Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
kanelsnurrer

Opskrift: Kanelsnurrer

Af ernæringsekspert christina petersen-bønding
Efteråret har meldt sin ankomst. For at gøre den mørke tid vi går i møde lidt hyggeligere, kan de her kanelsnurrer gøre det hele lidt sjovere!

Efteråret har for alvor meldt sin ankomst. For at gøre den mørke tid vi går i møde lidt hyggeligere, kan de her kanelsnurrer gøre det hele lidt sjovere. De er fyldt med marcipanremonce og gør sig ekstra godt når de serveres sammen med den friskbryggede brasilianske kaffe


Du skal bruge (ca. 16 kanelsnurrer):

Dej

50g gær

5 dl sødmælk

150g smør

150g rørsukker

10g salt 

1 tsk. kardemomme  

1 æg

Ca. 7-8 dl hvedemel


Marcipanremonce 

200g smør

150g brun farin

100g marcipan (kan erstattes med samme mængde sukker)

3 spsk. kanel 


Fremgangsmåde

Start med at komme mælken i skål og smuldr gæren heri og opløs den. Tilsæt sukker, salt, kardemomme, æg og hvedemel og rør det hele godt sammen. Hvis du har en røremaskine, så lad det røre i 8min ved lave omdrejninger. Ellers brug en håndmixer med dejkroge. Skær smøren i tern og tilsæt dem til dejen. Lad igen dejen røre i 8min ved lave omdrejninger eller med håndmixeren. Dejen skal være let klistret men slippe skålen. Kom et viskestykke over skålen og lad dejen hæve lunt i 1 ½ time. Slå dejen sammen efter den har hævet og vikkel den ind i husholdningsfilm. Lad den hæve 1 time i køleskabet.


Remonce

Lad smøren blive stuetempereret. Bland smøren i en skål med farin, marcipan og kanel. Rør det hele godt sammen med en håndmixer med dejkroge til massen er ensartet. 


Kanelsnurrer

Rul dejen ud på et meldrysset bord i målene 30x60cm og 0,5cm tykkelse. Smør et jævnt lag af remoncen ud. Fold hernæst en tredjedel af dejen ind mod midten og fold herefter den anden tredjedel over den først. Rul dejen ud igen så den er 30x30cm bred. Del dejen i 16 lige store dele (ca. 3cm brede og 30cm lange strimler). Sno strimlen fra hver sine ende i modsat retning så den får 6 snoninger. Pas på remoncen ikke klemmes ud. Sno hernæst den snoede strimmel 2-3 gange rundt om din peje- og langefinger med den anden hånd og afslut med at tage enden rundt om alle snoninger og træk fingrene til dig så enden hæftes ind i kanelsnurren. 

Kom kanelsnurrerne på en bageplade med bagepapir med snoningerne opad. Pensel kanelsnurrerne med æg og lad dem bage i ovnen ved 200grader i ca. 12-14 min indtil de er gyldenbrune. Afkøl dem på en rist. 


Kanelsnurrerne kan sagtens fryses ned, tages op og lunes i ovnen inden de nydes. Den er god nok