Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Matcha Smoothie Bowl med granola

Opskrift på Matcha Smoothie Bowl med granola

Af Christina petersen-bønding
Prøv Matcha Smoothie Bowl med granola, og du får med garanti en ny yndlingsmorgenmad! Den er nem at lave, super sund og flot at se på!

Denne her matcha smoothie bowl vil blive din nye favorit morgenmad, hvis du elsker morgenmad lige så højt som jeg. Der er ingen tvivl om, at mit yndlingsmåltid er morgenmad - så meget, at jeg allerede aftenen forinden, når jeg går i seng, kan tænke på, hvad jeg skal spise til morgenmad den efterfølgende morgen. Det er bestemt ikke alle morgener, jeg har lige god tid, men når jeg har, elsker jeg lange morgener med selvforkælelse. Denne matcha smoothie bowl blev en af de morgener med masser af selvforkælelse. Den cremede konsistens, de flotte farver og med det sprøde topping! Vi kan vist godt blive enige om, at smoothie bowls er den hotteste trend lige for tiden, og jeg er i den grad også hoppet med på noderne. De ser ikke alene indbydende ud, men de er også nemme at lave, og kan laves i alle mulige slags varianter. Helt enkelt er det jo ”bare” en tyktflydende smoothie, du fylder i en skål og topper med frugt, nødder eller müsli. 

Smoothie bowlen gør sig ikke kun godt som morgenmad, men ville også være helt perfekt som mellemmåltid eller et sundere alternativ til dessert. 


Granola (1 stor portion)

80g økologisk kokosolie fra Urtekram

½ dl ahornsirup (akaciehonning kan også bruges) 

250g grovvalsede havregryn

100g økologiske mandler fra Urtekram 

80g økologiske cashewnødder fra Urtekram

80g økologisk ristet kokosmel fra Toftkær 

100g økologiske pekannødder fra Urtekram 


Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål. Smelt kokosolien i en pande ved svag varme og tilsæt ahornsirupen. Tilsæt de tørre ingredienser og rør det hele godt sammen. Kom blandingen på en bageplade med bagepapir og bag det i ovnen ved 170 grader almindelig ovn. Rør rundt i blandingen jævnligt. Efter 15-20 min. er granolaen sprød og gylden og den tages ud af ovnen og køles helt af før den hældes på en lufttæt beholder.  


Matcha smoothie bowl (1 bowl)

½-1 dl skyr (alt afhængig af portionsstørrelsen)

2 tsk. matchapulver

1/2 avocado

1 moden frossen banan uden skræl

1 spsk. økologisk ristet kokosmel fra Toftkær 

1 spsk. akaciehonning


Topping: kiwi eller andet frisk frugt og granola


Blend alle ingredienserne sammen og kom matcha smoothien i en skål. Top med granola og kiwi i skiver.