2. Maj 2017

Glutenfrie pølsehorn med kyllingepølser og urtesalt

Af ernæringsekspert christina petersen-bønding
Vi kan ikke få armene ned over Urtekrams bagemix, som Christina har brugt til at lave disse lækre pølsehorn, som hun giver dig opskriften på lige her!
glutenfri pølsehorn

Pølsehorn er og blive et hit hvis du spørger mig – især på madpakken! Med Urtekrams universalmix bliver det ikke nemmere at bage dem. Bagemixen består af fuldkornsrismel, almindelig rismel, teffelmel, majsgryn og loppefrøskaller, og er en super nem måde at bage på. Alt du skal gøre, er at blande den op med vand og salt (jeg brugte urtesalten fra Mariager Sydesalt (https://www.luxplus.dk/produkt/mariager-sydesalt-urtesalt-90-g))for at tilføje ekstra smag) samt røre massen godt sammen. Dejen er en smule mere klistret at arbejde med end en almindelig gærdej, men det klares nemt ved at rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir. 

Bagemixen kan bruges til alt fra pizza, boller, brød, kager eller pølsehorn som her. 

De glutenfrie pølsehorn indeholder masser af fibre, og jeg garanterer dig, at de holder dig mæt i lang tid. Indeni er de smurt med den lækreste hjemmelavede ketchup, som gør dem ekstra smagsfulde og mindre tørre med tiden.


Pølsehorn 

Du skal bruge (16 stk.): 

1 pakke universal bagemix (600g) 

4 tsk. urtesalt

8 dl lunkent vand

2 pakker kyllingepølser (300g) 

Ketchup (se opskrift nedenfor – kan erstattes med en alm. ketchup)


Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200grader almindelig ovn. Kom universalmixen i en skål sammen med urtesalten. Tilsæt lunkent vand og rør godt rundt med en håndmixer. Dejen skal være lettere fugtig. Kom dejen imellem to stykker bagepapir og rul den ud med en kagerulle til en rund cirkel. Skær cirklen ud i 8 lige store trekanter som en pizza. Kom et tsk. ketchup på den brede side af trekanten, lig en pølse ovenpå og rul den samme fra den brede side mod den smalle side. Kom bagepapir på en bageplade og læg pølsehornene på den. Bag dem i ovnen i ca. 30 min indtil de er gyldenbrune.  



Hjemmelavet ketchup 

Du skal bruge (1 portion): ?

2 store tomater

1 lille æble

1 spsk. paprika

1 spsk. tomatkoncentrat?

2 spsk. sukker

2 spsk. æbleeddike

Salt og peber

1 tsk. jævnet majsstivelse (opløst i koldt vand)

Fremgangsmåde

Skær tomater og æblet i tern. Sautér dem i en gryde sammen med paprika, tomatkoncentrat, sukker og eddike. Kog blandingen indtil æblerne er møre og blend det til ensartet masse med en stavblender. Kom ketchuppen i en sigte og sig væden fra. Jævn ketchuppen med maizena.

Relaterede produkter

Velkommen til Luxplus