Kun for medlemmer:
  • Spar på alt
  • Altid gratis fragt
  • Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Cashew kugler med superfood

Opskrift: Superfoods - Cashewkugler

Af ernæringsekspert christina petersen-bønding
Bee pollen, havtorn og matcha er måske fødevarer du har hørt om før. Men hvad er de egentlig godt for, og hvorfor er de blevet så hypede? Få svar her!

Urtekram har lavet en virkelig lækker serie af forskellige såkaldte superfoods. De findes i flotte sorte dåser, som du kan have stående på række på køkkenbordet og nemt bruge i din madlavning. 

Superfoods er en række fødevarer, som har fået deres navn, fordi de er fyldt med vigtige vitaminer og mineraler. Når det så er sagt, er det vigtigt at have i mente, at man ikke indtager store mængder af det. Udover de gode næringsstoffer er der ingen tvivl om, at fødevarerne fra Urtekram bidrager til, at din mad bliver flot og farverig som gør den mere appetitligt. Hvem er ikke vild med det?

Bee pollen, tranebær, havtorn og matcha er måske fødevarer du har hørt om før. Men hvad er de egentlig godt for, og hvorfor er de blevet så hypede indenfor de sidste år?


Bee pollen pulver

Bee pollen er pollen der indsamles af bierne og gemmes i deres kuber. Fødevaren er rig på B vitaminerne B1, B2, B3, B5 og B12. Derudover kan du også finde vitaminerne A, C, D, E vitaminer og folsyre sammen med mineralerne magnesium, kalk, kobber, jern og mange flere.. Bee pollen indeholder ca. 20% protein hvoraf halvdelen er essentielle aminosyrer kroppen ikke selv kan danne.  Desuden findes indeholder bee pollen også essentielle fedtsyrer. Bee pollen anses for at være godt for huden og fordøjelsen.

Sådan bruger du det

Kom bee pollen i din smoothie eller drys den ovenpå dine salater eller kom den i desserter. 


Tranebær pulver

Økologiske tranebær frysetørres og pulveriseres. Det giver en lækker frisk karakteristisk syrlig smag af tranebær, som nemt kan bruges i madlavningen. Tranbeær pulver har et højt indhold af E-vitamin, kalium, calcium, magnesium og carotenoider.

Sådan bruger du det

Rør en tsk. tranebær pulver op i et glas vand, i din skyr, grød eller brug det i bagværk og desserter. 


Havtorn pulver

Havtorn er små orange gullige bær der vokser på en busk. De indeholder en lang række vitaminer, heriblandt A, B, C og E vitaminer. Desuden findes også essentielle fedtsyrer i bærret. Smagen er havtorn er syrlig.

Sådan bruger du det

Kom havtorn pulver i din smoothie, lav søde desserter med et syrligt twist, kom det i pandekager eller vafler, is eller lav en frisk drink. 


Matcha 

Hvad er det og hvad er det godt for

Matcha pulver kommer fra grønne te blade. Det er blevet kendt for sit høje indhold af antioxidanter. Matcha har et højt indhold af koffein og smager sødt med en kant af bitterhed. 


Sådan bruger du superfood

Lav en lækker matcha latte, kom det i kager, smoothie, grød eller is. 


Du skal bruge (ca. 16-18 kugler):

150g dadler 

150g cashewnødder (3 poser) 

15g kokosolie 

1 tsk. stødt kanel 

1 knivspids stødt kardemomme 

1 knivspids stødt ingefær 

1 knivspids ren vanilje 


Topping: 

Bee pollen pulver

Tranebær pulver 

Havtorn pulver

Matcha pulver


Fremgangsmåde

Kom dadlerne på en pande med 2 spsk. vand og skru op på middelvarme. Lad dadlerne blive bløde, så de er lettere at blende. Kom dem i en minihakker og blend dem sammen med kokosolien til en ensartet masse. Kom cashewnødder, stødt kanel, stødt kardemomme, stødt ingefær og ren vanilje i. Blend til hele massen er ensartet. Kom massen på køl i et par timer. 

Rul massen til små kugler. Vend kuglerne i den ønskede topping inden servering.  Den er god nok