Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
opskrift på sund lasagne

Opskrift: Sund lasagne

Af Christina Petersen-Bønding | Ernæringsekspert
"Jeg elsker lasagne! Denne her udgave er lidt sundere end den klassiske. Den er fyldt med grøntsager..."

Jeg elsker lasagne! Denne her udgave er lidt sundere end den klassiske. Den er fyldt med grøntsager og er meget mere let da oksekødet er erstattet af kylling og den fede bechamelsauce er erstattet med hytteost. Du tænker måske ikke hytteosten passer ind her, men jeg kan garantere dig du bliver overrasket. Hytteosten giver lasagnen en fantastisk cremet konsistens. Lav dig en stor portion, så har du mad nok til to dage. 


Du skal bruge (1 lasagne):

Pulled chicken

600g kyllingefileter 

1 tsk. cayennepeber  

2 tsk. salt

Friskkværnet peber


Tomatsauce 

2 rødløg 

2 små fede hvidløg 

2 store gulerødder

2 dåser flåede tomater

1 stor dåse flåede tomater 

2 tsk. paprika

1 tsk. cayennepeber 

1 håndfuld frisk basilikum 

Friskkværnet peber

2 tsk. salt

Olivenolie


9 tørrede fuldkornsplader

450g hytteost

50g revet mozzarella


Fremgangsmåde

Pulled chicken

Kom kyllingefileterne i en gryde med letsaltet kogende vand. Lad dem koge under låg i ca. 10 min. Tag kyllingefileterne op af gryden med en gaffel og kom dem i et fad. Flå kyllingefileterne i lange strimler med to gafler. Krydr’ med salt, peber og cayenne. 


Tomatsauce

Hak løg og hvidløg fint og riv gulerødderne. Kom olie på en varm pande og tilsæt grøntsagerne i et par minutter. Kom flåede tomater, tomatkoncentrat, paprika, frisk basilikum, salt, peber og cayennepeber i gryden. Kom låg på og lad det simre i 15 min. Tilsæt pulled chicken og smag til. 

Find et stort ovnfast fad frem. Kom tomatsaucen i bunden af fadet, hernæst første lag lasagneplader ud af 3, tomatsauce og hytteost. Gentag denne proces 2 gange. Kom hytteost på som sidste lad og bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i 35min. Kom revet mozarella på når der er 15 min tilbage.  Tag lasagnen ud af ovnen og lad den hvile i minimum 10 min.

Den er god nok