Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
sunde koldthævede boller

Proteinrige quinoa-sandwichboller med humus

Af ernæringsekspert christina petersen-bønding
Christina, vores ernæringsekspert, har lavet de lækreste og sunde koldthævede boller. De er lige til at tage med i skoletasken eller strandtasken!

Sommeren er lig med flere solskinstimer og lange sommeraftener. Findes der noget hyggeligere end at lave sig en frokost eller aftensmad to go og tage med sig på stranden, i skoven eller en hyggelig park? De her quinoa-sandwichboller er et godt bud på et sundt og nærende måltid. De er fyldt med fibre fra speltflagerne og protein fra quinoaflagerne. Sandwichbollerne kan fyldes med dit yndlingsfyld. Prøv som her med en hjemmelavet cremet humus, frisk spinat, sprøde agurker og cremet avocado. 

Koldthævede quinoa-sandwichboller

Du skal bruge (ca. 15 stk.)

10 g gær

10 dl koldt vand

30g himalaya salt

1 spsk. agavesirup

200g quinoaflager

200 g speltflager 

700g hvedemel


Fyld: humus (se opskrift nedenfor), avocado, frisk spinat og agurk. 

Fremgangsmåde

Kom vandet i en skål og rør gøren ud heri. Tilsæt salt, sirup og quinoaflager og lad det stå i 5min. indtil quinoaflagerne bliver bløde. Tilsæt dernæst speltflager og hvedemel og ælt dejen grundigt med en grydeske eller brug en røremaskine. Dejen skal være let våd. Lad dejen koldthæve tildækket i køleskabet natten over. Hvis ikke du ønsker at lade den koldthæve kan du tilsætte 20g gær i stedet og lade dejen hæve min. 1 ½ time.

Kom bagepapir på en bageplade og sæt 15 klatter af dejen derpå ved hjælp af to skeer. Bag bollerne i en ovnen ved 275 grader varmluft i omkring 19min. indtil de har en gylden overflade. 


Hummus

Du skal bruge (1 portion):

1 tsk. tahin

1 dåse kikærter (400g) 

1 fed hvidløg 

2 spsk. skyr

2 spsk. olivenolie

1 spsk. limesaft 

1 tsk. himalaya salt

1 tsk. spidskommen 

1 knivspids cayennepeber 

Fremgangsmåde

Kom hvidløg, skyr, olivenolie, tahin, kikærter i en minihakker i nævnte rækkefølge og blend til massen er ensartet. Smag humusen til med limesaft, salt, spidskommen og cayennepeber.


Fyld nu sandwichbollerne med frisk spinat, humus, avocado og skiver af agurk. Den er god nok

Den er god nok. Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab. Første måned er gratis, herefter koster det 89,-/md. . og kan opsiges til udgangen af en medlemsperiode. Læs mere

Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Vi køber nemlig et stort udvalg af produkter med ægthedsgaranti direkte fra de største leverandører - så vores medlemmer kan få dem billigt.

Vil du også sige farvel til overpriser? Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab med din første ordre.

Prisen for medlemsskabet er kun 89,-/md og fortsætter automatisk til det opsiges - til udgangen af en medlemsperiode. Første måned er gratis. Læs mere

Bliv medlem