16. August 2017

Chiakoldskål med granola

Af ernæringsekspert Christina Petersen-Bønding
En lækker sommerdessert eller morgenmad? Valget er dit! En skøn kombination af sommerens to skønne råvarer – koldskål og rabarber
koldskål med granola

Denne chiakoldskål kan nydes på alle dagens tidspunker. En morgen der starter med denne, kan kun blive en god dag. Og hvad ville det danske sommer egentlig være uden et par liter koldskål? 

Koldskålen er er fyldt med sunde omega-3 fedtsyrer fra chiafrøene. Den holder dig mæt i længere tid end en almindelig koldskål, da chiafrøene er rige på protein. Koldskålen kan serveres med en rabarberkompot eller anden form for kompot såsom jordbær eller hindbær. De smørbagte kammerjunker er skiftet ud med en sprød næringsrig luksus granola fyldt med sunde fedtsyrer twistet med kanel og kardemomme. 


Koldskål

Du skal bruge (1 portion): 

3 spsk. chiafrø

2 dl koldskål lavet på æg

1 dl rabarberkompot (se opskrift her


Topping: luksus granola (se opskrift nedenfor) 


Fremgangsmåde

Rør koldskål og chiafrø sammen, kom blandingen i en lufttætbeholder og sæt den på køl indtil næste morgen. Server koldskålen med rabarberkompot og toppet med granola. 


Luksus granola

Du skal bruge (1 stor portion): 

80g kokosolie

1/2 dl ahornsirup

350g glutenfrie havregryn(almindelig kan også bruges) 

100g mandler

100g pekannødder

100g ristede kokoschips

60g gojibær

50g morbær

2 tsk. kanel

1/2 tsk. kardemomme<

1 knivspids salt


Fremgangsmåde

Smelt kokosolien på en pande ved svag varme. Tilsæt ahornsirup og kom havregryn, mandler og pekannødder på panden. Rør det hele godt sammen. Kom blandingen på en bageplade med bagepapir og bag det i ovnen ved 170 grader almindelig ovn i ca. 15-20min. Rør rundt i blandingen ind i mellem og lad den bage indtil den er gyldenbrun. Lad granolaen køle af og rør den sammen med kokoschips, gojibær, morbær, kanel, kardemomme og salt. Hæld den i en lufttæt beholder.



Relaterede produkter

Velkommen til Luxplus