Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Klar rengøring

Miljøvenlige tips til din hverdag

Af Orkla, KLAR
Hver dag skal vi tage stilling til konsekvenser som følge af klimaforandringer. Stigende temperaturer, stigende have, stigende problemer.

Hver dag skal vi som mennesker tage stilling til konsekvenser som følge af klimaforandringer. Stigende temperaturer, stigende have, stigende problemer. Det er en udvikling, som i den grad kræver handling fra både de samlede fællesskaber, men også fra os som individer. 

Selvom det kan virke uoverskueligt at gøre en forskel, så er den gamle fortælling om ”mange bække små” stadig gældende, hvis nok tager stilling og gør en forskel. De mest udslagsgivende og mindst drastiske forandringer er dem, der udspiller sig i hverdagen. De ændringer, som bliver en del af vores rutiner og vaner, så vi let  kan gøre det dag efter dag.

Hos Klar har vi taget stilling til vores formål. Vi tror på en fælles grøn fremtid, for vi kan alle gøre lidt hver dag. Vi har udviklet et bredt sortiment inden for sæbe, vaskemiddel, opvasketabs- og rengøringsmidler, hvor vi vil gøre det lidt nemmere for mennesker at træffe mere miljøvenlige valg i hverdagen.  De fleste Klar produkter er nemlig produceret med vedvarende energi - vind, vand og sol. De  kommer desuden i emballage af 100% genanvendt plast, ligesom de er Svanemærkede. 

For at få flere med på vores miljøvenlige rejse har vi lavet denne guide til, hvordan du kan træffe lidt mere miljørigtige valg i din hverdag.


Guide til en grønnere hverdag med KLAR:

Fyld altid – en grøn - vaskemaskine op 

Denne giver sig selv. Hver dansker bruger hvert år 5.000 liter vand alene på tøjvask, hvilket kan lyde vildt, når man siger det højt. Ved så mange vaske, gør det en stor forskel, hvilket energimærke din vaskemaskine har. Derfor er en vaskemaskine med lavt energiforbrug det første skridt i den rigtige retning.

Desuden giver det kun mening, at man samler så meget vasketøj som muligt, når man tænder for maskinen. Ingen halve vaske, fordi sønnikes yndlingsshorts var nede i en glidende tackling på fodboldbanen igen. Vent til vasken kan fyldes, før den startes. Foruden færre vaske, der betyder mindre vand og strøm, så betyder det også, at der er mindre friktion mellem tøjet, så slid reduceres og færre fibre skyldes ud. En sejr for dig, en sejr for miljøet.

Sørg ligeledes for, at du som hovedregel undgår tørretumbleren, da den tager massér af strøm.

Vask ved lave temperaturer og med Svanemærket

Dit tøj holder sig bedre, hvis det bliver vasket ved lavere grader, og det er faktisk bevist, at det bliver lige så rent ved 20, som ved 40 grader. Hvis det er sengetøj og håndklæder, så kan du godt snige den op på 60 grader en gang imellem. Kig altid efter Svanemærket, når du køber vaskemiddel,det er sin garanti for at produktet hører til blandt de miljømæssigt bedste produkter i sin varegruppe. 

Brugt betyder ikke beskidt

Hvis du selv, eller nogen du kender, er passionerede jeans aficionados, så kender du alt til, at brugt ikke betyder beskidt. Jo mere, man vasker jeans, desto mere falmer farve, pasform o.l. Denne tilgang kan vi alle lære af, nu hvor vaskemaskinen efterhånden står i alle hjem – både huse som lejligheder. Det har fået os til at blive mere tilbøjelige til at smide en skjorte til vask, efter man har brugt den en gang.

Ja, den skjorte er brugt, men er den beskidt? Er der pletter på eller lugter den? Ofte kan du sagtens bruge dit tøj mere end én gang, før du lægger det til vask igen. Hvis det endelig lugter en smule, så prøv at hænge det ud i frisk luft i et par timer. Du bliver overrasket over, hvad det kan gøre for, at tøjet lugter og føles rent igen.

Hvis der er pletter på tøjet, så lær af din bedstemor og brug en hårdt opvredet klud – så fjerner du faktisk de fleste pletter uden at tænde for maskinen. Sulfo tager fedtpletterne, men pas på med silketøjet – det er meget sart.

Køb tøj i naturfibre

Hør, bomuld, silke o.l. er lettere at holde friskt og pænt, uden man har behovet for at vaske det hele tiden. Når du vasker naturfibre, undgår du også, at mikroplast partikler skylles ud i grundvandet i forbindelse med vask, hvorfor det er gode materialer for såvel dig som miljøjet.

Vi håber, at vores lille guide til hverdagen har givet dig lysten til at gøre os selskab på den miljøvenlige rejse.

Den er god nok

Den er god nok. Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab. Første måned er gratis, herefter koster det 89,-/md. . og kan opsiges til udgangen af en medlemsperiode. Læs mere

Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Vi køber nemlig et stort udvalg af produkter med ægthedsgaranti direkte fra de største leverandører - så vores medlemmer kan få dem billigt.

Vil du også sige farvel til overpriser? Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab med din første ordre.

Prisen for medlemsskabet er kun 89,-/md og fortsætter automatisk til det opsiges - til udgangen af en medlemsperiode. Første måned er gratis. Læs mere

Bliv medlem