Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Opskrift på Chiagrød

Opskrift på Chiagrød

Af Marie Nielsen
Chiafrø er spækket med omega-3, fibre, antioxidanter og protein. Få den nemme opskrift på Chiagrød til din morgenmad, eller som en super sund dessert.

Jeg er kæmpe fan af retter som er nemme at lave og som er fuldstændig idiotsikre. I en travl hverdag er det guld værd at kunne fremtrylle noget lækkert som alle i familien kan spise.
Og en ekstra bonus er selvfølgelig hvis det samtidig er mad som er sundt og som har en god effekt på kroppen.


Det sidste nye produkt jeg har kastet mig over er de populære Chiafrø. De er fantastiske at bruge i smoothies, brød og boller, men jeg er selv blevet fuldstændig vild med kold Chiagrød med mandelmælk eller kokosmælk. Jeg spiser både Chiagrøden som et sundt morgenmåltid som holder mig mæt meget længe, men også som en lille lækker og super nem dessert til når jeg får gæster.


Tip: Du kan bruge næsten hvad som helst som topping på din Chiagrød for at gøre den ekstra lækker og fin at se på. Jeg har selv prøvet jordbær, rabarberkompot, hakkede mandler, mango og hakket mynte, gojibær og kokosflager, og grofthakket chokolade (hvis det er dessertudgaven vi er ude i, er også rigtig lækkert)


Hvorfor er Chiafrø sunde?

 

Har du også lagt mærke til at Chiafrøene vælter frem i alle medier i øjeblikket og at de små frø prises som det helt nye produkt i helseverdenen? Det er der en helt speciel årsag til. Chiafrø er nemlig proppet med omega-3, protein, kalcium, fibre og antioxidanter som gavner både hjerne og krop. De små superfood frø er altså smækfyldt med det bedste til din krop.

 

Se de vildeste fordele ved Chiafrø her:

 

  • Chiafrø indeholder masser af omega-3 fedtsyrer. Bare to små skefulde indeholder mere end en hel laksefilet!
  • Et højt indhold af kostfibre (Brug dem i dit bagværk. De forlænger fornemmelsen af mæthed)
  • Chiafrø er fyldt med kalk – Op til seks gange mere end i mælk!
  •  Masser af protein
  • Rige på antioxidanter – Mere end broccoli!

 

Derudover har Chiafrø den helt unikke funktion at de udvider sig helt vildt når de bliver våde. Når de opblødes får de en geléagtig overflade som efter sigende skulle få dem til at glide nemmere igennem vores fordøjelsessystem. (Det er under alle omstændigheder denne konsistens som gør dem super lækre i en morgengrød eller dessert.)
Kort sagt er det ikke helt dumt at trylle lidt Chiafrø ind i din kost her og der, eller servere en omgang Chiagrød for familien en gang imellem.


Opskrift på Chiagrød

 

Denne opskrift på Chiagrød er så nem at alle kan være med. Jeg har lavet den et par gange med hjemmelavet mandelmælk som jeg laver ved at lægge 15 mandler i blød natten over og blender med 2 dl vand. Med mandelmælk får grøden en lidt sødere smag som er perfekt hvis du skal servere den som dessert.

 

Til 1 portion Chiagrød skal du bruge:

 

  • 2 dl mandelmælk eller kokosmælk
  • 2-3 spsk. Chiafrø
  • Lidt vaniljepulver
  • Topping (evt. friske bær)

 

Sådan gør du:

Bland mandelmælk/kokosmælk, Chiafrø og vaniljepulver og stil det i køleskabet indtil dagen efter. Spis Chiagrøden for sig selv eller top den med friske bær, en god kompot, lidt honning, hakkede nødder, eller hvad du lige føler for.
Tada! Lækker Chiagrød!
Nemmere opskrift kan man da næsten ikke få! Forstår I nu hvorfor jeg er fan ;) 


Den er god nok