20. Februar 2017

Knækbrød med rødbedepesto

Af ernæringsekspert Christina petersen-bønding
Rødbedepesto er kommet for at blive! Vores ernæringskespert viser her, hvordan du laver en lækker cremet pesto, perfekt som appetizer, tilbehør og dip
rødbedepesto på knækbrød

Hvis ikke du har smagt rødbedepesto før, så er det på tide. Jeg er stor tilhænger af alle typer af pesto, da det giver min frokost et ekstra lækkert pift. Med denne rødbedepesto får du ikke kun en farverig dip, men også en sund en af slagsen. Den kan bruges til alt fra dipping til grøntsager, som tilbehør til kød, fisk eller en salat, som spread i din sandwich eller burger og ovenpå sprødt knækbrød eller ristet rugbrød. Brug den i madpakken eller som en appetitlig appetizer til dine gæster. 


Du skal bruge (1 portion) 

300g rødbeder

1 fed hvidløg

2 spsk. pinjekerner

10g frisk parmesan

2 spsk. olivenolie

2 spsk. balsamico 

1 spsk. friskpresset citronsaft

1 spsk. frisk timian

1 tsk. Himalaya salt 

Friskkværnet peber 


Knækbrød med chiafrø

Fremgangsmåde

Skræl rødbederne, skyl dem grundigt og skær dem i mindre tern. Kog dem i 30min afhængig af hvor store de er. Rist pinjekernene på en tør pande indtil de er gyldenbrune. Riv parmesanosten groft og pres hvidløget. Blend rødbeder med hvidløg, pinjekerner, parmesan og timian. Tilsæt olivenolie, balsamico, citronsaft, salt og peber. Smag pestoen til. 



Relaterede produkter

Velkommen til Luxplus