14. Januar 2020

Opskrift: Cashewyoghurt

Af ernæringsekspert christina petersen-bønding
Om du holder dig fra mælkeprodukter, er laktoseintolerant eller vil prøve en ny og næringsrig morgenmad, er denne cashewyoghurt lige noget for dig
Opskrift: Cashewyoghurt

Om du holder dig fra mælkeprodukter, er laktoseintolerant eller bare vil prøve en ny og næringsrig morgenmad, så er denne cashewyoghurt lige noget for dig. Sæt nødderne i blød aftenen forinden og blend dem sammen til en lækker yoghurt dagen efter. Loppefrøskaller gør yoghurten cremet, og bidrager med masser af fibre. 


Top yoghurten med honningmarinerede jordbær og timian - en skøn topping til din morgenmad. 


Du skal bruge (2 portioner):

Cashewyoghurt

120g gram cashewnødder

1,5 dl vand

3 soltørrede dadler uden sten

½ tsk. loppefrøskaller

½ dl vand


Honningmarinerede jordbær

150g jordbær

1 spsk. agavesirup

2-3 kviste frisk timian


Fremgangsmåde

Cashewyoghurt

Kom nødderne i en skål og dæk dem med vand. Læg dem i blød natten over i minimum 8-12 timer. 

Hæld vandet fra og blend cashewnødder, vand og dadler sammen til en ensartet masse i en foodprocessor. 

Rør loppefrøskaller og vand sammen. Lad det trække i 5 minutter til det tykner og rør det sammen med cashewnøddeblandingen. Stil yoghurten på køl, så den bliver kold. 


Honningmarinerede jordbær

Nip jordbærrene og skær dem i skiver. Kom dem i en skål og vend dem med agavesirup og timianblade. 


Relaterede produkter

Velkommen til Luxplus