Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Urtekram kokosolie

Kokosolie - naturens multitasker

Af Lonni Sandbjerg
Et vidundermiddel mod alt. Hvad enten det er hår, hud, mad eller drinks ender du aldrig galt så længe du bruger kokosolie.

Hvad kan kokosolie bruges til?

Kokosolie er et vidundermiddel som kan bruges til alt!
Kokosolie er blevet brugt i generationer. Desværre er der ikke mange af os her i Danmark der kender til det multitasking vidundermiddel som kokosolie er. Lad mig forklare lidt nærmere om alle de ting du kan bruge kokosolie til. 

Fix skadet hår med kokosolie!

Døjer du med skadet hår efter en slem afblegning hos frisøren, kan du væde håret i kokosolie. Lad kokosolien sidde i håret natten over. Sørg for at bruge et håndklæde til at dække din hovedpude så du ikke fedter din pude ind i løbet af natten. Når du vågner om morgenen, skal du vaske håret i shampoo som du plejer og få skyllet al kokosolien ud. Jeg kan anbefale dig at bruge shampooen Bioloage fra Matrix. En super lækker shampoo som straks giver dig en mærkbar forandring i håret. 

Kokosolie gavner din hud!

Trænger din krop til forkælelse?
Tag en lille skål kokosolie og bland olien op med en teske sukker. Brug denne lækre kokosblanding som en bodyscrub til kroppen mens du er i bad, og fjern alle de døde hudceller. Efter badet kan du igen anvende kokosolie på kroppen. Mange anvender kokosolie som fugtighedscreme. Du kan sågar anvende kokosolien i ansigtet som forebyggelse mod rynker og fine linier. 

Tip: Kokosolie kan anvendes som makeup fjerner!

På kur uden at være sulten!

Det stopper ikke her! Ikke nok med at vi kan anvende kokosolie på kroppen og i håret, så kan vi bruge kokosolie som appetitdæmpende middel. Spis en teske kokosolie inden maden, så vil du blive hurtigere mæt. Videnskabelige undersøgelser har vist, at kokosolie dæmper appetitten, og hjælper dig med fordøjelsen. Vidunderligt!

Tip: Køb en koldpresset, økologisk jomfru kokosolie, så du kan få alle de gavnlige fordele. Den raffinerede udgave er mest velegnet til madlavning, hvis du gerne vil undgå smagen af kokos i maden.

Gå aldrig sukkerkold igen!

Er du sulten? Kokosolie er super god at anvende til madlavning og også i snacks eller drinks som for eksempel en smoothie. Når du anvender kokosolie i din smoothie, eller til at stege f.eks. grøntsager i, bliver næringsstofferne bedre absorberet, og dit blodsukker bliver reguleret på samme tid. Kokosolie bliver nemlig kun langsomt frigivet over flere timer i kroppen, og derfor er kokosolie en genial måde at holde dit blodsukker stabilt på, så du ikke går sukkerkold. 

Konklusion

Kokosolie er som et all-in-one produkt et helt klart must have item i hjemmet. Personligt kan jeg ikke undvære kokosolie. Hvad enten det er til mit hår, hud eller i maden, så kommer kokosolien til undsætning når jeg har brug for det. 

Tip: For at gøre kokosolien lidt mere flot rent emballagemæssigt, køber jeg en lille krukke, udsmykker krukken med en sløjfe eller andet lir og hælder kokosolien i. Super fint!

Den er god nok