24. April 2020

Opskrift: Sød kartoffel pande med spinat

Af Ernæringsekspert Christina Petersen-Bønding
Denne opskrift er både sund, og tager minimal tid at bikse sammen – En nem pande fyldt med sød kartofler, spinat og pocherede æg. Perfekt hverdagsret!
Sød kartoffel pande med spinat

Det kan være en kunst at finde på nye og spændende hverdagsretter, som ikke kræver lang tid i køkkenet. Men her er en opskrift, som både er sund, og tager dig minimal tid at bikse sammen – En nem pande fyldt med sød kartofler, spinat og pocherede æg. Retten kan både nydes som et vegetarisk aftensmåltid eller spises som en del af en brunch. 


Du skal bruge (2-3 personer): 

2 sød kartofler (ca. 1300 g) 

1 løg

2 fed hvidløg

250 g spinat

Salt

1 knivspids cayennepeber

Friskkværnet peber

8 æg

Olivenolie til stegning


Tilbehør: 

Groft brød


Fremgangsmåde

Skræl sød kartoflerne og sker dem i mindre tern. Kog dem møre i letsaltet vand i ca. 5-7 minutter. 

Snit løget fint og steg dem brune på en pande med olie. Tilsæt finthakket hvidløg og lad det stege med i et minuts tid.

Skyl og slyng spinaten tør og kom den på panden sammen med løgene. Lad spinaten svitse på panden indtil den er faldet sammen. Kom sød kartoflerne i panden, krydr’ med salt, cayennepeber og peber og vend forsigtigt det hele godt sammen. Smag det til. 

Slå æggene ud i panden og lad panden simre ved middel varme indtil æggehviden er stivnet (blommen må gerne være smilene). Kom evt. låg på, så går det lidt hurtigere. 

Server sød kartoffel panden med groft brød til. 

Relaterede produkter

Velkommen til Luxplus