Tilføjet som favorit
Fjernet som favorit
18. Februar 2019
LuxLiving

Opskrift: Sunde snickers barer

Af ernæringsekspert Christina petersen-bønding
Sunde snickers barer

Sæt tænderne i de her lækre snickers barer, der minder om syndige snickers, men er fyldt med gode råvarer fra dadler, havregryn, mørk chokolade og peanuts.

Snickers barerne tager ikke lang tid at lave og kan nemt opbevares i en tætlukket beholder. De er meget intense og tilfredsstillende, men kan sagtens skæres ud mindre stykker, som i den grad tilfredsstiller din lækkersult. 


Sunde Snickers barer

Du skal bruge (6 barer):

Karamel lag:

350g dadler uden sten 

2 spsk. peanutbutter 

1 knivspids vaniljepulver 

1 knivspids salt 


Nougat lag: 

45g havregryn

0,5 dl af karamel laget ovenfor


Andet: 

90g saltede peanuts 

200g mørk chokolade 


Fremgangsmåde 

Karamel lag:

Kom dadlerne i en skål og kom kogende vand over. Lad dem stå i 5 minutter. Sig dadlerne fra vandet og blend dem i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt peanutbutter, vanilje og salt. Blend indtil massen er ensartet. Hæld karamel laget i en skål. 


Nougat lag: 

Kom havregrynene i den samme foodprocessor eller minihakker. Du behøver ikke vaske den først. Blend havregrynene til mel i minihakkeren og tilsæt 0,5 dl af karamel laget indtil massen klistrer godt sammen. Hvis ikke det vil klistre sammen, kan du tilsætte mere af karamel laget.


Samling:

Beklæd en rugbrødsform eller anden form med bagepapir og fyld nougat laget og pres det godt sammen. Kom den resterende dadelmasse ovenpå nougat laget med bagsiden af en ske. Drys peanuts ovenpå karamel laget. Pres peanutsene ind i karamel laget så de sidder fast. 

Kom snickers massen i fryseren i minimum 1 – 1 ½ time eller længere indtil massen er fast. Kom snickers massen på et bræt og fjern bagepapiret. 

Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen. Tag barerne ud af fryseren når massen er fast. Vend dem ud på et bræt og fjern bagepapiret. Brug en skarp kniv til at skære 6 stykker barer ud. Kom barerne i den smeltede chokolade en af gangen. Brug to gafler til at vende baren rundt i massen indtil der er chokolade over alt. Kom barerne tilbage på bagepapiret og lad chokoladen stivne. 

Opbevar snickers barerne i køleskabet. De kan også opbevares i fryseren, hvor de holder endnu længere tid. 

Produkter i artiklen

KOMMENTARER

Luxplus anvender cookies og 3. parts cookies til bl.a. at huske dine indstillinger og give dig en bedre brugeroplevelse.
OK
Velkommen til Luxplus
Luxplus er en webshop og en medlemsklub. Medlemskab koster kun 89,-/md., kan opsiges når du vil - og den første måned er helt gratis. Når du handler til vores medlemspris, opretter du også et medlemskab.

Som medlem får du store besparelser på vores produkter, samt fri fragt på ALLE ordrer.

Vi glæder os til at byde dig velkommen. Læs mere om Luxplus.