Tilføjet som favorit
Fjernet som favorit
18. Februar 2019
LuxLiving

Opskrift: Fastelavnsboller med pistacie remonce og toffifee

Af ernæringsekspert Christina petersen-bønding
Fastelavnsboller med pistacie remonce og toffifee

Der findes så mange varianter af fastelavnsboller. Både de gammeldags lavet på gærdej og fyldt med creme til fastelavnsbollerne lavet på wienerdej og fyldt med flødeskum. Hvis du elsker de gode gammeldags fastelavnsboller og marcipan, er der ingen tvivl om, at de her fastelavnsboller vil være et hit.

Forkæl din familie eller venner med de mest luftige fastelavnsboller fyldt med den lækreste remonce med smagen af pistacie. Bollerne bliver ekstra gode fordi de får lov til at hæve af flere omgange, men resultatet bliver himmelsk! 


Fastelavnsboller

Du skal bruge (10 stk): 

Bolledej:

2 dl minimælk

35g gær

1 æg

1 spsk. rørsukker

1 tsk. salt

500g hvedemel

1 tsk. stødt kardemomme

75g smør

1 æg til pensling 


Pistacie remonce:

100 marcipan

100g rørsukker 

100g blødt smør

40g usaltede pistacienødder 


Topping: 

100g flormelis

1 spsk. kakao

1 spsk. kogende vand

10g usaltede pistacienødder 

Fx Paynes Poppets Chewy Toffee, toffifee, blåbær, hindbær, sølvstøv (fås i velassorterede supermarkeder) 


Fremgangsmåde

Bolledej:

Kom den kolde mælk i en skål og opløs gæren heri. Kom æg, sukker, salt, kardemomme og hvedemel i skålen og ælt dejen sammen - gerne med en røremaskine ved lav hastighed. Hvis ikke du har en røremaskine, kan du bruge et piskeris med dejkroge. Dejen skal æltes i ca. 5 minutter indtil den slipper skålen.

Skær smørret i mindre tern, kom det i skålen og ælt igen med røremaskinen eller dejkrogene i yderligere 5 minutter, indtil dejen er nogenlunde sammenhængende. Dejen kan godt virke ret klistret, men det er meningen. Lad dejen hæve på køkkenbordet under et viskestykke i 1 time. 

Slå dejen ned og vikkel husholdningsfilm om. Lad dejen hæve videre i køleskabet i 1 time. 


Pistacie remonce:

Blend pistacienødder til mel i en foodprocessor eller minihakker. 

Blend marcipan, sukker, smør og pistaciemel sammen til en ensartet masse med en elpisker. 


Samling og bagning:

Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud med en kagerulle til en firkant på. Skær den ud i 10 lige store firkanter. Fordel remoncen i de 10 firkanter og luk bollerne ved at folde de 4 hjørner ind over midten og tryk enderne godt sammen, så remoncen er lukket inde i bollen. Lig bollerne på en bageplade med bagepapir med foldesiden nedaf. Lad dem hæve i 30 minutter. 

Pisk et æg sammen med en gaffel og pensel bollerne. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft ovn i ca. 10 minutter til de er gyldenbrune. Lad dem køle helt af. 


Topping: 

Bland flormelis, kakao og kogt vand sammen til en ensartet masse. Hak pistacienødderne.

Skyld hindbær og blåbær og dyp dem tørre på et køkkenpapir. Kom dem i en frysepose og drys med sølvstøv indtil de er dækkede.

Kom ca. 1 spsk. glasur på hver bolle. Top med sølvstøvede hindbær og blåbær, Paynes Poppets Chewy Toffee, toffifee og drys med hakkede pistaciekerner. 

Produkter i artiklen

KOMMENTARER

Luxplus anvender cookies og 3. parts cookies til bl.a. at huske dine indstillinger og give dig en bedre brugeroplevelse.
OK
Velkommen til Luxplus
Luxplus er en webshop og en medlemsklub. Medlemskab koster kun 89,-/md., kan opsiges når du vil - og den første måned er helt gratis. Når du handler til vores medlemspris, opretter du også et medlemskab.

Som medlem får du store besparelser på vores produkter, samt fri fragt på ALLE ordrer.

Vi glæder os til at byde dig velkommen. Læs mere om Luxplus.