Tilføjet som favorit
Fjernet som favorit
13. Februar 2018
LuxLiving

Opskrift: Fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce

Af ernæringsekspert christina petersen-bønding
fastelavnsboller

De bedste fastelavnsboller er i min verden de gammeldags fastelavnsboller fyldt med både hjemmelavet vaniljecreme og remonce. De her fastelavnsboller er lavet i en lille sød miniudgave, så der er plads til endnu flere. De er toppet med hvid glasur og syrlige frysetørrede granatæblekerner. 


Til ca. 24 fastelavnsboller, skal du bruge:

Vaniljecreme: 

1/2 tsk. ren vanilje fra Urtekram 

20g sukker

1 æg 

2 spsk. majsstivelse

2 1/2 dl mælk 


Remonce:

100g sukker 

100g marcipan

100g smør

1 spsk. kanel


Dej:

1,25 dl mælk 

20g gær

100g blødt smør 

1 æg 

1 spsk. sukker 

1/2 tsk. salt 

1 tsk. kardemomme

300g hvedemel


Topping:

Hvid glasur

Frysetørrede granatæbler 


Fremgangsmåde

Vaniljecreme

Kom æg, sukker, majsstivelse og vanilje sammen i en skål og pisk massen ensartet med et piskeris. Kom mælken i en gryde og varm det op til det er fingervarmt. Hæld den varme mælk over æggeblandingen. Rør det hele godt sammen med piskeriset og kom det tilbage i gryden. Lad blandingen varmes op ved middelvarme mens der piskes godt indtil cremen bliver tyk i konsistensen. 

Remonce

Kom sukker og marcipan i en skål og ælt det godt sammen med hænderne. Tilsæt herefter smør og kanel og pisk det sammen med en elpisker. Opbevar blandingen på køl indtil dejen er klar. 

Dej

Kom mælken i en gryde og varm den op til den er fingervarm. Rør gæren ud heri. Kom blandingen i en skål. Tilsæt 200g af hvedemelet og rør det godt sammen. Kom de resterende ingredienser i og rør igen. Tilsæt de sidste 100g hvedemel lidt af gangen imens der æltes. Det er ikke sikkert alt melet skal bruges. Dejen skal føles klistret og slippe skålens sider. 

Beklæd skålen med et hviskestykke og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time. 

Når dejen har hævet færdigt rulles den ud i ca. 0,5cm kvadrat med en kagerulle. Skær dejen i 24 små firkanter. Kom 1 tsk. vaniljecreme og 1 tsk. remonce på midten af hvert stykke dej. Fold enderne ind over hinanden og saml dem godt. Sørg for at hullerne er helt tætte, så fyldet ikke flyder ud når de bages. Kom bollerne på en bageplade med bagepapir med lukningen ned af. Lad dem efterhæve i 1 time. Pensel dem med et pisket æg og bag dem i ovnen ved 200 grader almindelig ovn. De er færdige når de gyldne. 

Lad bollerne køle af og top dem med glasur og frysetørrede granatæblekerner. 


Produkter i artiklen

KOMMENTARER

Luxplus anvender cookies og 3. parts cookies til bl.a. at huske dine indstillinger og give dig en bedre brugeroplevelse.
OK