Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Grå hårfarve - guide til den perfekte hårfarve

Grå hårfarve - guide til den perfekte hårfarve

Af Camilla Svensson
Lær at embrace din grå hårfarve. Grå er det nye blond! Læs med, hvor vi giver gode tips og inspiration til de grå hårlokker.

Er du også ved at være godt træt af, at skulle gå til frisør hver måned, for at skjule den grå udgroning i dit hår? Eller overvejer du en naturlig hårfarve, der passer til din hud og din alder? Eller måske du tumler med en idéen om forandring, og er inspireret af alle de unge mennesker, der vælger en smuk grå hårfarve med et silver skær?

Bare rolig… Den grå hårfarve er altså slet ikke så slem. Den kan være fantastisk flot! Tror du ikke på os? Læs med her, så får du alle mulige tips og tricks til, hvordan du selv kan få det meste ud af din grå hårfarve samt inspirationsbilleder, der måske giver dig det sidste skub i den grå retning.

Grå hårfarve hitter!

Det kan ikke benægtes, gråt hår har været én af ​​de mest omtalte hårfarver i det seneste år. Det grå hår skaber generelt meget blikfang i sig selv, og der er helt sikkert nogle mennesker, som febrilsk har googlet, hvordan man skjuler de grå hår. Men, der har altså været et endnu større samtaleemne om, hvordan man omfavner de grå lokker, og endda hvordan man farver gråt hår selv.

Den grå hårfarve er nemlig blevet en sand trend - og vi er vilde med den! Grå hårfarve er måske ikke lige umiddelbart den hårfarve, mange troede ville blive populær, da de fleste mennesker ofte ønsker at skjule de kedelige grå hår. Men, de mange grå hårfarvenuancer kan altså virkelig noget, når det kommer til styling af håret! Den grå hårfarve er både smuk at se på og yderst unik - vælger du en grå hårfarve, får du uden tvivl en hårfarve, der skiller sig ud fra mængden.


Omfavn din naturlige grå hårfarve

Den grå hårfarve er på mode, så ingen grund til panik, hvis du lige har spottet dine første grå hår, som er begyndt at dekorere din frisure. Grå hår er en del af naturens gang, og de fleste af os skal på et eller andet tidspunkt bære en grå hårpragt. Det er op til dig om du vil bekymre dig om det, eller omfavne de grå hårlokker og se det som noget smukt.

__________________________________________________

Fun fact! Dit hår er faktisk slet ikke gråt.

Hvis du ser det under et mikroskop, kan du se at det er gennemsigtigt. Sejt!

Komplimenter din grå hårfarve med din hudtone

Den grå hårfarve kan være en tricky hårfarve at rocke, selvom den overraskende nok kan bæres af alle hudtoner. Men, der er alligevel forskel på, hvor flatterende den er for din hud, hvis du bære den i en lys eller mørk nuance. Et godt tip er at matche den grå hårfarve med undertonerne i dit naturlige hår eller din huds undertone:

Varm undertone → Dine blodårer fremstår grønlige

Er din undertone varm, så gå efter en mørk grå hårfarve med masser af varme. Er dit hår naturligt mørkt, kan du med fordel vælge en mørkegrå hårfarve for et mere ”naturligt” udtryk.

Kold undertone → Dine blodårer fremstår blålige

Har du fra naturens side en kølig undertone, kan du med fordel vælge en af de lidt lysere grå nuancer. Det samme gælder med din naturlige hårfarve. Er dit hår meget lyst, så vil en lysere grå hårfarve være flatterende.

6 shades of grey - beviset for at grå hårfarve er IN

Den grå hårfarve kommer i et uendeligt udvalg af de flotteste nuancer, som kan opfylde dine drømme om et køligt og gudesmukt hår. Der er mørkegrå og lysegrå hårfarver, grå hårfarver som salt and pepper, smokey grey, silver grey m.fl. De utallige grå farvenuancer giver dig mulighed for at opnå vidt forskellige udtryk. Lad os se lidt nærmere på de mest populære grå hårfarver der trender lige nu:

Salt and pepper

Mestrer din ‘salt & pepper’ grå hårfarve med ultrafine babylights, der blander naturlige grå striber med en dyb base. Det skaber et koldt og mørkt look - perfekt til dig, som stadig gerne vil være mørkhåret! På billedet kan du se skuespiller Katie Holmes med en mørk salt and pepper hårfarve.

Peekaboo pink

En grå hårfarve med pink nuancer kan altså bare noget! En grå hårfarve kan for nogle syne meget trist og glansløs, her kan det være en god idé at give håret spil med smukke pastel nuancer som fx. pink. Skuespillerinden Dascha Polanco gør den grå hårfarve trend endnu mere legende med sin grå og pink hårfarve.

Edgy grå

Denne grå hårfarve matcher som ikke helt Pink’s farverige navn, men den mørke grå hårfarve passer perfekt til hendes rockstjerne-persona!

Inside-Out-rødder

Hvis der er en grå hårfarve, som virkelig er fascinerende, så er det den en mørkegrå hårfarve. Den mørkegrå hårfarve har toner af blålige eller violette undertoner, som vil stå godt til alle fire årstider. En fordel med denne hårfarve er, at den har grå hårfarve i mørkt hår, hvilket giver et flot resultat.

Her behøver du ikke være bange for synlige rødder, hvilket også gør at hårfarve nuancen kan sidde i håret i længere tid uden du skal bekymre dig om at farvet håret. Det er ikke noget nyt at synlige hårrødder er begyndte at dominere i de forskellige hår trends, og det gælder også i den grå hårfarve. Kontrasten mellem de mørke rødder og den kolde grå hårfarve giver ekstra dimension. Nogle kvinder kan lide at vise deres grå rødder frem. Se fx. hvordan skuespilleren Javicia Leslie rocker de smukke, mørke rødder og de grå hårlokker.

Grå balayage

En grå balayage kan bare noget - og det gælder alle aldre! Se bare hvordan modellen Nicola Griffen rocker de lange grå balayage hårlokker!

Oyster grey

Den meget lyse grå hårfarve er en kombination af platinblond med glitrende silver toner, som kan ligne lidt indersiden af en østersskal - derfra navnet. Hårfarvens blanke, men grålig glans er det som stadig holder hårfarven over i den grå nuance. Megan Fox rocker den ualmindeligt flot! En ting du skal huske ved denne hårfarve er, at det er vigtigt at din hud har en varme og glød over sig. Et strejf af blush eller bronzer vil hjælpe med at fuldende looket. Er du til de helt lyse hårfarve nuancer, så kan du jo altid grå skridtet videre med en silver hårfarve. Læs mere om silver hårfarve i artiklen herunder:

Silver hårfarve - guide til den perfekte hårfarve

Brunetter, det bliver ikke nemt!

Hvis går og tumler med tanken om at opnå en grå hårfarve i mørkt hår, så er det altså ikke bare liiiige sådan. Når det kommer til at få de perfekte grå lokker, er tålmodighed en dyd. Selvom det kan være svært at modstå trangen til at hoppe direkte igang med en grå hårfarve i mørkt hår, så er det bedst at gøre tingene gradvist. Vil du gerne have grå hårfarve i mørkt hår, så byg gradvist balayage eller highlights op, så du ikke blokerer for blegning af dit hår med et enkelt slag. Det vil være en mere subtil overgang og kan tilføjes med flere blegede sektioner med tiden. Din grå hårfarve behøver ikke være 'lys'. Du kan sagtens have en grå hårfarve i mørkt hår - det kræver bare tid og tålmodighed.

Sådan vedligeholder og plejer du din grå hårfarve

Efter enhver form for farvebehandling vil dine hårlokker blive mere beskadiget og måske miste sin glans. Hvis du har været mørkhåret hele dit liv, vil du måske være vant til at have et flot, glansfuldt hår, for mørkt hår reflekterer lys rigtig godt. Når du får gråt hår, føler du, du pludselig mister glansen i håret, fordi lyst hår ikke har den samme refleksion. For at holde dit grå hår i topform, bør du investere i en god hårmaske derhjemme for at behandle dine rødder og spidser med noget tiltrængt næring og glans.

Bud på gode hårplejeprodukter til gråt hår: Redken Color Extend Graydiant shampoo og balsam, Maria Nila Sheer Silver Masque.

Silver shampoo til gråt hår

Det er faktisk overraskende nemt at vedligeholde grå hår derhjemme. Hold dine gråtoner fra at blive kobberfarvede ved at bruge silver shampoo og balsam derhjemme. Den blå og lilla farvemasse i silver shampooen modvirker gule toner i håret og hjælper med at forlænge levetiden på den grå hårfarve.

Et godt trick er, at påføre din silver shampoo i tørt hår, og lad den virke i ca. 15-30 minutter alt efter behov. Når du vasker et fugtigt hår med silver shampoo, vil vandet fungere som en barriere mellem hårstråene og silver shampooen. Ved at putte silver shampooen i tørt hår tillader du shampooen at trænge helt ind i hvert enkelt hårstrå. På den måde neutraliseres de gule toner i håret mere effektivt. Vær dog opmærksom på, at dit hår kan få lilla og blå toner, hvis du lader silver shampooen sidde i alt for længe.

Se det aktuelle udvalg af silver shampoo - her.

Toning er din bedste ven

Et gråt hår kan nogen gange begynde at se lidt grøn ud over tid, hvis den ikke bliver regelmæssigt vedligeholdt. Hvis du beslutter dig for at få en grå hårfarve eller silver hårfarve, skal du være opmærksom på, at du sandsynligvis bliver nødt til at bruge en skyllefarve eller toningsfarve i dit hår hver 2.-3. uge for at bevare farven.

Gode bud på grå skyllefarve og toningsfarve: Milkshake Colour Whipped Cream Light Grey, Milkshake Colour Whipped Cream Intense Grey.

__________________________________________________

FAQ

Jeg vil gerne dække grå hår

Hvis du ønsker at dække dine grå hår er der flere ting du kan gøre: Lægge striber, anvend permanent hårfarve som dækker 100%, bruge en toningsfarve for et mildt resultat eller gå helt grå!

Kan man farve sort hår gråt?

Har du meget mørkt hår, kan du sagtens farve dig til et gråt hår, men det kræver professionel hjælp, for det kan nemt gå galt. Først skal du trække din naturlige farve ud af håret, hvis du er mørkhåret.

Hvorfor får man gråt hår?

Håret bliver ældre med tiden, og hovedbunden producerer færre og færre pigmenter, som giver farve. Grå hår betyder at der ikke er mere pigment i dit hår.

Hvorfor får nogle ikke gråt hår?

Pigmentdannelser findes i en vis mængde over tid, og jo ældre man bliver, jo færre pigmenter bliver der dannet. Det varierer fra hårsæk til hårsæk. Nogle hårstrå bliver helt grå, mens andre forbliver mørke, da der stadig findes pigmentdannelser omkring disse strå.

Kan man få grå striber i håret?

Det kan være svært at få grå striber i håret, hvis ikke dit hår lyst i forvejen. Hvis du derimod har lyst hår, kan du nemt lave smukke striber, så din grå udgroning kan vokse ud på en mere elegant måde.

Den er god nok

Den er god nok. Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab. Første måned er gratis, herefter koster det 89,-/md. . og kan opsiges til udgangen af en medlemsperiode. Læs mere

Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Vi køber nemlig et stort udvalg af produkter med ægthedsgaranti direkte fra de største leverandører - så vores medlemmer kan få dem billigt.

Vil du også sige farvel til overpriser? Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab med din første ordre.

Prisen for medlemsskabet er kun 89,-/md og fortsætter automatisk til det opsiges - til udgangen af en medlemsperiode. Første måned er gratis. Læs mere

Bliv medlem