19. Oktober 2020

Opskrift: Grønkålssalat med appelsin og valnødder

Af ernæringsekspert christina petersen-bønding
En sprød og frisk salat med grønkål, appelsin, abrikoser og sprøde valnødder vendt i honning, som er lidt lettere end typiske efterårsretter.
Grønkålssalat med appelsin og valnødder

En sprød og frisk salat med grønkål, appelsin, abrikoser og sprøde valnødder vendt i honning. Grønkålen masseres ind i en frisk dressing af appelsinskal, som gør den ellers grove grønkål fløjlsblød. Nyd salaten som lækkert tilbehør.

Du skal bruge (4 personer): 

Dressing

Revet skal og saft af 1 økologisk appelsin

1 spsk. frisk citronsaft

1 spsk. æblecidereddike

1 spsk. agavesirup

1 spsk. olivenolie 

1/2 tsk. salt

Friskkværnet peber

Salat

2 spsk. agavesirup

100 g valnødder

200 g snittet og skyllet grønkål 

3 appelsiner

8 tørrede abrikoser

Fremgangsmåde

Dressing

Rør dressingen til salaten sammen. 

Salat

Kom agavesirup og valnødder på en varm pande og rør det sammen. Lad valnødderne stege videre ved middel varme indtil de er gyldenbrune. Tag dem af panden, lad dem afkøle og hak dem groft.

Kom grønkålen i en skål, hæl dressingen over og massér den godt ind i grønkålen.

Skær appelsinerne i fine skiver uden hinder (se tip). Hak abrikoserne fint. Vend begge dele med grønkålen. Top med hakkede, honningristede valnødder. 

Tip:

Sørg for at skære hinderne fra appelsinerne, da de tilfører en bitterhed, der ikke klæder salaten. Start med at skær top og bund af appelsinerne og skær skrællen af hele vejen rundt ved at lade kniven følge appelsinens runding. Skær ind mellem lamellerne på appelsinen, så frugtkødet skæres fri. 

Relaterede produkter

Velkommen til Luxplus