9. Februar 2018

Opskrift: Speltboller med chokolade og tranebær

Af ernæringsekspert christina petersen-bønding
Mmmm speltboller med chokolade og tranebær, tak for endnu en sund og lækker opskrift ernæringsekspert Christina!
Speltboller med chokolade og tranebær

Lækre sprøde speltboller fyldt med fibre og et twist af sødme fra tranebær og chokoladestykker. Speltbollerne er super nemme at bage og kan spises som eftermiddagssnack som et sundere alternativ til slik og kage eller som et sødere indslag til morgenbordet. 


Du skal bruge (ca. 16 boller):

6 dl koldt vand

20g gær

15g salt

1 spsk. agavesirup

50g tranebær 

200g speltflager

100g hakket chokolade

500g hvedemel 

100g grahamsmel

Speltflager til topping


Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, agavesirup, tranebær, speltflager, chokolade, hvedemel og grahamsmel. Rør det hele godt sammen til en klistret dej. Dæk dejen til og lade den hæve i 1 ½ time. Del dejen i to og form den som en lang pølse. Vend dejen ud på et bord drysset med mel og speltflager. Skær forsigtigt dejen ud til 8 boller og kom dem på en bageplade med bagepapir. Gentag processen med den anden halvdel. Lad bollerne hæve tildækket 1 time og bag dem i ovnen ved 250grader i 18-19 min til de er gyldenbrune. 



Relaterede produkter

Velkommen til Luxplus