Opskrift på jordskokkesuppe med torsk og serranoskinke

Opskrift: Jordskokkesuppe med torsk og serranoskinke

Af Christina Petersen-Bønding | Ernæringsekspert
En cremet og smagfuld suppe med jordskokker og en dejlig smag af timian. Spis den som hovedret, eller server den som en forret til gæster.

En cremet og smagfuld suppe med jordskokker og en dejlig smag af timian. Suppen kan sagtens spises for sig selv, men torsk og sprødt serranoskinke supplerer den milde suppe utrolig godt. Spis den som hovedret, eller server den som en forret til gæster, nytår eller andre festlige lejligheder. 


Du skal bruge (4 personer): 

500 g jordskokker 

700 g kartofler 

2 løg

1 fed hvidløg

1 liter hønse- eller grøntsagsboullion

1 stor håndfuld frisk timian

1 tsk. æblecidereddike

1 spsk. frisk citronsaft

1 dl madlavningsfløde, 8%

1 tsk. salt

1 knivspids cayennepeber 

1 knivspids muskatnød 

Masser af friskkværnet peber 

Olivenolie til stegning 


180 g serranoskinke

300 g torsk


Fremgangsmåde

Skræl kartofler og jordskokker og skær dem i mindre tern. Snit løg og hvidløg fint og svits det i en gryde med olie i et par minutter til de tager farve. Tilsæt jordskokker og kartofler og lad det svitse med i 5 minutters tid. Tilsæt bouillon og timian (gem lidt til pynt). Lad grøntsagerne simre under låg indtil de er helt møre. 

Blend grøntsagerne sammen med bouillon og timian med en stavblender til massen er ensartet. Tilsæt æbleeddike, citronsaft, madlavningsfløde og krydderier. Varm suppen godt op og smag den til. 

Steg serranoskinken på en tør pande til den er sprød. 

Dup torsken tør med køkkenpapir. Kom godt med salt på og steg den på en varm pande med olivenolie – først med skindsiden nedad i 1-2 minutter, dernæst i ca. samme tid på modsatte side. 

Anret suppen i tallerkener, top med torsk, sprødt serranoskinke og frisk timian. 


Den er god nok