Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
sunde hjemmelavede müslibarer med nødder og bær

Müslibarer fyldt med sunde fedtsyrer

Af Ernæringsekspert Christina Petersen-Bønding
Vores ernæringsekspert Christina har lavet lækre og sunde müslibarer- få opskriften, og læs hvorfor de er så gode for dig og din krop!

Sommeren er forbi, hverdagen er startet igen og for manges vedkommende betyder det medbragt mad på enten job eller skole. Disse müslibarer er et fint lille indslag som et sundt alternativ, når lækkersulten melder sig hen på eftermiddagen. De er nemme at lave, og kan opbevares i en tætlukket beholder. De købte müslibarer indeholder ofte mange tilsætningsstoffer og raffineret sukker. Fordelen ved at lave dem selv er, at du præcist ved hvad de indeholder.

Müslibarerne indeholder en masse forskellige nødder, som bidrager med sunde fedtsyrer, også kaldet umættede fedtsyrer. Især de essentielle umættede fedtsyrer omega-3 og omega-6 er vigtige at indtage igennem kosten, da kroppen ikke er i stand til at danne dem selv.

De sunde fedtsyrer virker forebyggende overfor en lang række processer i vores krop. Blandt andet består vores hjerne hovedsageligt at fedt, og cellemembranerne i hjernen har brug for tilførsel af de essentielle fedtsyrer. Det forbedrer hukommelsen og forebygger demens og depression. Derudover virker de sunde fedtsyrer kolesterolsænkende, da de sænker det dårlige LDL kolesterol og øger det gode HDL kolesterol. Det sunde fedt virker forebyggende mod hjertekar-sygdomme, da risikoen for at udvikle blodpropper mindskes.

Müslibarerne indeholder spelt, som holder blodsukkeret stabilt i løbet af dagen. Det kan mindske sukkercravings sidst på eftermiddagen.  

Naturligvis skal det sunde fedt spises i moderate mængder, da det indeholder væsentlig flere kalorier sammenlignet med kulhydrat og protein. 


Du skal bruge (10 müslibarer):

  • 1 dåse (305 ml) kondenseret mælk (den søde variant)
  • 50g økologiske mandler fra Urtekram
  • 40g økologiske valnøddekerner fra Urtekram
  • 50g økologiske cashewnødder fra Urtekram
  • 20g økologiske hakkede gojibær fra The Raw Chocolate Co
  • 80g økologiske søde tranebær fra Urtekram
  • 4 spsk. økologisk kokosfibermel fra Urtekram
  • 4,5 dl økologisk muesli med daddel og kokos fra Urtekram


Fremgangsmåde

Hak mandler, valnødder, cashewnødder, gojibær og tranebær groft. Lun den kondenserede mælk i en gryde (til omkring 40 grader). Kom mandler, valnødder, cashewnødder, gojibær, tranebær og kokosmel i gryden og rør rundt . Tilsæt müslien lidt af gangen indtil konsistensen er klistret men hård at røre i.

Find et ildfast fad i størrelsen 23x20 cm og beklæd det med bagepapir. Kom massen i fadet, gør hænderne våde og pres massen flad. Massen skal bages i ovnen ved 125 grader i 1 time. Lad dem køle af i minimum 15min. og skær massen ud i ønskede stykker, og opbevar müslibarerne i en tætlukket beholder./p>

Den er god nok

Den er god nok. Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab. Første måned er gratis, herefter koster det 89,-/md. . og kan opsiges til udgangen af en medlemsperiode. Læs mere

Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Vi køber nemlig et stort udvalg af produkter med ægthedsgaranti direkte fra de største leverandører - så vores medlemmer kan få dem billigt.

Vil du også sige farvel til overpriser? Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab med din første ordre.

Prisen for medlemsskabet er kun 89,-/md og fortsætter automatisk til det opsiges - til udgangen af en medlemsperiode. Første måned er gratis. Læs mere

Bliv medlem