Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
surdejsboller

Opskrift: De bedste surdejsboller med chokolade spread og friske bær

Af Christina Petersen-Bønding | Ernæringsekspert
"Den absolut bedste opskrift på boller jeg kender er Meyers ølandshvedebrød. Jeg har bagt bollerne så mange gange, at jeg ikke har tal på det."

Den absolut bedste opskrift på boller jeg kender er Meyers ølandshvedebrød. Jeg har bagt bollerne så mange gange, at jeg ikke har tal på det. Til opskriften er tilføjet græskarkerner, som giver bollerne lidt ekstra karakter. Opskriften kan godt lyde lidt uoverskuelig, grundet de mange steps, men så snart du har været igennem opskriften én gang, kan de laves igen og igen. 

Jeg bager ofte bollerne med surdej, men de kan også sagtens bages uden.

Som en lækker brunch idé skæres bollerne over, smøres med den lækreste sukkerfrie hasselnødde og chokolade spread og toppes med friske hindbær, blåbær, granatæblekerner og hakkede hasselnødder. En flot og lækker anretning, som du kan servere for gæster på en hyggelig weekendmorgen. 


Opskrift på surdejsboller

Du skal bruge (24 stk):

11 dl koldt vand

1 dl surdej (kan evt. erstattes med 1 dl mere vand)

10g gær 

30g salt 

100g græskarkerner

300g fuldkornshvedemel

900g hvedemel


Topping: 

Sukkerfri-hasselnødde og chokolade spread 

Friske hindbær 

Friske blåbær 

Granatæblekerner 

Hakkede hasselnødder 


Fremgangsmåde

Hæld vand i en skål og tilsæt surdej. Smulr’ gæren i vandet og rør det godt ud. Tilsæt salt og rør indtil det er opløst. Tilsæt græskarkerner, fuldkornshvedemel og hvedemel og rør det hele godt sammen på en røremaskine eller ælt dejen godt i hånden i mindst 10 minutter. Det er meningen at dejen skal være en smule våd. 

Beklæd skålen med sølvpapir og lad den først hæve 1 time på køkkenbordet ved stuetemperatur og dernæst natten over i køleskabet i mindst 12 timer.

Tænd ovnen på 275 grader.

Beklæd to bageplader med bagepapir.

Kom godt med mel på køkkenbordet og hæld dejen ud derpå. Fold dejen en gang over ved hjælp af to bagespartlerne. Drys lidt mel ovenpå dejen. Spænd forsigtigt dejen op ved hjælp af bagespartlerne. Dette gøres ved at skubbe siderne af dejen ind under sig selv.

Skær dejen over på langs og skub de to stykker fra hinanden, så du har to lange dejstykker. Del begge dejstykker i 6 lige store stykker. Sørg for at en af bagespartlerne er dækket godt med mel, skub den forsigtigt ind under bollen og over på bagepladen med hjælp fra den anden hånd. 

Bag bollerne i 5 minutter ved 275 grader. Sænk dernæst temperaturen til 230 grader og lad dem bage i yderligere 15-20 minutter til de er mørkebrune og bunden lyder hult, når der bankes på den. 


Skær bollerne over og smør dem med hasselnødde og chokolade spread og top dem med friske hindbær, blåbær, granatæblekerner og hakkede hasselnødder. 


Den er god nok