Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Hjemmelavede æbleskiver

Opskrift: De bedste æbleskiver

Af Christina Petersen-Bønding | Ernæringsekspert
"De hjemmelavede æbleskiver har en helt anden smag og konsistens end færdigkøbte, og du kan sagtens variere dem med hvad du bedst kan lide." - Mmmm

Det er en kunst at finde den rigtige æbleskiveopskrift. Der findes så mange forskellige opskrifter, og hvilken en skal du vælge? Jeg har testet to forskellige opskrifter for at finde min favoritopskrift. Her var den store forskel tilsætningen af kærnemælk og natron versus øl og gær. Min personlige favorit blev opskriften med øl og gær der resulterede i de lækreste svampede æbleskiver og oveni købet med en marcipanoverraskelse indeni. 

Når du først har smagt hjemmelavede æbleskiver, er det svært at gå tilbage til dem du kan købe på frost. De hjemmelavede æbleskiver har en helt anden smag og konsistens, og du kan sagtens variere dem med hvad du bedst kan lide. Du kan variere smagene med alt fra kardemomme, vanilje eller revet citronskal. 

Lav en større portion og frys æbleskiverne ned, så har du hjemmelavede æbleskiver til hele december måned. 

Tip: Den eneste udfordrende ved at lave æbleskiver kan være at få dem til at blive helt runde. Et lille tip herfra er at se en video på youtube af, hvordan de bedst kan laves. 


Du skal bruge (ca. 20 stk.):

6 æggeblommer

4,5 dl mælk 

3 dl øl 

375g hvedemel

1 spsk. sukker

1 tsk. salt 

1 tsk. vaniljepulver

1 tsk. stødt kardemomme

35g gær

6 æggehvider 

Evt. marcipan


Æbleskivepande

Flormelis

Marmelade


Fremgangsmåde

Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommer med mælk, øl. Smulr’ gæren i og opløs den i massen. Tilsæt hvedemel, sukker, salt, vanilje og kardemomme. Pisk æggehviderne stive i en skål, så skålen kan vendes på hovedet uden at hviderne glider ud. Vend forsigtigt æggehviderne i blandingen med en dejskraber så luften ikke slås ud. Kom dejen i en kande, så den nemmere kan hældes op i æbleskivepanden.

Varm en æbleskivepande op ved middel varme. Kom en lille klat smør i alle hullerne og lad det smelte. Fyld hvert hul op med ¾ del dej. Når de er gyldenbrune vendes de en kvart omgang med en strikkenål eller kødnål. Kom evt. et lille stykke marcipan i midten af æbleskiven og hæld en lille smule mere dej ind i æbleskiven. Obs! Ikke for meget, da det ellers vil flyde ud i hele panden. Vend æbleskiverne helt, så hullet bliver lukket. Steg dem på alle sider, så de bliver gyldenbrune og sprøde. 

Opbevar æbleskiverne i et ildfastfad og opvarm kort i ovnen inden de spises med flormelis og marmelade. 

Den er god nok