Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Blond hårfarve - guide til den perfekte hårfarve

Blond hårfarve - guide til den perfekte hårfarve

Af Camilla Svensson
Er det tid til forandring? Eller bare en opfriskning af din blonde hårfarve? Bliv guidet til at finde præcis den blonde hårfarve som passer til dig.

En af de mest eftertragtede hårfarver er stadig den flotte, blonde hårfarve. Og hvis du drømmer om at gå sommeren i møde med et lyst hår, så præsenterer vi her en række smukke blonde hårfarver samt tips og tricks du skal være opmærksom på, inden du lader dig farve.

Sådan vælger du den rigtige blonde hårfarve

Uanset om din undertone er varm eller kold, så kan du sagtens bære en blond hårfarve. Dét du bare skal være opmærksom på, er at vælge den helt rette blonde nuance, som komplimenterer din hud.

Varm undertone → Dine blodårer fremstår grønlige

Har du en varm undertone, så skal du gå efter de varme nuancer. En gyldenblond hårfarve, beige, karamel eller honning, vil være yderst flatterende for dig og stå godt til din varme hud.

Kold undertone → Dine blodårer fremstår blålige

Har din hud kolde undertoner, så vil de kølige blonde hårfarve være spot on! Den smukke askeblonde hårfarve, cremede og hvide nuancer vil stå flot til din kolde undertone.

De 4 hotteste nuancer til din blonde frisurer

En blond hårfarve består bogstavelig talt af uendelige nuancer. Der er derfor ubegrænset muligheder for at få en blond hårfarve. Dermed sagt er der et par favoritter som går igen. Mange kvinder foretrækker mere oplagte toner som askeblond hårfarve, platinblond hårfarve, champagne eller en gylden blond hårfarve. Lad os tage et kig på nogle af de forskellige blonde hårfarve nuancer:

Mørkeblond hårfarve - dirty blonde

Velkommen til den hotteste nye blonde hårfarve! Farven mørkeblond - også kaldet Dirty Blonde, eller måske ikke så flatterende “leverpostejsfarvet”, kan godt minde en smule om et lysebrunt hår. I lang tid har vi holdt os væk fra den mørkeblonde farve, men nu ses den igen på catwalken og på trendsættende berømtheder fra hele verden bl.a. Gigi Hadid og Josephine Skiver.

Denne nuance er en lidt mørkere version af den gennemsnitlige blonde farve og er især velegnet til den, der søger et mere naturligt udseende. Den mørkeblonde hårfarve er en blanding af blond-møder-brun. Hvilket er grunden til det kan være svært at skelne mellem mørkeblond farve og lysebrun. Den mørkeblonde farve kommer i et bredt farvespektrum lige fra honning til sand og mørk ask. Den giver en naturlig og smuk tone, der er utrolig alsidig og passer til rigtig mange forskellige hudtoner.

En mørkeblond farve er et godt look at gå efter, hvis du bare lige vil lysne eller pifte din hårfarve lidt op men ikke har lyst til den helt store blondering. Derudover så er en mørkeblond farve nem at holde ved lige, da det nemlig ikke er nødvendigt at få farvet udgroning særlig tit på grund af de mere diskrete farvekontraster.

Gode bud på mørkeblond hårfarve til hjemmebrug: L'Oréal Excellence Universal Nudes 6U Universal Dark Blonde, L'Oréal Excellence Creme Hair Color 7 Darkest Blond, Garnier Nutrisse Cream 7.13 Nude Dark Blonde, Garnier Nutrisse Cream 7 Blond.

Lyseblond hårfarve

Hvis du kigger tilbage på de sidste mange års hårtendenser, går særligt én farve igen: En naturlig lysblond hårfarve. Åh, de naturlige blonde hårlokker har altid været meget misundte, og derfor er vi nok mange der også vil blive ved med at vedligeholde og farve lyst hår. Men al den farve kan som bekendt være ganske slidsomt for håret. Har du selv fået afbleget håret, så ved du nok, at den slags slider og gør, at dit hår kræver ekstra fugtende pleje.

Det bedste trick er, at i stedet for at farve hele håret i en blond hårfarve, kan du skabe det lyse hår med flere forskellige lyse nuancer. Uanset om du har et mørkere hår, som du gerne vil lysne lidt, eller et lyst hår som du gerne vil skabe mere spil i, så kan du bruge lysner eller highlights til gradvis at lysne dit hår, så det får et naturligt look.

Gode bud på lysblond hårfarve til hjemmebrug: Garnier Nutrisse Cream 9 Very Light BlondGarnier Color Sensation 9.13 Crystallines Beige Light BlondeL'Oréal Excellence Creme Hair Color 9 Very Light BlondeGarnier Olia 10.0 Very Light Blonde.

Gyldenblond hårfarve

Vil du gå efter de smukke blonde hårlokker, som topmodellen Romee Strijd, Rita Ora og Rosie Huntington-Whiteley, så skal håret være gyldenblond! En gyldenblond hårfarve giver håret glans og dit ansigt masser af glød. Det gode ved en gyldenblond hårfarve, eller honningblond hårfarve, som den også kaldes er, at du faktisk godt kan nøjes med at lysne håret med gyldne nuancer fx. i spidserne omkring hovedet, så det ligner, at solen naturligt har bleget dit hår. Hvis du ikke har helt styr på, hvordan du får det smukke lyse hår, så kan du se tips til, hvordan du laver din egen mini-balayage i artiklen her:

Lav din egen balayage

Gode bud på gyldenblond hårfarve til hjemmebrug: Garnier Olia 8.31 Golden Ashy Blonde, L'Oréal Excellence Creme Hair Color 8.0 Natural Light Blonde, L'Oréal Excellence Creme Hair Color 8.1 Light Ash Blonde.

Kolde smukke lokker med en askeblond hårfarve

Drømmer du om en kold blond hårfarve uden gult skær? Så skal du farve håret askeblond. En askeblond hårfarve er en lys- eller mørkblond hårfarve med et grå- brunligt asket skær. Har du brunt hår eller endnu mørkere hår, vil det være nødvendigt at lysne eller afblege håret for, at du kan opnå en askeblond hårfarve. Det kan derfor i nogle tilfælde kræve flere hårfarvninger, og det er derfor en god idé at være særlig opmærksom på hårpleje, hvis håret skal gennemgå to farvninger. For de fleste er det en kæmpe udfordring at opretholde en kold blond hårfarve. Hemmeligheden bag at fjerne det gule skær fra det blonde hår, er at ophæve farven ved at “angribe” med en komplementærfarve. Måske kan du huske artiklen Sådan læser du farvekoden, ellers genopfrisker vi den kort her: 

Komplementærfarver

Gul = Violet

Rød = Grøn

Blå = Orange

... Så, hvis det er en kold blond hårfarve du ønsker, skal du vælge en blond hårfarve med violette toner i.

Gode bud på askeblond hårfarve til hjemmebrug: L'Oréal Excellence Creme Hair Color 8.1 Light Ash Blonde, Wella Professionals Color Touch 9/01 Cool Ash.

Platinblond hårfarve - Targaryen blonde

Jeg tror vi er mange som altid har haft en girl-crush på Marilyn Monroe's smukke lyse hårlokker. Og vores cravings blev bestemt ikke mindre da Game Of Thrones og efterfølgende House Of Dragons rullede over tv-skærmen. Her er der masser af smukke iskolde platinblonde hårlokker at se. Har du i forvejen et lyst hår og ønsker du at intensivere den, så gå hele vejen med platinblond hårfarve! Store stjerner som Kim Kardashian og Megan Fox har allerede taget trenden til sig.

En platinblond hårfarve er en tidløs klassiker. Det er en af de mest transformerende og edgy hårfarver, da det altid vækker opsigt og giver din frisure et helt nyt udtryk. En platinblond hårfarve består af iskolde nuancer. Men du skal være opmærksom på, at en platinblond hårfarve kræver både tid og penge - det er ikke bare et engangsfix, fordi vedligeholdelse af farven og pleje af håret er meget vigtigt. En platinblond hårfarve kræver ugentlig vask med lilla shampoo, så de “gullige” toner i håret bliver holdt nede, men til gengæld, vil en platinblond hårfarve løfte hele dit look.

Gode bud på platinblond hårfarve til hjemmebrug: L'Oréal Preference Bleach 9L Ultra Platinum, L'Oréal Preference 11.11 Ultra Light.

Pas på med afblegning af håret

Først og fremmest er det vigtigt at sige, at man virkelig skal være varsom med afblegning af håret. En afblegning af håret er en kemisk proces, som lysner håret ved at fjerne pigmentet fra hårstråene. Uden pigment fremstår håret gråt, sølvfarvet, eller hvidt. Jo længere du lader et afblegningsmiddel sidde i håret, des mere pigment vil det opløse. Har du kulsort hår, er platinblond måske et lidt urealistisk resultat at tro du ender med. Her bør du rådføre dig med din frisør.

Hvis dit hår allerede har været afbleget flere gange, og er blevet medtaget, ville det ikke være en god ide med afblegning af håret. Du kan nemlig risikere at skade håret endnu mere. Lad mig sige det sådan her: Dit hår består af ca. 12 “lag”, og for hver gang du helfarver håret, fjerner du mellem 1-2 “lag”. Hvis du afbleger hele dit hår, fjerner du faktisk 3 “lag”. 

Afblegning af håret vil altid i en vis udstrækning skade håret, men derfor behøver det ikke at ende i en ren katastrofe. Du skal blot være varsom. Her får du 5 nyttige tips ved afblegning derhjemme:

1. Gør håret klar til behandlingen

Har du i forvejen et slidt og meget beskadiget hår, så bør du ikke bruge så voldsom kemi på håret. Plej dit hår med masser af naturlige olier og hårkure. Når håret igen virker sundt og fugtmættet, kan du give dig i kast med afblegning.

2. Plej håret med den rette hårpleje

Det helt basale du kan gøre for at fugte dit hår dagligt er, at vælge en shampoo og balsam særligt til skadet eller tørt hår – også selvom dit hår endnu ikke er nogle af delene.

3. Leave-in er din bedste ven

Fugt-festen bør fortsætte for håret selv når du er trådt ud af badet. Her er leave-in produkter dine bedste venner!

4. Hold igen med varmestyling-apparater

Er dit hår blevet afbleget, så er det med sikkerhed mere porøst end normalt, hvilket gør det mere udsat for beskadigelse fra dine styling tools. Hvis du kan, ville dine lokker have godt af en pause fra dine stylingapparater.

5. Tag vitaminer, der styrker håret indefra

Et hår som i udgangspunktet er sundt og stærkt tager bedre imod en afblegning. En god måde at forebygge et sundt og stærkt hår er vitaminer til håret, som indeholder en kæmpe portion biotin og vedligeholder håret indefra.

Vedligeholdelse og pleje af lyst hår

Hvis du har fået lyse striber, balayage, helfarve eller fået en fuld afblegning, vil du måske opleve, at dit hår langsomt begynder at se mere gult, mat og falmet ud efter noget tid. Dette skyldes, at lysnet og afbleget hår er særligt sårbart overfor påvirkninger udefra. Forurening og sol er ofte de største syndere bag det gule skær og den kedelige tone i håret, kan være til stor frustration for dig, der ønsker at bevare din blonde hårfarve. Heldigvis kræver det lyse hår ikke andet end blot de rigtige hårplejeprodukter!

Anvend shampoo og balsam til lyst hår

Start din plejerutine af lyst hår allerede i badet! Der findes masser af gode shampooer og balsam til farvet hår, herunder et blond hår - som både plejer dit lyse hår, bevare og styrker den klare, lyse farve.

Gode bud på shampoo og balsam til lyst hår: Redken Color Extend BlondageRedken Blondage High Bright, Paul Mitchell Forever Blonde shampoo og balsam.

Benyt en god hårkur

En god hårkur, der tilfører fugt og næring er det bedste du kan gøre for dine lyse hårlokker. Når dit hår har gennemgået en farvning har det brug for en ordentlig portion fugtpleje, da afblegning kan slide utroligt meget på hovedbund og hår.

Sådan undgår du gult skær i lyst hår

Gult, rødt, orange og grønt - ja de lyse hårlokker kan få alt slags skær i håret, hvis man ikke passer på. Uanset om du render rundt med en naturlig blond hårfarve, eller har opnået den blonde hårfarve via kemisk farvning, så er du i risiko for at få lidt gulligt skær i dit hår. Et gult skær er det mest almindelige at opleve som blond, og det opstår, fordi lyst hår er domineret af gule pigmenter. Der er heldigvis en ret simpel kur for dette:

Brug Silver shampoo og balsam mod gult hår

Silver shampoo indeholder en masse violette pigmenter som går ind og neutralisere de gule toner i håret, når du vasker det. Brug en silver shampoo og balsam efter behov eller en gang ugentligt, for at tage misfarvningen i opløbet. Gul og lilla er komplementærfarver, de er så at sige hinandens modsætninger. Det betyder, at lilla pigment vil neutralisere gult pigment og dermed de varme nuancer, så du i stedet går en mere kølig blond nuance. Find silver shampoo - her.

Grønt skær i lyst hår

Grønt skær i håret har tendens til at opstå i et afbleget hår som konsekvens af, at man har badet i klorvand. Klor og sollys i kombination er en stærk farvecocktail, som hurtigt laver rav i den. Faktisk er det ikke klor i sig selv, som farver dit hår grønt - det er de 'metaller', der findes i de fleste pools, og det binder sig til hårstråene. Løsningen her er at få vasket kobberet ud af håret, og det findes der heldigvis flere Deep Cleansing Shampooer, som specialiserer sig i dette. Når kobberet først er ude, vil du opleve, at du får din normale, blonde tone igen.

Sådan opfrisker du lyst hår derhjemme

Er din lyse hårfarve allerede falmet, så kan det være en god idé, at bruge en blond skyllefarve eller toningsfarve, til at opfriske farven imellem farvebehandlinger. Det skader ikke håret nært så meget som salonbesøg med permanentebehandlinger.

Gode bud på skyllefarver til lyst hår: Milkshake Colour Whipped Cream Golden Blond, Milkshake Colour Whipped Cream Beige Blond.

Vælg toningsfarve med kolde nuancer

Skyllefarver, toningsfarver, farvebomber og favemasker med komplementære farver, kan ophæve uønsket nuancer i håret. Komplementære farver betyder at farven er modsat, når man kigger på et farvehjul. Et gult skær i håret, vil kunne ophæves med lilla undertoner, mens et orange skær vil kunne ophæves med blå undertoner. Vælg en skyllefarve eller toningsfarve med lilla eller blå undertoner. → Tilbage til farvekortet!

__________________________________________________

FAQ

Hvilken blond hårfarve er bedst?

Lyse hårfarver virker bedst på mørkeblond til lysblondt hår. At finde den bedste blonde hårfarve handler meget om dine præferencer. Skal den være permanent eller bare midlertidig?

Hvordan farver man sit hår blond?

For at få den blonde hårfarve du ønsker, handler det meget om dit udgangspunkt. Hvis du sigter efter en særlig blond hårfarve, kan det være en god idé at afblege dit hår først og derefter bruge en blond toningsfarve i den nuance du ønsker. En god løsning er også, at gradvis lægge flere lyse striber i håret. Det tager tid, men det er den sundeste løsning for dit hår.

Hvorfor bliver blond hår gult?

Gult skær i blond hår opstår ofte, fordi afblegningen er skyllet ud for tidligt, eller fordi dit hår har været “for mørkt”. Når du afbleger håret kan du “kun” lysne håret op til 7 toner.

Gå fra mørkt hår til lyst hår

Alle hårfarver og hårtyper skal behandles forskelligt og meget drastiske ændringer af din hårfarve, skal laves hen over en længere periode. At grå fra mørkt hår til lyst hår med en enkelt hårfarvning er ikke muligt. Den bedste løsning vil nok være at gradvist lægge lyse striber i håret.

Kan alle hårtyper tåle at blive afbleget?

De fleste hårtyper kan udmærket tåle at blive afbleget, men hvis du har meget sensitivt hår eller hovedbund, kan du risikere at blive meget irriteret. Hvis dit hår er meget skadet og ikke får nok pleje og næring, er det heller ikke en god idé med afblegning af håret.

Den er god nok