Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Sort hårfarve - guide til den perfekte hårfarve

Sort hårfarve - guide til den perfekte hårfarve

Af Camilla Svensson
Overvejer du at farve dit hår sort? Det kan sagtens blive vellykket - du skal bare finde den rigtige farvenuance.

Hvem er ikke forelsket i de smukke sorte hårlokker, som hele Kardashian-slænget render rundt med? Der er uden tvivl noget eksotisk og elegant over en sort hårfarve. Hvis du heller ikke kan modstå den sorte manke, så skal du læse med her, hvor du finder inspiration til en sort hårfarve og tips til at vedligeholde det.

En klassisk sort hårfarve kan bare noget!

Sort er en alsidig farve og en sand klassiker. Det gælder både neglelak, læbestift og ikke mindst hårfarve. Alle kan finde en sort hårfarve, som passer helt perfekt. En sort hårfarve kan være lige så markant en hårfarve som den røde hårfarve, da den virkelig skiller sig ud.

Sort hårfarve betragtes som den mørkeste og mest almindelige hårfarve globalt. Det er et dominerende genetisk træk, og det findes hos mange mennesker af alle baggrunde og etniciteter. Som hårfarve har sort hår en stor mængde eumelanin (en polymer, der findes i håret, som giver sort hår sin farve) og er mindre tæt sammenlignet med andre hårfarver.

Find en sort hårfarve der passer til din hudtone

Alle kan finde en sort hårfarve, som passer helt perfekt. Om det er en naturlig sort hårfarve, en jet black hårfarve eller blåsort hårfarve. Men, for at finde den bedste sorte farve til dit hår, skal du overveje din undertone:

Varm undertone → Dine blodårer fremstår grønlige

Hvis din hud har varme undertoner, så vælg en varm sort hårfarve, som er flatterende for din hud. En sort skinnende hårfarve er med til at fremhæve din flotte gyldne hud, så du ikke ser bleg ud.

Kold undertone → Dine blodårer fremstår blålige

Er du lys i huden og er din undertone kold, så gå efter en kold sort farve eller en meget dyb mørkebrun hårfarve. Den er nemlig mindre markant og mere brunlig, hvilket vil gøre din hud knapt så bleg at se på.

Naturlig sort hårfarve

En naturlig sort hårfarve er flatterende for alle hudtoner! Den sorte hårfarve har en naturlig glans, der gør den til den mest skinnende af alle hårfarver, selv når den er i ubehandlet tilstand. Sort hår er en naturlig hårfarve og er ikke intens. Dens manglende intensitet og gør den til en af ​​de farver, der er mindst tilbøjelige til at falme over længere tid. Sammenlignet med andre sorte hårfarver er den naturlige sorte hårfarve mindre dramatisk og intens. Det betragtes også som "lige", uden undertoner eller nuancer i sin farve.

Gode bud på sort hårfarve til hjemmebrug: Garnier Nutrisse Cream 1 BlackSchwarzkopf Poly Color 45 Black

Jet-black hårfarve

På den anden side refererer en “jet black” hårfarve til en nuance af sort, der er karakteriseret som mørkere end naturlig sort, med blå eller lilla undertoner. En jet-black hårfarve har en kølig undertone. Måske du kender farven som kulsort, ravnsort eller jet-back?

Udtrykket "jet-black" er afledt af farven på en sten kaldet jet. Stenen er en mindre ædelsten, der bruges i smykker. Stenen er lavet af rådnende træ under ekstremt tryk, der giver den sin farve. Udtrykket er også en engelsk beskrivelse af sort hår, bortset fra "ravnsort". Som hårfarve er jet-black en variant af en hårfarve til folk med sort hår. Den kulsorte nuance kan også forekomme som en naturlig nuance eller farve af hår. Den kulsorte hårfarve er karakteriseret ved at have mere intensitet i farven og indeholde blå og/eller lilla undertoner. Den har også en mørkere, mere dramatisk og rigere farve sammenlignet med naturlig sort. I nogle hårbehandlinger kan det afgive en ekstra glans på grund af farvestoffet og lysreflektion, når det rammer håret.

Gode bud på jet black hårfarve til hjemmebrug: Garnier Olia 1.10 Black SapphireGarnier Color Sensation 1.0 Deep Black.

Vælg en blåsort hårfarve og skil dig ud

Har du sort hår og gerne vil have en nuance af blå kan du med fordel vælge en blåsort hårfarve, toning eller skyllefarve og evt. bruge trendy farveteknikker som balayage og ombré. Der findes mange forskellige hårfarver, der kan give et mere eller mindre intenst blåt look.

Kylie Jenner har haft en del looks gennem tiden, og jeg tror alle vi husker hendes sorte hårlokker med de blå spidser. En blåsort hårfarve er anderledes, og den vælges typisk af dem, der ønsker at eksperimentere og lege med farverne i håret.

Har du et naturligt sort hår, kan du faktisk godt have blålige undertoner i håret i det helt rigtige lys. Du kan derfor godt have en blåsort hårfarve uden, ar den nødvendigvis behøver at give et totalt blåt-look som Kyline Jenner. Ellers er det typisk en farve, der kun forekommer, når man har farvet håret. 

Gode bud på blåsort hårfarve til hjemmebrug: L'Oréal Préférence Vivid Colours 1.102 Blue BlackL'Oréal Préférence Vivid Colours 2.013 Deep BlackL'Oréal Casting Creme Gloss 200 Ebony Black.

Sådan plejer du sort hårfarve hjemme

Er hårlokkerne farvet sorte, og vil du gerne forlænge den sorte hårfarve derhjemme, så kan du prise dig lykkelig over, at sort hårfarve er én af de hårfarver, som er mindst tilbøjelige til at falme over længere tid. Det betyder dog ikke, at det nyfarvet hår ikke skal have den rette pleje. Det er afgørende for din nye hårfarve, at du vælger en shampoo, balsam og gerne en hårkur specielt til farvet hår. Disse hårprodukter er designet særligt til formålet om at bevare og beskytte din sorte hårfarve, så den holder længere.

Gode bud på shampoo og balsam til farvet hår: Tigi Bed Head Colour Goddess, Redken Color Extend Magnetics.

Opfrisk håret med en sort hårfarve der kan skylles ud

Oplever du at din sorte hårfarve er ved at falme, så kan du med fordel teame op med en sort hårfarve der kan vaskes ud. Her mener jeg selvfølgelig en sort toningsfarve eller sort skyllefarve, som hjælper dig med at opfriske de sorte hårlokker imellem farvebehandlinger. Med en toningsfarve eller skyllefarve, får du en sort hårfarve der kan vaskes ud. Det skader ikke håret nært så meget som salonbesøg med permanentebehandlinger. En sort hårfarve der kan vaskes ud giver håret glans og tilfører pigmenter mellem behandlingerne.

Gode bud på skyllefarver til sort hår: L'Oréal Magic Retouch Spray 1 BlackColor WOW Root Cover Up Black, Maria Nila Colour Refresh 2.00 Black.

__________________________________________________

FAQ

Kan man farve sort hår lyst?

Som udgangspunkt kan en permanent hårfarve mørkne håret 3 toner, men kun lysne 2 toner. Vær opmærksom på, at ved lysning har farven tendens til at trække varme pigmenter op, som kan give det gullige / orange skær i håret. Det kan være en god idé, at vælge en sort hårfarve med en kølig refleks for at modvirke, at håret bliver rødligt eller gulligt.

Hvordan fjerner man sort hårfarve?

Når hårfarven skal fjernes skal du vælge en Hair Colour Remover, som er velegnet til at fjerne en ophobning af hårfarve eller hvis den farve, du ønsker at fjerne, er meget mørk. Din frisør kan også hjælpe dig med at trække hårfarven ud igen.

Den er god nok

Den er god nok. Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab. Første måned er gratis, herefter koster det 89,-/md. . og kan opsiges til udgangen af en medlemsperiode. Læs mere

Vores medlemspriser ER meget lavere end normalprisen. Vi køber nemlig et stort udvalg af produkter med ægthedsgaranti direkte fra de største leverandører - så vores medlemmer kan få dem billigt.

Vil du også sige farvel til overpriser? Køb til medlemspris, så opretter vi automatisk et medlemskab med din første ordre.

Prisen for medlemsskabet er kun 89,-/md og fortsætter automatisk til det opsiges - til udgangen af en medlemsperiode. Første måned er gratis. Læs mere

Bliv medlem