Opskrift: Indisk Dahl

Af Christina Petersen-Bønding | Ernæringsekspert
Dahl er en indisk gryderet bestående af røde linser og masser af krydderier. Denne her opskrift på dahl er en sand smagseksplosion!
Dahl

Dahl er en indisk gryderet bestående af røde linser og masser af krydderier. Denne her opskrift på dahl er en sand smagseksplosion. Bliv ikke forskrækket af den lange ingrediensliste – mange af krydderierne har du forhåbentlig allerede i din krydderiskuffe. 

Dahlen får en dejlig rundt smag af kokosmælken, hvor kun den faste del bruges. Top den med en frisk agurkedressing med frisk mynte og koriander, og server bløde fladbrød til.


Til Dahl skal du bruge (2-3 personer):

Dahl

1 spsk. tomatkoncentrat 

½ tsk. knust spidskommen

1/3 tsk. stødt nellike 

1 ½ tsk. stødt koriander

1 knivspids cayennepeber

1 tsk. stødt kanel

2 tsk. gurkemeje

3 hele, knuste kardemommefrø (kan erstattes med 1 tsk. stødt kardemomme)

Olivenolie

2 fed hvidløg

5 cm frisk ingefær

200 g røde linser 

6 dl grøntsagsbouillon

2 dl kokosmælk (kun den faste del)

2 dåser hakkede tomater

2 tsk. salt

Friskkværnet peber 


Raita

½ agurk 

2 dl skyr

½ tsk. salt 

Friskkværnet peber

½ tsk. knust spidskommen

1 håndfuld frisk koriander

1 håndfuld frisk mynte 

½ spsk. citronsaft


Tilbehør:

Fladbrød 


Fremgangsmåde

Dahl

Steg krydderier og tomatkoncentrat af i panden ved middel varme under omrøring indtil det begynder at dufte. Tilsæt dernæst olie, presset hvidløg og fintrevet ingefær og lad det simre igen under omrøring. 

Skyl linserne i koldt vand. Kom dem i gryden sammen med grøntsagsbouillon, kokosmælk og hakkede tomater. Lad det hele simre under låg ved svage varme i 45 minutter – 1 time. 

Smag dahlen til med salt og peber. 

Raita 

Riv agurken på den grove side af et rivejern. Tilsæt skyr, krydderier, finthakkede krydderurter og citronsaft. Smag raitaen til. 

Server dahlen toppet med raita og fladbrød til. 


Den er god nok