Opskrift: Amerikanske pandekager med lemoncurd

Af Christina Petersen-Bønding | Ernæringsekspert
Lad morgenen starte med amerikanske pandekager. På ingen tid kan du have de lækreste amerikanske pandekager klar med Maizenas pandekage mix.
Amerikanske pandekager med lemoncurd

Lad morgenen starte med en ordentlig stak amerikanske pandekager. På ingen tid kan du have de lækreste amerikanske pandekager klar med Maizenas pandekage mix. Til mixen tilsættes chiafrø for at give pandekagerne en skøn sprødhed. De toppes med en sød og syrlig lemoncurd og friske blåbær. 

Du skal bruge: 

Lemoncurd (1 lille glas)

2 spsk. citronskal (ca. 2 økologiske citroner)

1 dl citronsaft (ca. 4 økologiske citroner)

160 g sukker

3 æg 

65 g smør 


Pandekager (12 små pandekager)

Maizena Amerikanske Pandekager mix

3,5 dl mælk 

3 spsk. chiafrø

Smør til stegning


Pynt:

Blåbær

Hjemmelavet lemoncurd – Find lækker opskrift på lemon curd 


Fremgangsmåde

Lemoncurd

Kom citronskal- og saft, sukker og æg i en gryde. Pisk det hele godt sammen og lad det simre ved middel varme – det må ikke koge!

Skær smørret i tynde skiver og tilsæt det til gryden. Fortsæt med at piske indtil massen stivner - det kan godt tage 5-10 minutter. Massen skal have konsistens som en tynd vaniljecreme, hvorefter den stivner yderligere når den hældes på glas og køles ned.

Skold et glas med låg med kogende vand, sigt lemoncurden deri og opbevar den på køl. 


Pandekager

Vend bøtten med Maizena Amerikanske Pandekager på hovedet så melet løsner sig. Hæld mælk i bøtten og ryst grundigt i et minut. Lad pandekagedejen stå i 5 minutter. 

Hæld pandekagedejen over i en skål og tilsæt chiafrø. Rør godt rundt. Lav pandekagerne på en varme pande med smør.

Server pandekagerne lune med 1 tsk. lemoncurd og blåbær.


Den er god nok