Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Neutral Tøjvask

Vask dit tøj med Neutral

Af Sandra Schjerning | Influencer
Måden du vasker dit tøj på og hvilke produkter du vælger, har stor betydning både for dig og for miljøet. Med Neutral gør du noget godt for begge!

Måden du vasker dit tøj på og hvilke produkter du vælger, har stor betydning både for dig selv og for miljøet. Med Neutrals produkter er du sikret at de hverken indeholder parfume, parabener eller farvestoffer. Neutral er desuden AstmaAllergi mærket og de fleste af produkterne er også Svanemærket, så hvis man har sensitiv hud eller gerne vil undgå unødig kemi i de produkter man bruger i hverdagen, er Neutral vejen frem. Hvis du gerne vil sikre at din tøjvask er så skånsom som muligt for dig selv og miljøet, så kommer der her en række råd til hvordan du bedst muligt opnår dette. 

Sådan vasker du dit tøj med Neutral

Temperatur

Det kan godt betale sig at sætte sig lidt ind i hvilken temperatur de forskellige ting man har i hjemmet skal vaskes på. Når man vasker på lavere temperaturer er man ikke kun mere omkostningseffektiv, man vasker også på en måde der er bedre for miljøet. 

Sengetøj, undertøj, vaskeklude/viskestykker og håndklæder skal gerne vaskes på 60 grader, for at fjerne bakterier og støvmider, alt andet kan faktisk sagtens vaskes på 30 eller 40 grader. 

Når du skruer ned for temperaturen på din vask, skåner du miljøet og du sparer faktisk også penge og ved at følge vaskeanvisningen i tøjet, sørger du også for at tøjets levetid forlænges betydeligt.

Vask inden brug

Husk altid at vaske dit nye tøj, sengetøj, håndklæder etc. inden du tager dem i brug! Ved at vaske dem fjerner du rester af farvestof og andre kemikalierester der kan sidde tilbage i tøjet og på den måde reducerer du risikoen for at udløse en hudreaktion. 

Det er også altid en god ide at vaske jeans inden brug, da der nemt kan sidde farverester i, som faktisk kan smitte af når man sidder ned hvis man har lyse møbler.

Har du eller dit barn sart hud og tendens til hududslæt, kan du indstille vaskemaskinen til et ekstra skyl. De fleste maskiner har denne funktion. Så er du sikker på, at alle sæberester bliver skyllet ud af tøjet og ikke generer huden.

Vær altid forsigtig med at tørre tøj indenfor derhjemme, da det kan øge luftfugtigheden og dermed forekomsten af husstøvmider.

Dosering

Mængden af vaskemiddel og skyllemiddel du bruger ved vask har også en del at skulle have sagt. Pas altid på med at bruge for meget vaskemiddel. Det er skadeligt for miljøet, og sæberester i tøjet kan ende med at give allergi. Den korrekte dosering afhænger af vandets hårdhed (kalkindhold). På din kommunes hjemmeside kan du altid finde information om vandets hårdhed i dit lokalområde, så det er en god ide at tjekke op på! 

Til 2-3 kg normalt snavset tøj skal man ca. bruge 50ml vaskemiddel, til større mænger kan 65ml være nødvendig. Når det kommer til skyllemiddel anbefales det at bruge ca. 30ml til 4-5 kg vasketøj, ved større mængde vasketøj på 6-7kg brug en 60ml dosering. 

Skyllemiddel gør tøjet blødere, forebygger statisk elektricitet og mindsker den hudirritation der kan opstå når tekstil gnider mod huden, men det er samtidig rigtig svært for naturen at nedbryde skyllemiddel, så husk at bruge det med omtanke! 


Neutral

Neutrals mission er at gøre det nemt at tage sig af hele familiens hud med milde produkter der hjælper med at beskytte al hud mod irritation, fra normal hud, til sensitiv hud, til følsom babyhud, selv eksempræget hud. I takt med at følsom hud og hudallergier er blevet et voksende problem har Neutral arbejdet for at producere et udvalg af milde rengørings og plejeprodukter, der passer til hele familien og samtidig er skånsomme for planeten. Deres produkter er udviklet til alle hudtyper og er anbefalet af eksperter. Du vil derfor aldrig finde unødvendig parfume eller farve i Neutrals produkter, ligegyldigt om det er til huden eller husholdningen. Samtidig er alt deres vaskemiddel produceret ved brug af 100% vedvarende energi og en del af deres produkter er tilgængelige i genopfyldelig emballage, med 80% mindre plastik end almindelig emballage. 

Den er god nok