5. Marts 2018

Opskrift: Nemme müslibarer med hampefrø

Af ernæringsekspert christina petersen-bønding
De her müslibarer er en super lækker og sund snack, når den søde sult melder sig. De er nemme at lave, fordi de ikke skal i ovnen - få opskriften her!
Opskrift: Nemme müslibarer med hampefrø

De her müslibarer er en super lækker og sund snack når den søde sult melder sig. De er gode at have med sig på farten og så er de virkelig nemme at lave, da de ikke skal bages i ovnen. 

Müslibarerne indeholder masse af sunde fedtsyrer fra nødder, fibre fra speltflager og havregryn, naturlig sødme fra dadler og tørrede abrikoser og omega-3 fedtsyrer fra hampefrøe. 


Du skal bruge (12 barer): 

165g dadler uden sten 

100g tørrede abrikoser 

65g speltflager 

65g havregryn 

150g nødder (jeg brugte 50g cashewnødder, 50g afskallede hasselnødder og 50g pistaciekerner)

50g afskallede hampefrø 

3 spsk. kokosolie 

1 knivspids salt 


Fremgangsmåde

Kom dadler og de tørrede abrikoser i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem ligge i blød i 5min. Hak imens nødderne groft og hæld dem i en skål sammen med speltflager, havregryn og salt. Blend dadler og de tørrede abrikoser til en ensartet masse i en blender og kom massen i skålen. Smelt kokosolien og hæld den over de øvrige ingredienser i skålen. Ælt nu alle ingredienserne godt sammen. 

Beklæd en lille form med bagepapir og fordel massen heri. Sørg for at trykke den godt fast så det hele binder sammen. Kom formen i fryseren i 1 time eller stil den i køleskabet i et par timer. 

Skær derefter müslibarerne ud i ønskede størrelser og opbevar dem på køl i en lufttæt beholder. De kan holde endnu længere i fryseren. 

Relaterede produkter

Velkommen til Luxplus