Tilføjet som favorit
Fjernet som favorit
22. Januar 2019
LuxLiving

Opskrift: Broccolisuppe

Af ernæringsekspert Christina petersen-bønding
Opskrift: Broccolisuppe

Suppe er et hit når vejret er koldt og vådt udenfor, og denne her er endda fyldt med masser af gode vitaminer fra broccolien som indeholder både A-vitamin, beta-caroten, K-vitamin, folinsyre, C-vitamin, kalium, calcium, magnesium og fosfor. Udover de mange vitaminer og mineraler har broccoli et lavt kalorieindhold, og suppen er derfor oplagt for dig, som gerne vil indtage lidt færre kalorier. 


Broccolisuppe 

Du skal bruge (2-3 personer): 

2 mellem broccoli

2 tsk. havsalt

1 tsk. frisk eller tørret timian 

Friskkværnet peber

½ tsk. cayennepeber

5 dl kogevand fra broccolierne 

Tilbehør: Rødbedechips, ristede græskarkerner serveret med sprødt knækbrød 


Fremgangsmåde

Skær broccolistokken af og knæk broccolibuketterne fra hinanden. Kom dem i kogende vand med salt i så vandet dækker. Lad dem koge i 3-4 minutter. Hæld vandet fra og gem vandet!

Kom broccolibuketterne i en blender og blend dem sammen med timian, salt, peber, cayennepeber og 5 dl kogevand. Tilsæt mere kogevand, hvis du ønsker en tyndere konsistent og mindre hvis du ønsker en tykkere konsistens. Smag suppen til. 

Top broccolisuppen med rødbedechips, græskarkerner og sprødt knækbrød.


Rødbedechips

Du skal bruge (1 bradepande):

2 rødbeder

Salt 


Fremgangsmåde

Skær rødbederne i meget tynde skiver. Gerne med et mandolinjern, hvis du ejer sådan et. Fordel stykkerne på en bageplade med bagepapir og drys med salt. Bag dem i ovnen ved 150 grader i ca. 45 minutter indtil de er sprøde. Lad dem køle af. 

Produkter i artiklen

KOMMENTARER

Luxplus anvender cookies og 3. parts cookies til bl.a. at huske dine indstillinger og give dig en bedre brugeroplevelse.
OK
Velkommen til Luxplus
Luxplus er en medlemsklub, hvor du kan opnå store besparelser på mange tusinde produkter. Du vælger selv om du vil handle til vores normalpris, eller om du vil oprette et medlemskab og opnå de store medlemsrabatter. Første måned er gratis og derefter koster det 89,-/md. - og du kan opsige når du vil.

Udover besparelsen på produkterne, får du som medlem også fri fragt på ALLE ordrer. Vi glæder os til at byde dig velkommen.