Opskrift: Vegetarisk tærte med porrer og tomat

Af Christina Petersen-Bønding | Ernæringsekspert
Tærtebunden indeholder ikke smør, men til gengæld olivenolie og skyr, som gør tærten til et sundere alternativ end den klassiske tærte.
Opskrift: Vegetarisk tærte med porrer og tomat

En nem og sund tærte med porrer, spinat, tomat og frisk timian. Tærten er vegetarisk men får en dejlig smag fra de bagte tomater. I tærtebunden er smørret skiftet ud med olivenolie og skyr, som gør tærten til et sundere alternativ end den klassiske tærte. Spis tærten som den er eller server en frisk salat til. 


Til en vegetarisk tærte skal du bruge: 

Bagte tomater

250 g cherrytomater 

Salt og friskkværnet peber


Tærtebund

1 dl fuldkornshvedemel

2 dl hvedemel

1 dl skyr

1/2 dl olivenolie

1/2 tsk. salt

Tærtefyld

2 porrer

100 g feta

100 g optøet spinat

6 æg

1/2 dl mælk 

1 håndfuld frisk timian

½ tsk. salt

Friskkværnet peber

Pynt: 

Frisk timian


Fremgangsmåde

Bagte tomater

Skær cherrytomaterne i halve og kom dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem med salt og peber og bag dem i 30 minutter ved 180 grader varmluft ovn. 

Tærtebund

Kom alle ingredienserne i en skål og ælt dem godt sammen. 

Smør en tærteform med olie, pres dejen ud med fingrene og op langs kanten. Prik huller i bunden med en gaffel og forbag tærten i 10 minutter ved 200 grader varmluft ovn.

Tærtefyld

Skyl og snit porrerne og kom dem i bunden af den forbagte tærtebund. Smulr’ fetaen over porrerne. 

Vrid den optøede spinat rigtig godt for vand og fordel den over tærten. 

Pisk æg, mælk, hakket timian, salt og peber sammen med en gaffel. Hæld det over tærtefyldet og pres fyldet godt ned. Top med bagte tomater. 

Bag tærten i ovnen i 30 minutter ved 200 grader varmluft ovn. Pynt med frisk timian. 


Den er god nok