Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Brun hårfarve - guide til den perfekte hårfarve

Brun hårfarve - guide til den perfekte hårfarve

Af Camilla Svensson
Mørk chokolade, karamel eller mahogni? Overvejer du at blive brunette, så læs med her, hvor du får tips og tricks til din brune hårfarve.

En brun hårfarve er bare super alsidig og klassisk! Om det er lysebrunt hår, en kold brun hårfarve eller en varm chokolade brun hårfarve gør ikke det store, faktum er, at den brune hårfarve er flatterende for de fleste! En brun hårfarve er flatterende til både køligere og varmere hudtoner, du kan derfor roligt farve håret derhjemme. Det eneste du skal være opmærksom på er at vælge en brun nuance, som komplimenterer din hudtone bedst - og det er faktisk ganske nemt at finde. Læs med og bliv inspireret af andre smukke brunetter.

Find den brune hårfarve, der passer til dig

Der findes utrolig mange forskellige nuancer af brune hårfarver på markedet! Hvis du ønsker at blive brunette, så skal du være bevidst om, at findes ubegrænsede muligheder! Lysebrunt hår-, mellem- eller mørkebrunt hår, valget er dit - og du kan nemt og bekvemt skifte din hårfarve derhjemme. Hvis du går efter et naturligt farveresultat, så bør du vælge en farvenuance, som højst er to toner mørkere eller to tonere lysere end den hårfarve, du er givet fra naturens side. Omvendt, hvis du er ligeglad med om din hårfarve ser naturlig ud eller ej, så er der ingen grænser for, hvilken brun hårfarve du skal vælge. Slå dig endelig løs!

Komplimenter din brune hårfarve med din hudtone

Uanset om du går efter en kold brun hårfarve, et lysebrunt hår eller en varm brun hårfarve, er du sikker på at kunne finde den perfekte hårfarve på Luxplus. Men hvordan beslutter man sig egentlig for hvilken brun hårfarve man skal vælge? Din undertone spiller en vigtig rolle i at vælge den rigtige hårfarve til dig:

Varm undertone → Dine blodårer fremstår grønlige

Har du varme undertoner i din hud, så kan du faktisk jonglere mellem både varme og kolde brune hårfarver. En kold brun hårfarve vil give et rent udtryk, mens en varm brun hårfarve med røde pigmenter, orange eller undertoner af kobber, karamel og honning brun vil som udgangspunkt være mest flatterende. En varm brun hårfarve vil fremhæve din huds gyldne og bronzefarvede undertoner.

Kold undertone → Dine blodårer fremstår blålige

Hvis din undertone er kold, så skal du gå efter en kold brun hårfarve. Her vil fx. en mørkebrun hårfarve som espresso-brun matche din kolde hud fantastisk. Det samme gælder, hvis du går helt sort.

Brune hårfarve nuancer

Den brune hårfarve kommer i rigtig mange facetter, og er flatterende for de fleste hudtoner. De fleste bruger termet “brunette” som et synonym for mørkebrunt hår. Men vidste du, at brunette faktisk dækker over en hel række af farver, fra lysebrunt hår til mellembrunt hår og selv over til sort hår? Det virker måske mærkeligt, men naturligt sort hår er faktisk en dyb brun farve. Det ser sort ud på grund af en kombination af struktur og undertoner, men hvis du kigger på håret gennem et mikroskop, vil du se at håret faktisk er en mørkebrun hårfarve.

Nu hvor vi har konstateret at brunette betyder mere end bare brunt hår, hvad er så forskellen? Forskellen er, at det betyder ubegrænsede muligheder, hvis du ønsker at blive brunette. Lad os tage et kig på nogle af de forskellige brune hårfarver:

Stå ved din naturlige lysebrune hårfarve

Det naturlige look går igen og igen - også i hårfarver. De fleste af os er fra naturens side født med den dér udefinerbare lysebrune hårfarve, som går under navnet klassisk leverpostej eller kommunefarvet. I tidernes morgen er vi nok mange der hurtigt fik farvet den “kedelige kommunefarvet” over, men i dag craver vi efter den nye IT-hårfarve! Nu er det jo ikke sikkert, at du stadig er indehaver af lige netop den varme lysebrune hårfarve, som trenden dikterer, men det kan heldigvis hjælpes lidt på vej…

Hvis du ønsker lysebrunt hår, enten permanent eller bare midlertidig, så kan du finde mange forskellige nuancer at vælge mellem. Har du en lys hudtone og gerne vil gå en mørkere vej med dit naturlige blonde hår, så kan du sagtens eksperimentere med en lysebrun hårfarve. 

Du kan altid starte med lysebrune lowlights, hvis du ikke har lyst til at springe ud i en helfarve. Har du en olivenfarvet eller gylden hudtone, så passer alle de lysebrune hårfarver virkelig godt til dig. Er du til det dejlige sommerlook, så vil en lysebrun hårfarve give dig dette. Den lysebrun hårfarve vil hurtigt få dig til at se “lyshåret” ud. Kast dig ud i en helfarve eller eksperiment med striber - du vil ikke fortryde det!

Gode bud på lysebrun hårfarve til hjemmebrug: Garnier Nutrisse Cream 6.0 Light Brown, Garnier Olia 6.3 Golden Light Brown.

Smukke kolde lokker med en askebrun hårfarve

En kold brun hårfarve, er en brun hårfarve, hvor du ikke ser det varme skinne igennem. Her er ingen gyldne, røde eller orange reflekser. I stedet vil den kolde brune hårfarve have en smuk aske-agtig undertone, hvilket gør at en kold brun hårfarve også går under navnet askebrun hårfarve (ash brown). En kold brun hårfarve er meget populære for de mennesker, som ønsker en “ren” hårfarve uden “spil”. Den rene aske brune hårfarve er et oplagt valg til dig, der ønsker kolde toner i håret.

Gode bud på askebrun hårfarve til hjemmebrug: L'Oréal Excellence Creme Hair Color 7.11 Ultra Ash Blonde, L'Oréal Preference 7.1 Iceland, L'Oréal Excellence Creme Hair Color 5.11 Ultra Ash Light Brown, L'Oréal Excellence Creme Hair Color 4.11 Ultra Ash Brown.

Expensive brunette

Det er ikke mange måneder siden, at både celebrities og influencers stod i kø for at farve håret i en kobberrød hårfarve som Kendall Jenner. Men i den seneste tid har en anden hårfarve overtaget førstepladsen som den hotteste - og selv navnet er lækkert: Varm chokoladebrun hårfarve...

Måske du allerede har set den brune hårfarve på Hailey Bieber, der også står bag trends som glazed donut nails. En varm brun hårfarve er både rig og stemningsfuld. Den varme chokoladebrune farve er flatterende for alle, og passer til både køligere og varmere hudtoner, så du kan roligt sætte dig i frisørstolen.

Gode expensive brunette hårfarver til hjemmebrug: Garnier Nutrisse Cream 3 Dark Brown, Garnier Olia 5.0 Brown, L'Oréal Preference 4.0 Tahiti Deep Brown, Björn Axén Color Refresh Treatment Deep Rich Brown.

Rødbrun hårfarve / Mørk kastanje

Hvis du er stor fan af expensive brunette, men gerne vil have mere "spil" i håret, så kan du altid kigge efter en brun hårfarve med røde pigmenter, der har reflekser af kastanje, gylden karamel eller kobberrød.

Hvis du er til de varme og gyldne nuancer i det brune hår, så skal du vælge en brun hårfarve med røde pigmenter. Den rødbrune hårfarve er især flatterende for dig med gylden og olivenhud, da den rødbrune hårfarve fremhæver hudens gyldne og bronzefarvede undertoner.

Har du en meget mørk hudtone, så skal du passe på med for lyse farver i håret. Det kan nemlig hurtigt komme til at se meget unaturligt og afbleget ud. En varm brun hårfarve med røde pigmenter, vil hurtigt få din brune hårfarve til at se lysere ud. En rødbrun hårfarve, varm brun hårfarve samt kastanjefarvede nuancer vil hurtigt få dig til at se eksklusiv og stilet ud. Du har måske set den varme brune hårfarve med røde pigmenter på celebs som Jennifer Lopez og Jessica Alba, der virkelig giver os cravings efter at blive brunette.

Gode bud på rødbrun hårfarve til hjemmebrug: Garnier Color Sensation 5.35 Cinnamon Brown, L'Oréal Preference M2 5.25 Antigua, L'Oréal Excellence Creme Hair Color 5.3 Golden Light Brown.

Rødt skær i brunt hår - hvad gør man?

Hvis du oplever at din brune hårfarve viser rødt eller orange skær, så skal du bruge en blå farve, som neutraliserer dette. Vælg en brun hårfarve, hvor tonehøjden og reflekserne neutralisere de røde og orange toner. Kan du huske grundfarverne for brunt hår?

1=Sort

2= Sortbrun

3= Mørkebrun

4=Brun

5=Lysebrun

.... Og reflekserne?

1=Ask (Blå)

2=Iriserende (Violet)

3=Gylden (Gul)

4=Kobber (Orange)

5=Mahogni (Rød-violet)

6=Rød (Rød)

7=Grøn/Blå

Hvis du gerne vil undgå orange og rødt skær i håret, så gå efter en hjemmefarve der fx. hedder 5,11 eller 7,11. Det første tal er grundfarven (hårfarven), det andet tal er den primære og dominerende refleks, og det sidste tal er den sekundære refleks i håret. Læs mere om farvekoderne i artiklen her:

Hjemmefarve guide! Sådan læser du farvekoden

Blå shampoo til brunt hår

Hvis skaden allerede er sket, og du oplever at dit brune hår viser rødt eller orange skær, så kan du med fordel anvende en blå shampoo, der hjælper med at neutralisere disse uønskede toner i håret. Redken Color Extend Brownlights er et godt bud på en blå shampoo til brunt hår.

Sortbrun hårfarve

Den sorte brune hårfarve er bare lækker. Ikke nok med at den dybe mokka farve får dig til at se eksklusivt ud, den får også dine hårlokker til at se sunde og velplejet ud. Den dybe sortbrune hårfarve giver os en snert af et eksotisk udseende som de fleste af os hunger efter.

Gode bud på sortbrun hårfarve til hjemmebrug: L'Oréal Preference 3.12 St. Honoré, L'Oréal Excellence Creme Hair Color 3 Natural Darkest Brown.

At gå fra lyst hår til brunt hår

Dét at gå fra lyst hår til mørkt hår kan er faktisk meget simpelt. Det kan foregå i ét eller flere trin, alt efter hvor sundt dit hår er. Har du et skadet eller meget tørt hår, er det en god idé at dele processen lidt op, så håret får tid til at komme sig mellem farvninger. Skal du dog gå fra mørkt hår til lyst hår er det en længere proces der kan tage år. Det skal du være opmærksom på, hvis du gerne vil farve de lyse hårlokker mørke.

At gå fra sort hår til brunt hår

Du kan sagtens farve dit sorte hår brunt. Der er to måder at gå fra mørk til lys på. Enten kan du farve alt håret lysere og lægge lidt striber i, eller også kan du tage den langsomme vej, hvor du gradvist lægger flere og flere lyse striber i. Vælger du den sidste måde, kan der gå længere tid, før du er helt færdig med din farvning.

__________________________________________________

FAQ

Hvilken brun hårfarve skal jeg vælge?

Som udgangspunkt kan du vælge alle brune hårfarver, men der vil altid være en brun hårfarve med varme eller kolde reflekser, som komplimenterer din hudtone.

Hvilken hårfarve passer bedst til mig?

Har du en kold undertone, så klæder du bedst kolde farver. Har du varm undertone, klæder du bedst varme farver. Hvis din undertone er neutral, så kan du bære stort set alle hårfarver.

Hvordan farver man sort har brunt?

At gå fra sort hår til brunt hår kan være lidt af en proces. Enten kan du starte med at farve håret lysere ved at lægge striber i hele håret. Ellers kan du tage den langsomme vej, hvor du gradvist lægger flere og flere lyse striber i.

Hvorfor bliver mit hår rødt når jeg farver det brunt?

Hvis du oplever at din brune hårfarve bliver rød, så er det fordi at du farver hår ude farvepigmenter, og derfor mangler den røde tone. Den bedste måde at undgå dette er, at vælge en brun hårfarve med en varm refleks eller… at farve dit hår i en rød nuance inden du farver det mørkt.

Den er god nok