Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Tips til et hvidt smil

Prøv disse tips til et yngre, sundt smil

Af Oral-B
Den gode nyhed: Det er nemmere end du tror at få et flot, hvidt smil! Få de enkle råd i denne artikel.

Tag et kig i ethvert ugeblad, og du vil se det ene tandpastasmil efter det andet ? alle sammen hvide og perfekte. Tænd for fjernsynet, og du vil se reklamer for hvidgørende-produkter fyldt med smilende skuespillere, der har lysende, hvide tænder. Smil betyder meget i vores kultur. Den gode nyhed er, at det er nemmere at opnå et sundt og selvsikkert smil og hvide tænder, end du tror!

For det første er det normalt, at dine tænder viser tegn på ældning. Når du tænker på, hvor meget slid dine tænder udsættes for dagligt ? såsom at tygge sig gennem tre måltider hver eneste dag ? er det ikke så overraskende, at dine hvide tænder kan begynde at miste deres glans. Men med en smule grundlæggende pleje, tandbørstning og måske en smule professionel hjælp, kan du genvinde dit ungdommelige, sunde smil.


Overhold grundlæggende tandbørstning

Du har hørt det en trillion gange, men det er så essentielt, at vi bliver nødt til at minde dig om det igen: Børst, børst, børst! Børstning og din børsteteknik fjerner den plak, der dannes på overfladen af dine tænder. Dental teknologi har udviklet sig meget i løbet af de sidste årtier, men tandbørstning to gange om dagen og daglig brug af tandtråd er stadig dit bedste forsvar mod caries og tandkødsproblemer.

Lær tandbørstningens hemmeligheder

Her er, hvad du har brug for at vide: The American Dental Association® (ADA, Den amerikanske tandlægeforening) anbefaler, at du skifter din tandbørste hver 3. til 4. måned. Endnu et tip: Vær forsigtig med at børste for aggressivt. Hvis du trykker for hårdt, kan det fjerne emaljen på dine tænder.

Se børstehoveder fra Oral-B her

Hvidere og lysere

Det bedste sted at begynde din indsats for at få hvidere tænder er hos din tandlæge. Rutinemæssige rensninger (ADA anbefaler hver 6. måned) kan gøre underværker. En tandpasta til hvidgøring af tænder kan også gøre en stor forskel. Se efter en tandpasta, der ikke bruger blegemiddel (den eneste slags tandblegningspasta, som er godkendt af ADA).

Se tandpasta fra Oral-B her

Invester i mere permanente ændringer

Kosmetiske tandbehandlinger såsom afbinding, facader og emaljeformning kan være en løsning for dig. Afbinding kan dække misfarvninger og reparere afbrækkede tandstykker. Facader, der er en slags overtræk på dine tænder, kan behandle mellemrum og permanent misfarvede tænder. Emaljeformning, der konturerer dine tænders emalje mhp. at danne en glat linje, er en god mulighed for at rette skæve tænder. Der lanceres altid nye, mindre invasive produkter og behandlinger ? spørg din tandlæge for yderligere oplysninger.

Vælg dine snacks omhyggeligt

Det er bedst at undgå slik og sukkerholdige drikkevarer, såsom sodavand, i løbet af dagen. Plak, der er en belægning af bakterier, dannes løbende på dine tænder. Sukkerholdige drikke- og fødevarer medfører, at disse bakterier producerer syrer, som angriber tændernes emalje, hvilket resulterer i caries. Hvis du har lyst til et stykke slik, så spis det som dessert, og børst derefter dine tænder.

Beskyt dine læber

Et vindende smil består af en anden komponent end sunde tænder: Husk dine tiltrækkende læber! Hvis du opholder dig i solen, anbefaler Centers for Disease Control and Prevention (Den amerikanske sundhedsstyrelse), at du beskytter dine læber med en læbesolcreme, der har en solbeskyttelsesfaktor på mindst SPF 15. Gå efter et bredspektret produkt, der beskytter mod både UVA- og UVB-stråler.

Øvelse gør mester

Du behøver ikke at have perfekte tænder for at have et dejligt smil ? nogle gange handler det om attitude. Hvis du har selvtillid, vil du se mere selvsikker ud. Praktiser god kropsholdning ved at holde ryggen oprejst og lige. Gå på en målbevidst måde. Og se folk direkte i øjnene, når du smiler til dem. Du vil snart opdage, at jo mere du smiler, jo gladere vil du være.


Den er god nok