Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Proteinrig quinoasalat

Proteinrig quinoasalat

Af ERNÆRINGSEKSPERT CHRISTINA PETERSEN-BØNDING
Proteinrig quinoasalat fyldt med vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer- lige hvad en stærk og sund krop har brug for! Få opskriften her!

Denne farverige salat kan gøre enhver grå efterårsdag mere spændende. Den er spækket med gode vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer fra quinoa og pinjekerner. Salaten er fyldt med proteiner, som er nødvendig for mange livsnødvendige processer i kroppen, da proteiner fungerer som kroppens byggesten. Salaten er god at spise efter en træning, hvor kroppen har brug for at reparere muskelcellerne og genopbygge energidepoterne. Et øget indtag af protein vil også øge din mæthed, og du kan indtage færre kalorier uden at føle dig sulten.

Smagen af quinoa er blød, aromatisk og let bitter. Med quinoaens høje kostfiber- og proteinindhold er den et godt alternativ til ris, korn og kød, hvis du ønsker at variere din kost eller bare spise mindre kød. Den er også ideel at bruge i madlavningen, hvis du er allergisk overfor gluten. Quinoa er på alle måder en fantastisk fødevare at indføre i madlavningen og kan bruges i alt fra supper, salater, bagværk og grød. Det lille frø er smækfyld med omega-3 fedtsyrer, som er vigtige for en lang række processer i kroppen.

Pinjekerner har et højt indhold af omega-6 fedtsyrer, vitaminerne B og E og mineralerne kalium, magnesium, fosfor, jern og zink. Når pinjekernerne ristes får de en mild aromatisk smag, og giver salater ekstra karakter og smag.

Du kan sagtens supplere salaten med alt fra kylling, en god bøf, fisk eller falafel. Den er også en dejligt indslag til madpakken.


Du skal bruge (4 personer)

2 dl økologisk quinoa fra Urtekram

1 lille moden mango

10 røde og gule tomater

1 lille håndfuld frisk basilikum 

1 lille håndfuld frisk persille

1 knivspids salt

Saften af 1/2 lime

1 spsk. olivenolie

3 spsk. økologiske pinjekerner fra Trope


Fremgangsmåde

Skyl quinoaen for at rense det for det naturlige bitterstof saponin, som sidder udenpå frøene. Kom quinoaen og 4 dl vand i en gryde og bring det i kog. Lade det koge ved lav varme under låg i 15-20 min. og hæl det eventuelt overskydende vand fra. Rist pinjekernerne på en tør pande ved svag varme til de er let gyldne. Skræl mangoen og skær kødet tern. Skær tomaterne i halve. Snit basilikum og persille fint. Bland quinoa med mango, basilikum, persille, limesaft og olie. Smag til med salt. Top salaten med pinjekernerne og et par blade frisk basilikum.

Den er god nok