Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Lav din egen balayage

Lav din egen balayage

Af Simone Keller | Frisør og hårekspert
Læs hvordan du sparer en frisørregning ved at lave din egen mini-balayage.

Balayage, babylights og faceframing - ord som vi ser overalt på de sociale medier, men ved du egentlig hvad det er? Hvis ikke, så læs med her.

Som frisør bliver jeg ofte spurgt om, hvad balayage, babylights og faceframing står for, og hvad de indebærer. Måske sidder du med samme spørgsmål, og derfor vil jeg komme nærmere ind på dem i artiklen her. Jeg vil også give en guide til, hvordan du selv kan lave en ”mini”-balayage. 

For mig at se er balayage, babylights og faceframing opstået ud fra et voksende ønske om, at opnå farveresultater der er naturlige, og som vi kan nøjes med at opfriske 1-2 gange om året. Alle tre teknikker har en faidet overgang fra hårets naturlige eller mørke farve og ud til det lyse, hvilket giver håret et spil og flotte dimensioner.

Her er en nærmere beskrivelse af balayage, babylights og faceframing.

Hvad er balayage? 

Her bruger vi ofte din egen hårfarve som grundfarve. Nogle vælger også at få indfarvet en mørkere tone først. Herefter skaber vi ved hjælp af folier og frihåndteknikker det populære og bløde look, som for mig leder tankerne tilbage på dengang man var lille, og havde det her solkyssede hår – altså en helt naturlig lysning, hvor alt det lyse er faided sammen med din egen hårfarve eller grundfarven.

Hvad er babylights?

Babylights er utrolig populære nu, og sammen med balayage er de to behandlinger dem, som vi oftest udfører i salonen, hvor jeg arbejder som frisør. Babylights er meget fine og tynde striber, som går hele vejen fra bunden og ud i spidserne i håret. Kunsten ved babylights er, at man ikke skal kunne se, hvor der er tydelige striber, men derimod nærmest kun lægge mærke til, at håret får et visuelt ”løft” med en masse dimensioner. Babylights er altså en finere og tyndere udgave af den klassiske stribe-behandling. 

Hvad er faceframing?

Faceframing er en lysning, som kun ligger i de første totter omkring ansigtet, og har fået sit navn herefter, da ansigtet bliver rammet ind med denne lysningsmetode. 

Denne metode kan udføres med en lysning fra bund til spids, eller også kan man faide lysningen i, så man stadig har sin mørke bund der faider ud i lysere spidser. 

GUIDE: Sådan laver du selv en ”mini”-balayage

Jeg vil altid anbefale at prøve med en ”mini”-balayage først, da det kan være en stor proces at udføre i hele håret. Koncentrer dig derfor kun om håret fra ørerne og frem mod ansigtet. 

Du skal bruge:

Et sæt til hårafblegning - fx Renbow Bleaching Kit, som indeholder 2 breve lysningspulver, aktiveringsvæske, pensel, rørepind og skål samt handsker. Hav også et par klemmer, en spidskam og par strimler af stanniol klar.

1)  Del håret op i en horisontal linje 2-3 centimeter over ørerne. Sæt toppen af håret fast med klemmer. 

2)  Tag nu en tynd inddeling med spidskammen og toupér godt mod bunden. Start din toupering fra spidserne. Længderne som er tilbage skal afbleges.

3)  Læg stanniol under totten du har tilbage og pensl med afblegningen. Sørg for at du ikke rammer touperingen, da dette vil give pletter. Pak nu håret helt ind i stanniol. 

4) Tag endnu en tot ned fra håret i klemmen på ca. 2 centimeter. Farv ikke denne da vi skal beholde noget dybde i håret. Totten her er blot et mellemlag.

5) I stedet tager du endnu en tot på ca. 2 centimeter, som skal farves. Vi har nu et system, hvor vi arbejder os længere op mod hovedets top og skilningen, og vi farver hver 2. tot, som vi tager ned. Denne tot skal også touperes godt og afbleges i stanniol. 

Sådan fortsætter vi hele vejen op og starter igen i modsatte side 2-3 centimeter over ørerne. 

6) Hold løbende øje med din afblegning i stanniolen. Håret som er pakket ind, skal være meget lysegult og næsten hvidt, før vi tager dem ud. Når totterne er nærmest hvide, skal de tages ud og totten skal skylles, så vi ikke ødelægger håret. 

Når alt håret fra pakkerne er afbleget flot og taget ud af stanniol, skal håret vaskes. Vask eventuelt med en silvershampoo for et koldt look. Det kan også anbefales, at bruge en farvekur fra REF i farven Platinum Blonde for et blødt og koldt resultat. 

Jeg håber at du blev klogere på de tre betegnelser, og måske kan gøre brug af den lille mini-guide til din næste balayage :-) 

Den er god nok