12. September 2018

Opskrift: Svampet banankage med chokoladesmørcreme

Af ernæringsekspert Christina petersen-bønding
"Med denne opskrift får du en lækker svampet banankage – præcis som en banankage bør være!"
banakage

Med denne opskrift får du en lækker svampet banankage – præcis som en banankage bør være! Banankagen er lavet på sødmefyldte modne bananer, hakket mørk chokolade og toppet med en lækker chokoladesmørcreme og afskallede hasselnødder. En god klassiker som alle vil kunne lide og er nem at lave.


Det skal du bruge (12 personer): 

150g smør

4 æg 

250g sukker 

1 tsk. vaniljepulver 

150g hvedemel 

1 tsk. salt 

1 tsk bagepulver

4 modne bananer (ca. 350g)

100g 70% chokolade 

Bagepulver


Topping

100g 70% chokolade

25 g smør

200g hasselnødder 


Fremgangsmåde

Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg, sukker og vaniljepulver luftigt med en elpisker. Sigt mel, salt og bagepulver i æggeblandingen og rør det hele let sammen med en dejskraber. Vend det smeltede smør i dejen. 

Mos bananerne med en gaffel og hak chokoladestykkerne groft. Vend det i dejen. 

Smør siderne af en springform på ca. 22cm og beklæd bunden med et stykke bagepapir klippet på størrelse med den. Kom dejen heri. 

Bag kagen i en 180grader almindelig ovn i 50-60minutter og lad den køle af. 


Topping 

Kom hasselnødderne på en bageplade med bagepapir. Kom dem i en 200grader almindelig ovn. Lad dem riste i 10 minutter indtil skallen begynder at krakelere. Tag hasselnødderne ud af ovnen og løft nødderne over på et rent viskestykke, som kan bruges til at gnide skallen af. Hak hasselnødderne groft. 


Hak chokoladen groft og smelt den over et vandbad. Hak imens smøren groft. Tag chokoladen af varmen og kom smørren i. Rør rundt indtil smørret er smeltet. Lad den afkøle og smør det over kagen. Top med grofthakkede afskallede hasselnødder. 


Kagen kan fryses. 

Relaterede produkter

Velkommen til Luxplus