12. Oktober 2016

Acai bowl – Boost dit immunforsvar fra morgenstunden

Af ernæringsekspert Christina Petersen-Bønding
Ernæringseksperten giver dig endnu en sund og lækker opskrif! Denne gang en Acai Bowl, som er spækket med vitaminer, mineraler og antioxidanter.
Acai Bowl med frugt og bær

Sommeren er lakket mod enden, og efteråret er begyndt. En smoothie acai bowl er en dejlig måde at skyde de mørke morgenener i gang på,  da den giver masser af energi og er spækket med vitaminer, mineraler og antioxidanter. En acai bowl er en smoothie som spises af en skål, og dermed giver dig større nydelse, og kan toppes med alverdens nødder og bær. 


Hvad er acai pulver

Acai pulver stammer fra sort/violette acai bær. Bærrene er smækfyldte med antioxidanterne anthocyaniner og flavonoider, som hjælper kroppen med at styrke immunforsvaret og beskytte sig mod de såkaldte frie radikaler. Frie radikaler er ustabile molekyler, der gerne vil ødelægge sunde stoffer i kroppen. De frie radikaler er meget reaktionsvillige, som medfører, at de konstant søger, at indgå i en reaktion med andre stoffer. Hvis det lykkedes for dem at reagere med andre stoffer, vil de sunde stoffer oxideres og ødelægges. De frie radikalers ødelæggelse kan medføre celleforandringer i kroppen. Teoretisk set vil antioxidanter hæmme denne nedbrydende proces, således at antioxidanterne selv går ind og bliver oxideret i stedet. Antioxidanter skåner dermed andre molekyler mod oxidation. 

Generelt er bærrene den rene vitaminbombe, som er ideelt i efterårsmånederne, for at forebygge forkølelse som månederne ofte medfølger. Som andre bær, indeholder acai bærrene fibre, mineraler og vitaminer, men til forskel fra andre bær, indeholder de 50% fedt fra essentielle fleurumættede fedtsyrer omega-3 og -6, som kroppen ikke selv kan danne, men skal tilføres via kosten eller gennem kosttilskud. 

Der skal kun en lille teske til, før din morgenmad har fået et ordentligt boost af sundhed. Brug acai pulveret i din grød eller i en smoothie bowl som denne.  



Du skal bruge (1 portion):

1 banan (gem halvdelen til topping) 

1 dl frosne blåbær

1 dl frosne hindbær 

1 dl skyr

½ dl mælk

2 spsk acai pulver

1 knivspids økologisk vaniljepulver fra Urtekram

1 tsk. akaciehonning


Topping: 

1 spsk. økologiske hvide chiafrø fra Cosmoveda

½ dl økologiske cashewnødder fra Urtekram

1 spsk. gojibær fra The Raw Chocolate Co

1 spsk. morbær fra The Raw Chocolate Co


Fremgangsmåde:

Kom den halve banan, frosne blåbær og hindbær, skyr, mælk, acai- og vaniljepulver samt akaciehonning i en blender. Blend massen og hæl den i en skål. Skær den anden halve banen i skiver og top grøden med den, chiafrø, cashewnødder, gojibær og morbær. 


Relaterede produkter

Velkommen til Luxplus