Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash

Spar ekstra 👉 Dagens bedste deals Køb nu

Silver hårfarve - guide til den perfekte hårfarve

Silver hårfarve - guide til den perfekte hårfarve

Af Camilla Svensson
Silver hårfarven er én af årets hotteste nye hårtrends. Læs med og få tips til, hvordan du opnår og vedligeholde den modige hårtrend.

Silver hårfarven er lige så meget en attitude som det er en hårfarve. Silver hårfarven er smart, sexet, edgy og super trendy. De smukke gyngede nuancer af sølv hårfarven er hurtig at fortabe sig i, der findes nemlig rigtig mange! Alt lige fra silver blond hårfarve, dark silver til metallic silver hårfarve. Selvom silver hårfarven ikke er helt det samme som den grå hårfarve, har det bestemt vundet sin popularitet. Men den trendy hårfarve er ikke for alle. Så før du beslutter dig for at hoppe med på trenden, så læs med og få alt, hvad du behøver at vide om silver hårfarven.

Sølv hårfarven tager tid

Den smukke sølv hårfarve ser fuldstændig avantgarde og fantastisk ud, men alligevel er det en hårfarve, som vil kræve et særligt niveau af engagement. Det er lettere at opnå en sølv hårfarve, hvis du allerede er blond. Er du brunette, så er det ikke helt ligetil, da håret først skal bleges til en meget lys tone. For at få den smukke silver hårfarve skal håret bleges, indtil dine hårstrå er næsten hvide. Og det kan altså være en hård proces. Jo mørkere dit hår er, jo flere blegesessioner skal du igennem for at lysne dit hår nok til at opnå den æteriske silver hårfarve.

Det at afblege håret kan være en skadelig og hård proces for lokkerne. For at komme godt fra start er det derfor vigtigt, at dit hår er sundt. Tørt og ødelagt hår bør ikke udsættes for en kemisk proces. For at gøre det mindst skadelige for dit hår, bør du lade dine lokker hvile og kommer sig efter hver blegebehandling. Du kan derfor nok godt regne ud, at der vil gå noget tid før du kan rocke silver hårfarven. Og hvis tålmodighed ikke er din stærke side, kan det ende galt!

Vælg din silver hårfarve med omhu

Før du forpligter dig til en grå hårfarve, så tag et godt godt kig på din naturlige teint. Sølv hårfarven er cool - både til varme og kølige undertoner. Vend dine håndled og undersøg dine blodårer. Ser de mere blå eller grønne ud? Hvis de er blålige, er du sikkert kølig i undertonen.

En anden god måde at afgøre, om sølv hårfarven vil komplementere din teint, er at prøve nogle sølvsmykker. Får en sølvhalskæde dine ansigtstræk til at springe ud? Hvis ja, kan dette look være noget for dig! Hvis du matcher bedst med guldsmykker, så bare rolig… Find din blush og bronzer frem, så du hurtigt kan give din hud glød.

Forskellen på grå hårfarve og silver hårfarve

Sølv og grå er teknisk set ikke farver, da de ikke optræder i lysspektret. De er klassificeret som nuancer eller toner. Hvis du tjekker et farvehjul eller en regnbue, er der ingen sølv eller grå, sorte eller hvide. For at beskrive forskellen mellem silver hårfarve og grå hårfarve, kan man sige, at grå er en mere mat nuance, eller tone, der ikke reflekterer lys eller shimmer. En silver hårfarve er defineret af en metallisk eller perleskinnende effekt. Fx. vil en metallisk genstand vil se silver ud.


Pearl silver hårfarve

Pearl silver hårfarven er virkelig smuk. Den har en kombination af platinblond med metallisk sølv hårfarve, som minder meget om farven på en ferskvandsperle. Hårfarvens blanke perlemorsglans er det som løfter farven til det næste niveau. Nøglen er en masse nærende hårmasker og glansbehandlinger, som giver hårfarven sit eksklusive look og sin varme glød. For at opnå denne silver blond hårfarve kan du gradvist starte ud med små fine babyhighlights, striber eller endda en balayage. På den måde er det ikke hele håret, der bliver udsat for en kemisk behandling.

Gode bud på pearl silver hårfarve til hjemmebrug: L'Oréal Préférence 11,11 Ultra Light Silver

‘Granny’ silver hårfarve

Du behøver ikke være “blond” for at rocke denne grå trend. Denne farve minder om mørkegrå-møder-platinblond-møder-sølv hårfarve. Og den ser helt episk ud! Det er uden tvivl en hårfarve som giver blikfang. Dog skal dit hår stadig være lysnet på forhånd for at opnå denne “granny” silver hårfarve.

Gode bud på granny silver hårfarve til hjemmebrug: Garnier Olia 9.11 Silver Smoke

Metallic Silver hårfarve - en shiny udgave af grå

Hvis en grå eller silver hårfarve ikke er et statement nok for dig, så skal du prøve en metallic silver hårfarve! Metallic silver hårfarven er hovedsageligt trendy på grund af det smarte, moderne look, som hårfarven giver. Sig farvel til kedelige farver og "hej" til en metallisk udstråling! En metallic silver hårfarve glansforstærker de kølige, glitrende toner i håret.

Gode bud på metallic silver hårfarve til hjemmebrug: L'Oréal Préférence Vivid 10.112 Silver Grey.

Sådan plejer du din silver hårfarve hjemme

Hvis du gerne vil forlænge din silver hårfarve derhjemme, så skal du have fingrene i silver shampoo og balsam. Disse hårprodukter er designet særligt til formålet om at bevare din silver hårfarve, så den holder længere. Hårprodukter med sulfat i vil få din flotte silver hårfarve til at falme endnu hurtigere, så gå gerne efter en balsam og shampoo uden sulfat.

Gode bud på shampoo og balsam til farvet hår: Redken Color Extend Graydiant shampoo og balsam, L'Oréal Professionnel Silver Conditioner.

Sådan opfrisker du din silver hårfarve hjemme

Er din silver hårfarve begyndt at falme, så kan du med fordel bruge en toningsfarve eller skyllefarve, til at opfriske farven imellem farvebehandlinger. Med toningsfarve eller skyllefarve skader du ikke håret nært så meget som salonbesøg eller permanentebehandlinger. Du kan sagtens finde en toningsfarve eller skyllefarve, som tilfører håret glans og silver toner mellem behandlingerne.

Gode bud på skyllefarver til silver hår: MilkshakeColour Whipped Cream Light GreyRenbow Crazy Color Silver 27Osmo Color Psycho Semi-Permanent Hair Color Cream Wild Silver, SOS Color & Go Color Mask Silver, Revlon Professional Nutri Color Filters 821 Silver Beige.

__________________________________________________

FAQ

Hvordan får man silver hår?

Er du mørkhåret skal du først trække din naturlige farve ud af håret. Derefter skal du så farve det gråt. Du skal være indstillet på at farve bunden ca. hver 3. uge for ikke at få en hård udgroning.

Kan man blege gråt hår?

De fleste grå hårfarver kræver, at du bleger håret først. Derfor kan det være nødvendigt at lysne håret , hvis du fx. er mørkere end lysblond.

Den er god nok