Opskrift: Morgenmadsmuffins

Af Christina Petersen-Bønding | Ernæringsekspert
Sunde muffins med banan og sprød müslitopping. De er perfekte at servere til en brunch med agavesirup ovenpå, som to-go morgenmad eller som snack
Opskrift: Morgenmadsmuffins

Sunde muffins med banan og en sprød müslitopping. De er helt perfekte at servere til en brunch med agavesirup ovenpå, men de kan også tages med som morgenmad på farten eller som en sund eftermiddagssnack. 

Til morgenmadsmuffins skal du bruge (8 muffins)

Muffins

2 modne bananer

3 æg 

1 spsk. stødt kanel

½ tsk. stødt kardemomme

1 vaniljepulver

1 tsk. bagepulver

1 knivspids salt

½ dl mælk 

3 dl grove havregryn

8 muffinsforme

Müslitopping

20 g mandler

20 g pekannødder

20 g hampefrø

1 spsk. kokosolie

1 spsk. agavesirup

Tilbehør

Agavesirup


Fremgangsmåde

Muffins

Mos bananerne med en gaffel, tilsæt de øvrige ingredienserne og pisk det hele godt sammen.  

Fordel dejen i 8 muffinforme. Brug gerne en metal muffinform, så holder de deres form bedre. 

Müslitopping

Hak mandler og pekannødder groft og bland dem sammen med hampefrøene. Smelt kokosolien og bland den sammen med agavesiruppen. Bland nødder og kokosblandingen sammen. Top hver muffin med müslitoppingen. 

Bag kagerne i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter. Lad dem afkøle og nyd dem evt. med agavesiruppen ovenpå.


Den er god nok