Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
klatkager

Opskrift: Klatkager af risengrød

Af ernæringsekspert christina petersen-bønding
Det er årstid for klatkager, som er den perfekte måde at få brugt resten af risengrøden på. Spis dem som morgenmad eller dessert!

Har du en rest risengrød tilovers så lav de lækreste gyldenbrune sprøde klatkager og spis dem både til morgenmad eller dessert. Klatkagerne har en dejlig sød smag af vanilje, kardemomme samt kanel og er drysset med flormelis og toppet med honningristede pekannødder, frysetørrede granatæbler. 

Når først du har prøvet at lave dem én gang, er jeg sikker på du næste gang laver en lidt større portion risengrød.  


Du skal bruge (1 stak klatkager):

5 dl risengrød

2 æg

2-3 spsk. mælk

2 spsk. mel

1 tsk. vaniljepulver

1/2 tsk. kardemomme 

1 tsk. kanel

Kokosolie til stegning 


Topping:

1 pakke pekannødder 

2 spsk. ahornsirup 

Flormelis

Frysetørrede granatæblekerner 


Fremgangsmåde

Pisk mælk og mel godt sammen til en jævning med et piskeris indtil der ikke er flere klumper i. Bland det sammen med risengrød, æg, vaniljepulver, kardemomme og kanel til massen er ensartet. 

Varm en pande op med kokosolie og kom små klatter på den varme pande. Lav ikke klatterne for store, så de er nemmere at vende. Først når klatkagerne begynder at boble, kan de vendes forsigtigt. Det tager et par minutter – hver tålmodig. Steg dem gyldne på begge sider. 

Varm en anden pande op til middel varme og kom pekannødderne på den tørre pande. Lad dem riste et par minutter og kom til sidst ahornsiruppen på og vend pekannødderne heri. Lad dem riste et minuts tid mere og kom dem af panden. 


Sigt flormelis over klatkagerne og top dem med pekannødder og frysetørrede granatæbler.  



Den er god nok