Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Rengøringsprodukter fra KLAR

Klar på en miljøvenlig mission

Af Orkla, KLAR
Hos Klar arbejder de ud fra præmissen om, at alle beslutninger, de træffer, skal baseres på hvordan den påvirker miljøet, kroppen og indeklima.

Hos Klar har vi en vision. En vision om, at vi skal gøre det nemmere for danskerne at træffe flere miljøvenlige valg i hverdagen. Vi vil gerne hjælpe med at bygge nye vaner, så mange små ændringer sammenlagt kan blive til en større helhed.

Derfor arbejder vi hos Klar ud fra præmissen om, at alle beslutninger, vi træffer, skal baseres på, hvordan den påvirker miljøet, kroppen og indeklima. Det er vores bidrag til en tryggere og mere miljøvenlig hverdag.

Klar på en miljøvenlig rejse

Vi har taget de spæde skridt i den rigtige retning. I dag produceres alle Klar produkter blandt andet med vedvarende energi såsom vind, vand og solenergi. Selvom vi er meget glade for, at vi kan sætte strøm til vores fabrikker på en miljøvenlig måde, erkender vi også, at der er lang vej endnu. Kampen for miljøet kommer til at finde sted de næste mange år, hvorfor vi skal blive endnu bedre til at tage fat. Gøre det hele lidt renene, nemmere, grønnere og mere skånsomt for såvel planeten som kroppen. 

Vi arbejder for at skabe produkter med fokus på, hvordan vi kan bidrage til at mindske miljøbelastningen, uden at vi går på kompromis med kvaliteten i produkterne. Vores produkter skal både fungere og føles godt, så man ikke føler sig straffet for at tage gode beslutninger for miljøet. Det er det, der gør rejsen kompleks, men vi elsker en udfordring.


Svanemærket kvalitet

Hos Klar er alle vores produkter Svanemærket. Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke, som blev certificeret af Nordisk Ministerråd i 1989. Målet med miljømærket er at mindske den samlede miljøbelastning fra såvel produktion som forbrug. 

Vi er ekstremt stolte af, at samtlige produkter i Klar-serien opfylder de strenge krav, der kræves for at kunne lade sig Svanemærke. Vi synes nemlig, at det er et fantastisk pejlemærke for dig som forbruger, da det gør det nemt at identificere, hvilke produkter der er gode for både dig og miljø. Det, at man slipper for at sætte sig ind i ålelange ingredienslister, gør, at det bliver nemmere at træffe gode beslutninger. 

Vores Svanemærkning kommer på baggrund af den fundamentale mission om flere miljøvenlige alternativer, som både er gode for klima og krop. Svanemærkede rengøringsmidler består fx af vaskeaktive stoffer, som er let nedbrydelige for naturen, så de ikke skader små vandlevende dyr. Flere af vores produkter er helt parfumefri mens andre indeholder en mild duft. Det gør det nemt for dig at til- eller fravælge efter ønske.

Cirkulær emballage

Når man er på en miljøvenlig rejse, så handler det ikke udelukkende om produktet. Emballagen er en stor postering i det totale ressourceregnskab, hvorfor det er vigtigt at tænke smart i forhold til genbrug. Alle flasker i Klar-serien består af 100% genanvendt plastik. Det er stort skridt i den rigtige retning, da det betyder, at vi kan bruge det igen og igen fremfor at skulle bruge jomfruplast. 

For at vi kan blive ved med at producere emballager af genbrugsplast, så er det også vores stærkeste ønske, at du hjælper os med at affaldssortere. Jo mere materiale, der finder sin vej tilbage i cirkulation, jo lettere bliver det for os – og andre – at have genanvendt plastik til rådighed for produktion af netop recirkuleret plastemballage. 

Vi har ikke kun tænkt på flasken – vi har også bragt etiketten i spil. Traditionelt set er etiketter lavet af plast, som kommer fra fossile råmaterialer – det er vores ikke, tværtimod. Den er lavet af et biologisk råmateriale, som er dyrket og dermed er et fornybart råstof.

Testet på sensitiv hud

Relevante Klar produkter er testet på en række frivillige testpersoner med sensitiv hud. Helt lavpraktisk betyder det, at ca. 30 frivillige med sensitiv hud tester produktet på underarmen, hvorefter en specialist tjekker for reaktioner i huden. Hvis ingen udviser reaktioner, forventes det ikke, at der opstår reaktioner hos andre forbrugere. Det er derfor, at du kan læse på visse Klar produkter, at de er ”Dermologisk testet på sensitiv hud”. Vi ønsker at være ærlige og åbne omkring vores ingredienser, hvorfor du altid kan se dem simpelt forklaret på vores etiketter samt på vores hjemmeside.

Vi er meget stolte over den rejse, vi er på med Klar, og vi glæder os meget til at fortsætte vores miljøvenlige mission med så mange følgere som muligt.

Den er god nok