Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Genanvendelse af beauty produkter

Recycling af beauty produkter

Af Luxplus
Beauty produkter kommer i forskellig emballage af eksempelvis plastik, glas m.v. Læs her hvordan du bedst genanvender emballagen fra dine produkter.

Når du shopper på Luxplus får du mange forskellige produkter hjem, som kommer i emballage af eksempelvis plastik, glas m.v. Udover emballagen som hvert enkelt produkt kommer i, får du også leveret din ordre i en papkasse. I sidste ende står du derfor med en håndfuld forskellige former for emballage, som skal sorteres, så det kan genanvendes, så miljøet belastes mindst muligt. Gør vi alle en fælles indsats og bruger jordens ressourcer med omtanke, kan vi sammen nå rigtig langt. Føler du, at det er en uoverskuelig opgave eller er du i tvivl om, hvad der egentlig kan genbruges af de affalds dele som du skiller dig af med, så kan du blive klogere herunder, hvor vi dykker ned i de forskellige emballage dele, og hvordan du skiller dig af med dem på bedste vis efter brug. 

Genanvendelse af papir og pap

Når du modtager en pakke fra Luxplus kommer alle dine nye lækre produkter i en papkasse. Rigtig mange steder i de større byer er der skraldespande, hvor du kan komme alt dit pap i, hvilket gør det let at sortere. Dog er det ikke kun papkassen du kan sortere på denne måde. Har du eksempelvis en æske fra en tandpastatube eller andet i pap/papir kan dette også genbruges. Alt pap og papir kan desuden afleveres på en genbrugsstation, hvis ikke du har en skraldespand med mærket “pap” tæt på din husstand. 

Hvordan genbruger man pap?

Når du afleverer dit pap i en af skraldespandene eller containerne til pap, bliver det fragtet videre til genbrug. Pappet bliver transporteret til et opsamlingssted, hvor alt det genanvendelige pap bliver pakket om og kørt til fabrikker, som kan genanvende de brugte dele og skabe nye stykker pap. Fabrikkerne opløser pappets fibre ved at benytte vand. Derefter fremstår pappet som en grød, der nu kan benyttes til at skabe nye friske stykker pap af. 

Genbrugsplast 

Rigtig mange af de produkter vi bruger i hjemmet kommer i plastemballage. Plastik har længe været svært for den almindelige borger at genbruge, men nu er der efterhånden kommet rigtig mange skraldespande hos de almindelige husstande, som kun må bruges til plastikaffald. Har du svært ved at finde ud af, hvad det præcis er, du må komme i disse affaldscontainere, så får du her en lille tjekliste som du kan forholde dig til. 

I plastik containeren må du eksempelvis skille dig af med dine brugte dunke fra opvaskemidler og milde rengøringsmidler, dunke/tuber hvor der har været vaske- og skyllemiddel i. Derudover må du også komme blød plast i beholderen som eksempelvis plastikposer som dit produkt kan være pakket ind i eller den tomme slikpose. Sørg altid for at dit plastaffald er så rent og tørt som muligt, før du smider det i plast containeren. 

Genanvendelse af glas 

Meget af det glas vi bruger i det daglige kan genanvendes. Du ved sikkert i forvejen at tomme marmeladeglas og vinflasker kan bruges igen. Men meget andet emballage der er lavet af glas kan også genanvendes. Har du eventuelt en glaskrukke, hvor der har været creme i, skal du blot sørge for at den er skrabet så ren som muligt før du smider den i glascontaineren. Har du en emballage, hvor låget eller pumpen er lavet af plastik, kan du skille de to forskellige materiale dele fra hinanden og smide dem i hver deres beholder.  Glas stykkerne bliver kørt til glasværker, hvor det genanvendelige glas bliver smeltet om, så det igen kan bruges til en ny emballage. 

Der er altså mange ting du selv kan gøre, for at den brugte emballage kan genbruges. Hold øje med de valgmuligheder du har ved din husstand eller kontakt din kommune, hvis du har brug for en skraldespand til et specifikt materiale såsom pap eller plast. 


Den er god nok