Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
Kun for medlemmer:
Spar på alt
Altid gratis fragt
Spar ekstra med BonusCash
glutenfrie frokostvafler

Glutenfrie vafler med smilende spejlæg, avocado og cashewpesto

Af christina petersen-bønding
Vores ernæringsekspert Christina er vild med vafler, og har derfor denne gang lavet en sund frokostudgave - ja tak!

Jeg er vild med vafler! I alle slags afskygninger.

Jeg er netop kommet hjem fra en forlænget weekend i Budapest, og der fik jeg i den grad en masse inspiration til mit næste vaffelprojekt. Det lækreste franske morgenmadssted blev besøgt, og her bestod menukortet af vafler i alle slags varianter. Min favorit er opskriften her inspireret af. Sprøde glutenfrie vafler med et smilende spejlæg, avocado drysset med chiliflager og flagesalat serveret med en cremet cashewpesto og friske forårstomater. En perfekt frokostret til weekenderne. 

Prøv også min opskrift på morgenmadsvafler med sund nutella.


Vafler

Du skal bruge (ca. 3 vafler): 

Minihakker 

Vaffeljern

2dl fine glutenfrie havregryn

1 tsk. bagepulver

½ tsk. salt citronsalt fra Mariager sydesalt

1 tsk. almindelig salt

1 dl mælk

1 æg

chiliflager 

Kokosolie til stegning 


Forslag til topping: avocado, spejlæg, chiliflager, flagesalt ruccola, friske tomater, cashewpesto (se opskrift nedenfor)


Fremgangsmåde

Blend havregrynene til mel med minihakkeren. Bland de øvrige ingredienser i og blend til en ensartet masse. Tænd vaffeljernet på sit varmeste. Kort tid efter er det varmt, og lidt kokosolie smeltes på begge sider af vaffeljernet. Kom 2-3 spsk. dej på midten af vaffeljernet og bag vaflerne indtil vaffeljernets to kontrollamper angiver at de er færdige. Nemt og simpelt. Vaflerne skal være gyldenbrune. Top nu vaflerne med et stegt spejlæg, avocado, flagesalt, chiliflager, rucola, cashewpesto og friske tomater. 


Cashew basilikum pesto

Du skal bruge (1 portion)

Minihakker

100g cashewnødder 

1 frisk bundt basilikum 

10g frisk parmesan 

1 spsk. frisk citronsaft

½ dl olivenolie

1 tsk. hvidløgspebersalt fra Mariager sydesalt 


Fremgangsmåde

Rist cashewnødderne på en tør pande indtil de er gyldenbrune. Blend dem til mel med minihakkeren. Kom de øvrige ingredienser i og blend dem til massen er ensartet. Opbevar pestoen på kø.


Den er god nok