranden, hvor sand og havvand snitter ruden, så kan det være nødvendigt at vaske dine vinduer oftere.

Hvilket vejr pudser man bedst vinduer i?

I princippet kan du vaske vinduer i alt slags vejr. Det giver bare ikke særlig god mening at vaske vinduer i regnvejr - også selvom du står i læ. Omvendt, hvis det er en brandvarm sommerdag, hvor solen brager ned fra en skyfri himmel, så er dine vinduer formentlig varmet godt op. Det betyder at vandet hurtigt fordamper og det vil efterlade striber og løbere på dine vinduer. Vælg en dag, hvor det hverken er for varmt eller koldt.

Den er god nok