Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Vitaminer og mineraler

Hold din krop sund og rask med et dagligt tilskud af vitaminer og mineraler

Af Nadia Maja Bech | Beauty ekspert
Det kan være svært at gennemskue, om man får vitaminer og mineraler nok. Vær derfor på den sikre side og styrk dit immunforsvar med tilskud.

Det kan være svært at gennemskue, om man får vitaminer og mineraler nok. Vær derfor på den sikre side og styrk dit immunforsvar med kosttilskud, der holder din krop i balance.

Starten på et nyt år betyder, at mange af os har nytårsfortsæt, vi ønsker at følge. Fælles for manges nytårsfortsæt er ønsket om en sundere livsstil med fysisk træning og sund kost. At følge disse fortsæt er dog ikke så enkelt, som det lyder, og mange af os har fortrængt eller glemt at overholde dem inden vi ser os om. 

Vi møder ofte talrige fristelser i løbet af en dag, som kan gøre det svært at overholde en sund kost. Tilmed kan det endda være forholdsvis dyrt at spise sundt. At komme ud og få rørt os kan ikke erstattes og er en nødvendighed for, at vi kan holde os sunde og raske. Men at spise sundt, hvilket inkluderer, at vi får alle de mineraler og vitaminer, vi har brug for, kan vi rent faktisk få hjælp til ved at tilføje kosttilskud til vores daglige kost. Det er vigtigt at være opmærksom på, at kosttilskud ikke kan stå alene, men at de fungerer som et tilskud til den daglige kost, der kan hjælpe dig med at nå i mål med det nødvendige omfang af vitaminer og mineraler, du bør indtage. 

Jeg har her udvalgt de mest nødvendige vitaminer og mineraler, der sikrer en sund base for krop, hår og negle. 

Multivitamin 

Der findes mange forskellige multivitaminer på markedet, som indeholder de basale vitaminer og mineraler, der bidrager til at holde os sunde og raske. Her har jeg fremhævet to, som indeholder diverse vitaminer og mineraler. Det første vitamin, jeg vil fremhæve, er multivitaminet fra Pharma Nord (kr. 199,95). Vitaminet indeholder 18 vitaminer og mineraler og bidrager til at opretholde en normal hud, hår, negle, blodsukker, immunforsvar og hjertefunktion. Multivitaminet bidrager desuden til at beskytte cellerne i kroppen mod oxidativt stress, som er den fysiske stress, der kommer udefra, eksempelvis fra et stort forbrug af alkohol, tobak og medicin. 

Det andet vitamin er multivitaminet fra Livol, som er et billigere alternativ (kr. 59,95), der indeholder hele 12 forskellige vitaminer samt 10 forskellige mineraler. Dette multivitamin styrker immunforsvaret, knogler, tænder og muskler. Fælles for begge multivitaminer er, at de indeholder 150 tabletter og den daglige dosis er én tablet, der indtages i forbindelse med et måltid. Multivitaminerne er vigtige hele året rundt, men i vintertiden er de særligt vigtige, da de begge indeholder D-vitamin, som vi har brug for, fordi vi kan risikere ikke at få nok sollys, hvilket kan resultere i bl.a. træthed. Tilmed gør det kolde vejr det lettere for os at pådrage os sygdom, hvilket multivitaminer går ind og forsøger at modvirke ved at styrke vores immunforsvar.  

Fiskeolie

Det anbefales, at vi ugentligt indtager 350 gram fisk, hvilket svarer til at spise fisk til aftensmad to gange ugentligt. Det kan af flere årsager være svært at imødekomme, hvorfor fiskeolie er et vigtigt tilskud til vores kost. Meget fisk er dyrt, hvilket afholder flere fra at købe tilstrækkelige mængder, og nogle bryder sig bare ikke om fisk. Til jer, der kan nikke genkendende til det, er fiskeolie en god løsning på problemet. Fiskeoliekapslerne fra Futura indtages i forbindelse med et måltid, og den daglige anbefalede dosis er 1-3 kapsler. Fiskeolie er godt for opretholdelse af en normal hjerte- og hjernefunktion samt et normalt syn. 

Hårvitamin 

Hårvitaminerne fra Hairwothy Hair Vitamins indeholder vitaminer og mineraler, som hjælper håret til at vokse på kort tid. I hårvitaminerne er der vitamin A, B12, C, samt jod og zink. Udover at styrke håret hjælper vitaminerne også til at styrke negle og opretholde en sund hud. Hårvitaminerne er vingummier, som skal indtages to af dagligt. Der er nok til en måned i én bøtte. En fordel er, at de smager ligesom slik, hvilket gør det nemt at huske at spise dem. Som et plus er vingummierne uden gelatine, gluten, og sidst men ikke mindst er de veganske. 

Ved indtagelse af ovenstående vitaminer og mineraler er du sikker på, at du får de basale vitaminer og mineraler, du bør. Det er vigtigt at du ikke er i underskud, da det kan have konsekvenser for dit helbred og din krops balance.  


Den er god nok