27. Marts 2017

Gør det nemmere at lave god hverdagsmad med Mariager Sydesalt

Af ernæringskespert christina bønding-petersen
Ernæringseksperten giver gode råd til, hvilke salte du skal bruge til kød, fisk og endda popcorn, for at få den optimale smagsoplevelse hver gang!
Mariager sydesalt

Det er alfa og omega, at dine retter bliver smagt til med krydderier og salt, hvis du vil have mad der smager af noget! Men har du også svært ved at vide, hvilke krydderier der passer godt sammen? Her hjælper Mariager Sydesalt dig på vej, da de har produceret en helt række af saltvarianter, som kan peppe dine hverdagsretter op. 

Mariager sydesalt er danskproduceret salt. Den helt naturlige salt er 250 millioner år gammelt havsalt. Produktet er 100% naturligt uden brug af tilsætningsstoffer og fås i en fin lille stofpose med fingersalt. Med dens grove struktur, tilføjer salten en helt lækker smag til dine retter.

Mariager sydesalt har også fremstillet en helt række af salttyper med forskellige smagsvarianter. Det gør det utrolig nemt at lave mad, da du både kan salte og krydre maden på samme tid. Nedenfor har jeg samlet mine yndlingsvarianter, som kan inspirere dig til nem hverdagsmad.  

Mariager Kyllingesalt er min favoritsalt til hverdagsretter. Jeg spiser ofte kylling i hverdagene, da det er magert kød. Men kylling kan godt være kedeligt, hvis du ikke sørger for at krydre det godt og her tilføjer Mariager Kyllingesalt masser af smag til den, da den er tilsat peber, hvidløgspulver, laurbærblade, sennepspulver og paprika. Som navnet indikerer, er den velegnet til at krydre kylling med, men den kan også bruges til andre fjerkræ eller i gryderetter.  

Jeg er ellevild med Mariager Brændenældesalt, som kan gøre de fleste hverdagsretter til en smagsoplevelse. Den indeholder sydesalt, brændælder, hvidløgspulver og hvidløgsgranulat. Med sin aromatiske bløde smag kan den bruges i næsten alle retter i alt fra oksekød, kylling, fisk gryderetter, som drys på salater, rørt op i smør som en lækker kryddersmør til de kommende grillaftener eller som dip eller dressing, når den blandes op med skyr eller creme fraiche. 



Brug havets egen grøntsag til at lave hverdagsretter til gourmetmad med Mariager Nordisk Tangsalt. Det japanske twist passer perfekt ind i det nordiske køkken, og kan bruges som drys på hjemmebagt brød eller vendt i nypoppede popcorn. Brug den fx i denne opskrift på popcorn

Mariager Røgsalt er min absolut favoritsalt her til foråret. Med smage som sukker, paprika, karamel og røgaroma tilfører den en skøn smag til maden. Jeg bruger den på noget så simpelt som ristede rugbrødsmadder med æg, hytteost, avocado, solmodne danske tomater og agurker. 

Jeg elsker fisk! Efter sundhedsstyrelsens anbefalinger, bør vi spise fisk minimum to gange om ugen, men har du også svært ved at finde på nye retter der smager af noget? Mange af de lyse fisk som torsk og hellefisk kræver en masse krydderier, og her er Mariager Sydesalt Fiskesalt genialt! Den indeholder koriander, dildspidser, gul sennep, fennikel, løvstikke, laurbærblade og estragon. Gå forårets i møde med lækre fiskeretter og friske sprøde salater. 

Udover velsmag, fås saltene i fine glaskrukker, som pynter i hjemmet og gør dem ideelle som en fin gave. Jeg er stor fan!

Relaterede produkter

Velkommen til Luxplus